Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Oot-Oot aitab valida õiget diivanit

Diivan on kindlasti üks suurematest investeeringutest sinu kodus. Seetõttu tuleb enne ostu nii mõnigi aspekt põhjalikult läbi mõelda. Korralik eeltöö säästab aega ja raha ning hoiab ära kibeda kahetsuse kui koju saab toodud vale diivan. Loe läbi järgmised näpunäited ja saa selge ettekujutus, milline on sinu jaoks ideaalne diivan.


Tunne ära kvaliteet. Kui ostad parima kvaliteediga diivani, mida saad endale lubada, peab see vastu palju aastaid. Odavam on panna oma vanale kvaliteetsele diivanile uus moekas kangas, kui soetada uus diivan. Kvaliteetne diivan on kindla ja tahke olemisega. Diivaniraam peaks olema tehtud täispuidust või vineerist. Käsitsi seotud vedrud on kõrge kvaliteedi tunnus. Mida tihedam on poroloon diivanipadja sees, seda raskem padi on ja seda kauem peab ta vastu.

Diivan COSMO tugev raam on konstrueeritud täispuidust ja vineerist. Metallist sik-sak vedrud on omavahel ühendatud vastupidava kanepi kiu sidumispaelaga.  Allikas: www.oot-oot.com

Diivan COSMO tugev raam on konstrueeritud täispuidust ja vineerist. Metallist sik-sak vedrud on omavahel ühendatud vastupidava kanepi kiu sidumispaelaga. Allikas: www.oot-oot.com

Mõtle suuruse peale. Ruumika elutoa puhul tuleb läbi mõelda, kui suure osa toast peaks diivan enda alla võtma. Kas sa soovid panna tuppa ka tugitooli või järi? Kui suure diivanilaua plaanid soetada? Kui sul on raske aru saada toa proportsioonidest, joonista maalriteibiga diivan põrandale või lao see kokku tühjadest karpidest. Väikses elutoas satub diivan sageli keskpunkti. Seetõttu on tähtis leida selline diivan, mis on praktiline, aga samas tugeva disainiga ja mis haakub sinu toa sisustusega. Kuna ruumi on vähe, võid kaaluda kahekohalist diivanit. Samas pea meeles, et see on mõeldud mugavaks istumiseks vaid kahele inimesele.


Kolme- ja kahekohaline diivan COSMO on saleda joone ja läbimõeldud disainiga.  Allikas: www.oot-oot.com

Kolme- ja kahekohaline diivan COSMO on saleda joone ja läbimõeldud disainiga. Allikas: www.oot-oot.com

Otsusta milline on diivani paigutus toas. See eeldab ennekõike elustiili analüüsimist. Kui oled pigem televiisori ees lesija, tuleb diivan(id) loomulikult suunata televiisori suunas. Kui kutsud tihti külalisi ja korraldad meeleolukaid mängu- ja veiniõhtuid, aseta diivanid laua umber L või U kujuliselt, et inimesed saaksid omavahel suhelda. Võib-olla ei hakkagi su diivan seina ääres asetsema? Siis pööra diivani soetamisel lisatähelepanu sellele, milline diivan tagant välja näeb ja kas selle disain mängib toa keskel välja.

Diivan COSMO on vaadeldav 360 kraadi ja sobib hästi kasutamiseks ka keset ruumi.  Allikas: www.oot-oot.com

Diivan COSMO on vaadeldav 360 kraadi ja sobib hästi kasutamiseks ka keset ruumi. Allikas: www.oot-oot.com

Uuri, millised on erinevad kangamaterjalid. Esteetiline välimus on diivani puhul oluline, aga sama tähtis on diivani funktsionaalsus. Kui sul on lapsed või koduloomad, pead loobuma kangamaterjalidest, mida on raske hooldada. Reeglina on sünteetilised kangad vastupidavamad ja kergemini hooldatavamad. Villane kangas on see-eest naturaalne ja jääb diivanil kena. Samas kontrolli enne ostu kindlasti, kas su nahk talub villast kangast. Üldiselt on enne lõpliku otsuse tegemist soovitatav paluda kanganäidist ja vaadata seda kodus loomuliku valguse käes.

Diivan COSMO kangavalikus on  kõrge „Martindale“ näitajatega villane Wooly ja sünteetiline trevira kangas Maya CS. Värvivalikus on midagi igale maitsele.  Allikas: www.oot-oot.com

Diivan COSMO kangavalikus on kõrge „Martindale“ näitajatega villane Wooly ja sünteetiline trevira kangas Maya CS. Värvivalikus on midagi igale maitsele. Allikas: www.oot-oot.com

Vali värv. Lastega peredele on üldiselt soovituslik soetada tumedama kangaga diivan. Kui oled julge, katseta mõne värvi või mustriga. Kui sa pole suuremat sorti riskija, vali neutraalne värv. Neutraalsele diivanile saab juurde kombineerida sobiva värvi või mustriga jalatoe, et tuua ruumi rohkem isikupära. Aksenti saab lihtsalt lisada ka patjade ja pleedidega.

Helehall diivan COSMO. Allikas: www.oot-oot.com

Helehall diivan COSMO. Allikas: www.oot-oot.com

COSMO on mööblidisainerite Marko Ala ja Joonas Torimi poolt loodud kvaliteetdiivan, mis valmib Eestis käsitööna. Oma saledale vormile vaatamata, on Cosmo äärmiselt mugav. Diivani ergonoomika on läbitöötatud toetamaks hästi nii üla- kui alaselga. Tugev diivaniraam on konstrueeritud täispuidust ja vineerist. Istmepõhja ja seljatoe sees on kasutuses metallist sik-sak vedrud. Cosmo on polsterdatud pikaealise kõrgema klassi HR porolooniga. Täispuust treitud jalad on spetsiaalselt välja töötatud Cosmo mudeli jaoks. Valikus on tamm ja pähkel. Diivanit saab kombineerida Cosmo ruudu- või ristkülikukujulise jalatoega, mida võib kandikuga täiendades kasutada ka diivanilaua asemel. Diivan on saadaval kahe- ja kolmekohalisena.

Rohkem informatsiooni leiab Oot-Oot Studio kodulehelt >>>

Artikli autor: Oot-Oot Studio

Sisestatud: 17.02.2014

Oot-Oot Stuudio

Tel:
5373 0049
Aadress:
Rävala 7, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

Marko Ala on üks kahest Oot-Oot Stuudio loojast. Oot-Oot Stuudio on disainmööbli firma, mille tooted on nii disainitud, kui ka valmistatud Eestis. Oot-Oot Stuudio tegutseb väikese viiepealise kollektiiviga Tallinna kesklinnas Rävala pst 7 ja nende tugevuseks on kindlasti see, et kõigil Oot-Oot Stuudio inimestel on disainiharidus. Mööblidisainiga konkreetsemalt tegelevad kolm disainerit Marko Ala, Joonas Torim ja Mihkel Mölder. Esitasimegi Marko Alale 8 küsimust, et tema ja Oot-Oot Stuudio kohta rohkem teada saada.

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

Kui ees on diivani vahetamine või uue soetmine, võite leida ennast küllaltki keerulisest olukorrast. Valikuid on ju turul mustmiljon. Kuidas aga tunda ära see ideaalne diivan?
Diivaneid on erineva ergonoomikaga ja selleks, et leida omale sobiv, tuleb selgeks teha, kas eelistad midagi pehmemat või jäigemat. Suure istumissügavusega diivanit, et mõnusalt lebotada või klassikalist kitsast diivanit. Nii sule-, verdu- kui poroloondiivanid on väga erineva tunnetusega. Ei saa väita, et üks on parem kui teine, vaid tuleb lihtsalt proovida ja leida endale meeldivaim.

vaata kõiki