Tee ise

Leidlik ja nutikas: TV aluse sünd

Vanast, esmapilgul kasutust ehitusmaterjalist võib vahel sündida huvitavaid ruumikujunduslikke detaile ja mööbliesemeid. Tasub lihtsalt vaadata materjale pisut teise pilguga ja lasta fantaasia lendama...
See TV alune riiul tekkis näiteks katuseehitusel ülejäänud palgijuppidest. Üle 100 aastased palgid olid ajaga muutunud mustaks ja kulunuks, kuid selle kõige all oli aimata head ja tugevat, omanäolist puitu.
Palgijuppe vaadates tekkis idee luua nendest TV alla väike riiul, kuhu võiks tehnika paigutada.

Esimeseks sammuks sai palgijuppide õigesse mõõtu saagimine ja seejärel läks palkide puhastamiseks nii survepesuriga kui ka käsitsi. Peale kuivamist said palgid liivapaberiga hoolsalt lihvitud ning välja tuli puidu ilus, ajast puretud välimus. Plaanis oli ka palgijupid õlitada, aga seekord jäid nad siiski omal naturaalse toimega. Palgis olevad augud ja väljaulatuvad osad jäid kõik külge, et meenutada selle algset päritolu. Seejärel said kaks palgijuppi ühendatud naelutusliistuga ning lisatud alla kummikattega rattad (müüakse igas ehituspoes), et oleks riiulit lihtsam hiljem liigutada.


Ja oligi uus mööbliese valmis, millel oli oma ajalugu ja mis nüüd hakkas täitma hoopis uut ülesannet uues, modernsemas kodus.


Koostanud: Margit Kool (Fotod: erakogu)
www.koolstuudio.ee

Sisestatud: 02.09.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki