Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Puustelli: olulised teadmised köögi töötasapindade hooldusest

Laminaat töötasapinna üldine hooldus ja puhastamine

Kõrgsurvelaminaadist tööpinnad on valmistatud parimatest materjalidest, parimat oskusteavet kasutades.
Dekoratiivlaminaadi pind on eriti kestev ja tema hooldamine ei nõua mingeid pingutusi. Üldine puhastamine toimub niiske lapiga ja nõrga puhastusvahendiga või soojas vees lahustatud mitteabrasiivse puhastiga. Kindlustamaks Teie jätkuvat rahulolu oma ostuga, soovitame järgida neid lihtsaid pilte ja nõuandeid.

Puustelli soovitab:
• Vältimaks pinnakahjustust kuumade esemete poolt, kasutage soojustisoleerivaid aluseid.
• Sigarettide jaoks kasutage tuhatoose.
• Lõikamis- ja hakkimistööd tehke lõikelaual.
• Kuivatage pinnale sattunud vedelikud võimalikult kiiresti.
• Jälgige et kõik pindadesse tehtud lõiked (pliidi-, valamu- jms. avad, pindade ühendused) oleks paigaldusel vett isoleeriva mastikuga korralikult kaetud.
Asjad, mida vältida
• Ahjust või pliidilt võetud asju ära pane otse tööpinnale. Kuumus ja köögiriistal olev rasv või muu mustus võivad jätta puhastamatu jälje.
• Ettevaatlik peaks olema ka triikraua ja sigarettidega.
• Keraamilised nõud ja siledad köögiriistad ei tee libisedes pinnale viga. Väldi libistamisi. Kare pind või eenduv teravik kraabivad parandamatu kriimu.
• Ära kunagi lõika toiduaineid otse tööpinnal.
• Vedelikud ei ohusta laminaatpinda otseselt, kuid kuivatage see nii kiiresti kui võimalik. Kriitilised kohad on valamute, pliitide ja muude lõigete läheduses, kus niiskus võib sattuda aluspinda.

Kriimustuskindlust mõjutavad omadused
Kõik IKI plaadid valmistatakse ühesugusel viisil samast toorainest. Siiski on kriimustused ja muud kulumis-jäljed tumedatel pindadel tunduvalt selgemini näha kui heledatel. Mustriga plaadil ei ole kriimustused nii hästi nähtavad kui ühevärvilistel ning reljeefse mustriga plaadid on selles mõttes praktilisemad kui läikivad. Näiteks Crystal-pinnaga (CR-pind) hele laminaat näeb ka tugeva kulumise korral kauem hea välja kui tume läikpinnaga (BR-pind) laminaat.

 Allikas: www.puustelli.fi

Allikas:
www.puustelli.fi

Puustelli jagab meile kasulikke teadmisi looduslikust kivist valmistatud köögitasapindadest

Diapoli Kivitööstuses valmistatud graniidist ja marmorist tööpinnad ning taustakivid on töödeldud enne kivi kliendile väljastamist kivikaitsevahenditega.

Soovitame uut töötlemist 1 kuni 2 aastaste vahedega sõltuvalt kivi liigist ning kasutustihedusest (heledad kivid umbes 1 kord aastas ja tumedad kivid 2 aastase intervalliga). Korrapärane hooldus ning õiged puhastusained tagavad Teie tööpindade kauni välimuse aastateks.

Puhastamisest üldiselt
Graniitpindadele sobivad neutraalsed (pH 7), õrnalt happelised ( pH 4 – 6) või õrnalt leeliselised puhastusained (pH 8 – 10)
Kontrollige kindlasti enne pesuaine kasutamist selle sildil kirjas olevat informatsiooni.
Marmori puhastamiseks happelisi puhastusvahendeid kasutada ei tohi.
Graniidist ja marmorist pindu ei tohi puhastada kriipivate ainete ega ka vahenditega.

Tähtis on puhastada tekkinud plekid võimalikult kiiresti, et mustus ei jõuaks imenduda kivisse. Graniidi puhul jõuab seda teha ka 20 min jooksul, marmorisse aga imenduvad ained tema poorsuse tõttu kiiremini. Nii ei pruugi hilisem puhastamine enam tulemust anda ja plekk jääb kivisse.

Tegutse nii: mahla, kohvi, õli , rasva või punase veini sattumisel kivile kuivata see koheselt paberist käterätiga ning pese veega lahjendatud neutraalse pesemisvahendiga (selleks sobivad mitmed nõudepesuvahendid).Pühi kivi pehme lapiga kuivaks.
Toome veelkord välja ained millega tasuks ümber käia hoolikalt: rasv ja õli, punane vein, kohv ja tee ning hapud mahlad.

Et kivi säiliks kaua:
- puhasta kohe kivile sattunud plekid, et soovimatud ained ei imenduks kivisse. Ära lase plekkidel ära kuivada kuna hilisem töötlus ei pruugi anda soovitud tulemust. Kui kivi ei lähe puhtaks pöörduge palun Diapoli Kivitööstuse OÜ poole. ( tel +372 605 1130 faks + 372 6051135) Meilt on võimalik osta spetsiaalselt kivile mõeldud puhastuspastat.

- väldi kivi kriipimist – kasuta lõikelauda. Kaasaegsed noad võivad olla valmistatud erilisest tugevast terasest, mis jätavad poleeritud või lihvitud pinnale kriime. Tavaliste, terasest nugade puhul on kriipimise oht väike.

- remondi ja värvimistöö ajaks kata kivi kinni

- ära kasuta kivi alusena vasardamisel – kivisse võivad tekkida mõrad ning täkked

Vaata ka Puustelli köökide galeriid ning sirvi 2013 köökide kataloogi

Sisestatud: 10.07.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

vaata kõiki