Huvitavad tooted

Stockmanni Kaubamajast pannid-vormid-potid

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Kui väljas kukub temperatuur alla nulli, tasub mõelda pajapraadide ning -roogade peale, küpsetada ahjus tervet lindu ja suuremat loomatükki ning kutsuda sõbrad kohale. Saab soojaks toa, hinge, ja kõhu. Et serveerimisvaagnatelt kokku hoida, tasub valida sedavõrd elegantsed pannid-vormid-potid, mis ka lauale kannataks panna.

Revol haudepott 26 cm, hind Stockmannis 209.- Allikas: ideesahver.ee

Revol haudepott 26 cm, hind Stockmannis 209.- Allikas: ideesahver.ee
Revolutsiooniline Prantsuse keraamika Revolilt

Prantsuse tootja Revol on perefirma, kus on juba üheksa põlve pühendutud kodu ja profikokkadele kuumakindlate portselanvormide loomisele. Kuidas muidu jõuaksid Prantsusmaal lauale coq au vin, juustukattega sibulasupp või creme brule kui mitte portselanvormides?
Nende uusimad seeria Revolution sarjas on erinevalt klassikalistest ahjuvormidest modernsed, valged ning kuues erinevas trendikas ja värskes toonis kaantega. Need ahjuvormid on sedavõrd šikid, et võid otse ahjust toidu neis lauale serveerida.

Samuti on need oma töötluses sedavõrd mehaaniliselt ja termiliselt tugevad, et taluvad lisaks praeahjule ka mikrouuni, nõudepesumasinat või ka külmikut. Nii võib ühes anumas sulatada üles külmutatud tooraine, seda kergelt praadida ning seejärel ahju küpsema panna ning ülejäägi hiljem külmkapis säilitada. Milline kokkuhoid nõudepesult!

18. sajandi alguses 26aastaselt keraamikatööstuse loonud Pierre Revol pärines Ponsast, Põhja Drômeis, mis asub praeguse vabriku kandis. Vabrik asub seal ka eelkõige tooraine tõttu, sest kvaliteetse tulekindla keraamika osas eelistatakse eelkõige kvaliteetset savi ja liiva. Tänane Revol toodab 4 miljonit keraamikatoodet aastas eksportides neid 84 riiki kaasa arvatud Hiina ja Ameerika Ühendriigid.


Põhjamaine klassika - Hackmann Brasserie

Eestiski väga hinnatud Hackmanni pottide-pannide sarjas Brasserie on toimunud uuendused! Traditsioonilise kujuga pannid-potid on saanud tumeda emailkattekihi, mis kaitseb neid rooste eest. Need pannid on ideaalsed nii kergeks röstimiseks kui pikemaks moorimiseks. Need pannid sobivad kõikidele pliiditüüpidele , kaasa arvatud induktsioonpliidid.
1790. aastal sai Bremeni émigrant Johan Friedrich Hackman õiguse endises Hansalinnas Vyborgis kauplema hakata. Ta sai edukaks puidukaupmeheks ning ta nägi ka tulevikku saeveskite rajamises praegustel Soome aladel. Sajandi alul ostsis ka Ida-Soome Sorsakoskisse saeveski, viljaveski ja tellisetehase. Hackmani noatööstus sai alguse 1876. aastal naaberlinnas Vyborgis ning juba kümnekonna aasta pärast kolis Sorskakoskisse.

Saeveski põlengu järel muutus metalli töötlemine järjest olulisemaks ning sai tuule tiibadesse 1920ndatel roostevaba terase võidukägiuga. 1950Ndatel muutus kohvikannude, kastmepannide ja mu köögikraami tootmine juba põhiliseks ja kinnistus koos selliste disainerite nagu Kaj Franck või Bertel Gardberg Põhjamaise disaini lipulaevaks.

2002. aastal ehitati vabrik taas täielikult ümber, kuid roostevaba teras on jätkuvalt selle põhiline tooraine. Praegu tehakse seal terases aga ka alumiiniumist nõusid Hackman kaubamärk kuuulub Fiskars Groupi ja on jätkuvalt Põhjamaiste köögitoodete tipptegija.

Brasserie-sarja hinnad Stockmannis:

Brasserie-sarja haudepotid: 
4,5 l  57.90
6,5 l  79.90 Allikas: ideesahver.ee

Brasserie-sarja haudepotid: 4,5 l 57.90 6,5 l 79.90 Allikas: ideesahver.ee

Brasserie-sarja praepann 27 cm 39.90 Allikas: ideesahver.ee

Brasserie-sarja praepann 27 cm 39.90 Allikas: ideesahver.ee

Arabia menukas Uunikokki

Arabia keraamika on üks Soome tuntumaid ja hinnatumaid lauanõude brände, mis üle 140 aasta soomlaste kodudes aukohal olnud. Ühe Soome disaini pioneerina väljendavad Arabia tooted ajatut ilu, ent ka kvaliteeti ning praktilisust. Juba 1873. aastast on Arabia igal ajastul pakkuda selle sobivat tarbijale orienteeritud Soomepärast disaini.
Arabia Uunikokki kuumakindla keraamika sari on mõeldud igaühele, kes armastab köögis toimetada ning teha käepäraseid ahjuroogi nagu lasanjed, pirukad või sufleed. Uunikokki on valminud kasutades Arabia kõrgekvaliteedilist vitro porcelain, mis sobib kasutamiseks ka kõrgete temperatuuride juures. Selles komplektis on lasanjevorm, eri suurustes vormid ahjuroogadele, plaadikoogi vorm ning serveerimisalused.

Uunikokki ahjuvorm 0,2 l, hind Stockmannis 9.90 Allikas: ideesahver.ee

Uunikokki ahjuvorm 0,2 l, hind Stockmannis 9.90 Allikas: ideesahver.ee

Kuidas väärt veise-steaki valmistada:

- Lase ettevalmistatud steaki-tükil vähemalt 30 minutit enne küpsetamist toasoojas soojeneda
- Sulata pannil või ja lisa sellele õli (see annab su roale suurepärase väljanägemise) Liha võid pannile panna siis kui õli on võiga segunenud ja vahtu pole
- Kui või pruunistub või hakkab suitsema, puhasta pann ja alusta uuesti
- Kata lihaga ainult kaks kolmandikku pannist, et seda mitte liiga maha jahutada
- Kui küpsetad veist liiga jahedal pannil või liiga kaua, siis voolab kogu mahl välja ning liha jääb hall ning kuiv
- Liha kiire pruunistamise mõte on mahlad kinni panna ning seejärel tuleb temperatuuri alandada, et liha küpseks seestpoolt edasi
- Lase steakil paar minutit enne serveerimist seista
- Loomalihal on mitu valmidusastet, kuid sealiha peab olema alati läbi küpsenud ehk well done

www.stockmann.ee

Allikas: ideesahver.ee

Sisestatud: 13.11.2014