Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Praktiline tuba kõige väiksematele

Imiku esimene tuba peab olema eelkõige mugav nii lapsele, kuid samas ka tema eest hoolitsevale vanemale. Selle toa puhul peitub võlu lihtsuses.

Voodi
Mida muud imikul esimestel elukuudel veel vaja on, kui voodit, see on ka beebide toa tähtsaim element. Voodi võib olla männipuust või näiteks kase- või kirispuust, mis on üle lakitud. Samas võib lapse pesake olla valgeks värvitud puidust või ka metallvoodi. Säästlik valik on muidugi võrevoodi, mille pulkasid saab eemaldada, kui laps suuremaks kasvab.


Mähkimislaud
Poodides ringi käies on võimalik leida mitmes variandis mähkimislaudu, kuid selline ost ei pruugi olla kõige otstarbekam, sest laps kasvab sellest väga kiiresti välja ning siis jääb üleliigne mööbliese lihtsalt tolmu koguma. Piisab ka sellest kui kõrgele kummutile panna pehme matt ning mähkimiseks vajalikke tarbeid saab siis hoida ülemises sahtlis, kust on neid väga käepärane võtta.


Toa toonid
Ühevärvilised seinad on lapsele kõige rahulikum ümbrus. Lapse tuba pole mõtet ülevoolavalt värviliseks ja kirjuks ajada, sest see võib last ärritada. Lapselikkust saab lisada näiteks multikategelastega kardinatega või värviliste voodilinadega. Kuna laps kasvab kiiresti ja võivad muutuda ke lemmikud tegelased ja meelepärased toonid, siis on pisidetaile palju lihtsam välja vahetada, kui terve tuba üle värvida. Lapse esimestel eluaastatel saate toa värvide üle otsustada Teie ise, sest imikul pole veel oma maitset välja kujunenud. Heledad seinad ja neutraalne põrand on parimaks taustaks teistele värvilistele lisanditele.


Detailid
Et lapsel mähkimise ajal igav ei hakkaks, siis tasub riputada mähkimislaua kohale voodikarussell. Imiku toas peaks kindlasti olema kergesti hooldatav põrand, sest paratamatult juhtub pisikesega äpradusi, mis nõuavad tihti põrandapesu. Põhjalikult peab läbi mõtlema ka valgustuse: kui toas on laevalgusti, paigaldage kindlasti ka valgustugevust muuta võimaldav lüliti. Laps vajab ilmselt ka öölampi, mis peaks olema õrna valgusega, et see ei häiriks lapse und.


Pikas plaanis
Imiku tuba peab olema hubane ja turvaline. Varakult tuleb mõelda ka sellele, et laps kasvab kiirelt ning õige pea roomab ta ringi ja haarab kõike, mis käeulatuses on. Kardinad võiksid olla nii lühkesed, et käpuli olev laps neid haarata ei saa, lahtised juhtmed olgu kinnitatud ja pistikupesadel katted peal. Lapsele mittesobivad esemed peaksid olema kõrgetel riiulitel või kinnistes kappides. Beebi käeulatuses peaksid olema asjad, millega ta mängida võib.


Öeldakse küll, et väiksed lapsed, väiksed mured, suured lapsed, suured mured, kui imiku toa sisustamine on paras kunst ning kõik peab olema paremini läbi mõeldud, kui igas teises toas.

Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: babyroom.tk
Yakal.net
www.bogoraya.com

Sisestatud: 29.08.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

vaata kõiki