Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Värvid köökides

Köök on kodu üks tähtsamaid ruume. Kui vanasti ei pööratud köökide sisekujundusele nii suurt tähelepanu, siis tänapäeval pakuvad disainifirmad uuenduslikke ideid, kuidas muuta see ruum täiesti ainulaadseks. Lisaks funtsionaalsusele, praktilistele lahendustele ja kvaliteetsetele materjalidele, on olulised ka köögis kasutatavad värvtoonid.


Köök võiks olla meelte ergutamiseks pigem värsketes toonides. Värvidel on inimestele tugev mõju ning osad toonid lausa tekitavad söögiisu. Kõige sobivamad toonid kööki on kollane, beež, kreemjas või isegi oranž. Igaks juhuks tasuks oranžiga liialdamisel ettevaatlik olla, sest just see värv on tuntud kui tõeline isutekitaja. Külmad toonid nagu sinine ja lilla aitavad aga lõdvestuda ja pärsivad isu.


Kindlasti on ka inimesi, kes ei usu värvide sellisesse mõjusse ning eelisatavad funktsionaalset ja omanäolist kööki.
Köök võiks peegeldada teid ennast ning seda, mida elus armastate. Näiteks kui armastate merd, siis miks mitte värvida kapid ookeanisiniseks või valida köögimööblit pakkuvalt firmalt just antud tooni uksed.
Viimastel aastatel on köögimööbli trendivärviks saanud valge. Kui teiegi eelistate valget köögimööblit, siis antsenti saate anda valides erksa seinavärvi.



Valides värve, mängib köögi suurus samuti olulist rolli. Soojad toonid ei anna mõjuvat efekti väikses köögis, kus võiks kasutada pigem heledat värvigammat ning erinevaid siniseid või rohelisi toone. Suuremas ruumis tasakaalustuvad soojade toonide energiad ühtlasemalt.


Kööki kavandades või ümber kujundades on üheks võimaluseks vastandada tumedaid toone heledatega ja kombineerida erinevaid värve. Väga levinud on, et ülemiste ja alumiste kappide uksed ei ole sama värvi ning samuti saab mängida tööpinna värviga ning kappide vahele jääva seina värviga.


Ei tohiks unustada ka, et köögi valgustus mängib olulist rolli, kuidas värvitud pinnad välja nägema hakkavad ning millises toonis nad tegelikult paistavad.

Ühetoonilistele köökidele annavad särtsu juurde efektsetes toonides toolid või toolikatted, kardinad ning teised köögis kasutatavad aksessuaarid.


Uutmoodi köögi kujundamine ei pruugi nõuda alati väga suurt eelarvet. Moega saab soodsamalt kaasas käia ka vahetate välja kapiuksed või värvite olemasolevad kapid üle.


Mööbli ja värvide teemal saate vajadusel head nõu küsida:
Sisustuswebi värvispetsialistilt
või
Sisustuswebi mööblispetsialistilt



Koostanud: Mirjam Nikolai ja Sisustusweb.ee toimetus

Fotod:
www.kitchencustomdesign.com
www.freshhome.com
www.modern-decors.com
www.homes-designing.org



Sisestatud: 06.04.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

vaata kõiki