Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Kuidas hooldada ja taastada mööblit?

Ka kõige kvaliteetsem mööbliese kulub aja jooksul ning vajab tänapäevast hooldust ja remonti.
Eriti kui meil on lapsed või koduloomad, siis paratamatult tõdeme, et põrand pole mõne aja möödudes enam nii laitmatu, kui varem. Või märkame täkkeid ja kriimustusi mööblil ja ustel.
Sageli ei pöörata kasutamisest tekkinud vigastustele piisavalt tähelepanu ning tänu sellele tuleb mööblidetailid hiljem välja vahetada.

Ehk annab midagi parendada?
Kindlasti annab!


Erinevatele pindadele esitatavaid nõudeid arvestades on välja töötatud mitte ainult professionaalseks, vaid ka igapäevaseks kasutamiseks mõeldud kõrgekvaliteetsed puhastus- ja hooldusvahendid.

Toome siinkohal mõned näited:
Eco Cleaner on ökoloogiline puhastusvahend plastikust, metallist ja lakiga kaetud pindadele, mis eemaldab igapäevast mustust ja kaitseb määrdumise eest ning sobib ka puit- ja plastikakende puhastamiseks.

Furniture Cleaner'it võib kasutada kõikide pindade põhjalikuks puhastamiseks.
Eemaldab rasva, jalanõudest põhjustatud kummitriibud, kleebiste jäljed ja vaha, samuti pliiatsi ja pastapliiatsi plekid.Ideaalne ka elektroonikaseadmete, pleksiklaasi, marmori ja naha puhastamiseks.

Kui teil on kõrgläikelisi pindasid, siis sobib High-Gloss Furniture Polish, mida võib kasutada ka värvitud pindade, plast- ja metallpindade puhastamiseks. Eemaldab igasugust majapidamismustust, samuti silub ja peidab väiksemaid kriimustusi.

Natural Wood Maintenance Oil sobib suurepäraselt naturaalsest puidust mööbli regulaarseks hooldamiseks, et hoiada ja kaitsta puitu kuivamise eest.
Eemaldab ka mustuse, väiksemad kriimustused ning kaitseb ka vee eest.

Kolimise või mööbli nihutamisel tekkinud täkete lahenduseks on täiteained mis sobivad kasutamiseks sisetingimustes, väikese intensiivsusega puidust ja plastist pindadel.


Näiteks Quik Filler sobib väiksemate kriimustuste ja mikropragude täitmiseks väikese intensiivsusega puidust ja plastist pindadel, sisetingimustes.

Ka Effect WAX on mõeldud ennekõike puidu pinnal väikeste kriimustuste ja muljumisjälgede remondiks.

Seega olgu tegemist puit-, melamiin-, laminaat-, PVC-, linoleum või kivipindadega - lahenduse leiab alati.

Ent mööbli kasutamise käigus tekkivate kahjustuste ja vigastuste parandamise ning mööbli taastamisega ei saa just igaüks hakkama.
Selleks on hea kasutada spetsialisti abi, kes aitab professionaalseid vahendeid kasutades taastada viga saanud mööblidetailid või likvideerida ustele, akendele, põrandale tekkinud kahjustused (kriimud, plekid, täkked, mõrad).
On hea tõdega, et tänapäeval on vahendeid ja võimalusi piisavalt ning olemas koolitatud spetsialistid, kes taastavad oskuslikult kõikvõimalikke pindasid ning pole vaja muretseda taastatud pindade hilisema välimuse ja säilimise pärast.

Sisestatud: 11.10.2012