Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Aknamarkiisid garanteerivad mõnusa ja mugava olemise terve suve vältel

Akendest sisse piiluv päike on pärast sünget sügis-talvist hooaega esimene ja väga oodatud kevade märk. Ent mida aeg edasi, seda intensiivsemaks päike muutub ja pakutavale rõõmule lisanduvad päikese poolt põhjustatavad ebameeldivused. Kesksuvel lõõskab päike nii tugevalt, et ruumidesse tungiva soojuse tõttu muutub temperatuur ruumides viibivate inimeste jaoks lausa talumatuks. Lisaks ruumide ülekuumenemist põhjustavale soojusele muutub mööblile, värvitud puitpindadele, tekstiilidele ja kunstitöödele ohtlikuks ruumi tungiv UV-kiirgus. Värvid hakkavad pleekima ja tuhmuma ning võivad tundmatuseni muutuma. Tuppa tungivat päikesekiirgust (valgust, soojust, UV-kiirgust) võib reguleerida kas väliste või sisemiste aknakatetega. Suvistel päikesepaistelistel päevadel on tõhusaimaks päikesekaitseks Sunoreki poolt pakutavad markiisid, mis aitavad hoida suvise õuekuumaa akent, välisseina või terrassi varjava markiisi taga.


Käesoleva aasta aprillist lisandus Sunoreki tootevalikusse 2 uut liigendmarkiisi mudelit:
• Mudel „ETA“ - ideaalne lahendus suurte terrasside varjestamiseks. Täielikult voolujooneline kassett annab markiisile tänapäevase ja elegantse välisilme ning kaitseb kangast ilmastikuolude eest. Varte roostevabast terasest plaatketid ja täpselt toimivad liigendid tagavad vastupidavuse ja töökindluse. Suurema laiusega markiisid on varustatud rulootoru toendiga, et kangas oleks ühtlasemalt pingul.
• Mudel „PI“ – kerge ja vabaltrippuv markiis, mis sobib ideaalselt väiksemate terrasside ja rõdude varjestamiseks. Sellel kompaktse konstruktsiooniga markiisil on universaalne lae- ja seinakinnitusklamber, mis võimaldab seda kiiresti ja hõlpsalt paigaldada, kaldenurgaks on võimalik seada kuni 85 kraadi.



Lisaks on uuendusena võimalus valida markiisi mudelile „GAMMA“ Roll-Up esiserva. Roll-Up esiserv on nagu allalastav ruloo, mis kaitseb meid uudishimulike pilkude ja madala päikese eest.

Markiisid ja neil põhinevad variseinad ning varikatused muudavad kuumal päikeselisel suvepäeval terrassid, tänavakohvikud ja rõdud naudingut ning lõõgastust pakkuvateks varjulisteks ajaviitekohtadeks. Lisaks mõnusale varjule annavad markiisid maja välisilmele värvika suvise ja puhkuseilmelise näo.

Sunoreki poolt pakutavas valikus on järgmised markiisitüübid:
• liigend- ehk terrassimarkiisid;
• liht- ehk aknamarkiisid;
• korvmarkiisid;
• katuse- ja talveaiamarkiisid.


Enamiku markiisitüüpide suureks plussiks on võimalus neid vastavalt vajadusele lahti ja kokku kerida st. muuta nende poolt pakutava varju ulatust. Markiisi ehitus ja kinnitusviisid võimaldavad selle alla jääval alal vabalt liikuda.

Eramute ja kohvikute terrassidele paigaldatakse tavaliselt liigendmarkiisid, mis moodustavad terrassi kohale tasapinnalise varikatuse. Terrassimarkiisid aitavad luua hubase miljöö, kaitsevad nii kõrvetava päikese kui kerge vihmasagara eest.



Aknamarkiisid ehk lihtmarkiisid aitavad ka kõige päikesepaistelisemal päeval hoida ruume jahedana ning kaitsevad sisustust pleekimise eest. Võrreldes ruumi siseste aknakatetega on aknamarkiisid suvisel ajal tunduvalt efektiivsemad ruumi sisekliima mõjutajad ja aknaraamide eluea pikendajad.


Markiisikanga liigutamiseks kasutatakse käsi- või elektriajamit. Juhtimine toimub käsiajami puhul vändaga, elektrilise ajami puhul lülitiga, juhtpuldiga või programmeeritava taimeriga. Lisavarustusena pakume ka tuule-, vihma- ja päikeseautomaatikat, mis muudab markiiside kasutamise eriti mugavaks.

Automaatikaga varustatud markiis avaneb või sulgub valgustugevuse muutumisel etteseatud väärtusega võrreldes. Tuuleautomaatika kaitseb markiisi juhul, kui tuule tugevus on ületab lubatud piiri. Elektrilise ajamiga markiiside puhul on võimalik nii eraldi kui ka grupiviisiline juhtimine. Pakutavas kangavalikus on nii lihtsaid ühevärvilised kui ka ilmastikukindlad akrüül- ja polüesterkangad.

Markiiside piiramatute võimaluste kohta uuri lähemalt Sunoreki salongidest ja vaata Sunoreki kodulehelt

Aprillis ja mais on Sunoreki salongides kõik markiisid -20% soodsama hinnaga.

Sisestatud: 11.04.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki