Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Köök väljaspool boxi

Olete oma kodu rajamas, värskendamas või plaanite seda lähiajal teha?
Järgneva looga soovime Teid julgustada valima julgeid lahendusi ja pöörduma nõu ning ideelahenduste saamiseks spetsialisti poole.


Sageli kuuleme inimesi ütlemas, et neile meeldib see kodu mis on sõbral või naabril, aga ise ei julge sellist teha või ei ole olnud aega ja oskust tegeleda.

Kui Teil julgust ja vähegi tahtmist oma kodu oma moodi teha, laske koostada endale disaineri poolt kavandid või kasvõi küsige konsultatsiooni ja laske endale välja pakkuda ideed kellegi erapooletu poolt.

Oleme kindlad, Teile hakkab Teie uus elukeskkond rohkem meeldima, Te näete lahendusi, mille peale Te ise ei oleks ilmselt tulnud. Samuti ei pruugi Te teada kõiki kaasaegsemaid materjale, lahendusi ning eritellimusmööbli võimalusi.

Sisearhitekt Eveli Alliksoon räägib siinkohal meile toreda näite kliendist, kes julges mõelda nö. väljaspool box ́i. Kes lasi spetsialistil pakkuda välja klassikalise kolmetoalise korteri jaoks ideid ning kes oli avatud nö. raamidest väljas mõtlemiseks ja tegutsemiseks.

Pererahva eriline soov oli just köögi (ca 10 m2) osas saada uusi ideid ja tavapärasemast erinevamaid lahendusi.

Selle asemel, et teha L-kujuline köök nagu arendaja oli mõelnud, valmis hoopis suurem ja avaram köök, kus kõik pereliikmed mahuvad korraga süüa tegema ja sööma.

Et suur ruum paistaks veel suurem, kasutati usteks valgeks värvitud mdf ́i. Hubasust andis juurde täispuidust tööpind, mis sobitub kokku põrandaparketiga ning annab ühtlasi mõnusa kontrasti elegantse kõrgläike kõrval.

Kontrastide kasutamine just materjalide osas, on sisearhitekt Evelile olnud alati meelt mööda.
Ning kindlasti julgustab ta siinkohal ka inimesi rohkem kasutama kontraste.
Julgemalt kasutatakse värvikontraste, aga materjalide osas ollakse veel liiga tagasihoidlikud.
Ometigi annab materjalidega mängida sama leidlikult kui värvidegagi, sõnab Eveli. Erinevaid põnevaid kombinatsioone on palju.


Eveli jutustab, et köögi tagaseinaga oli ka täitsa omaette lugu. Nimelt oli korteri perenaine saanud äsja kingituseks kimbu tulpe, mille toon pakkus tõelist inspiratsiooni. Nii võrreldigi siis värvikaarte lilleõite kõrval, et võimalikult sama toon leida - spontaanne lähenemine ja omanäoline tulemus.

Köögi tagaseinanas kasutati klaasi, mille tagakülg saigi värvitud perenaise tulbiõite tooni ning põnev ning pererahvast kõnetav köök ongi valmis.
Siinkohal ei pea vist mainimagi, et lisaks perenaisele oli ka peremees lõpptulemusest meeldivalt üllatunud.


Eveli lisab, et temale kui sisekujundajale pakkus selles protsessis osalemine suurt rõõmu ning raamidest väljas mõtlemine ning hea koostöö tulemusel sündis kaunis, kaasaegne ja funktsionaalne köök.


Oleme kindlad, et uutmoodi mõtlemine ja julged ideed on trend ning seetõttu kutsume üles ka Sind, kallis lugeja, eksperimenteerima uute mõtetega.

Sisearhitekt ja disainer Eveli Alliksoon on vajadusel alati nõus aitama!

Sisestatud: 15.10.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki