Artiklid ja uudised

Lauluväljakut kaunistavad uhiuued ELKE Mööbli toodetud pingid

Kodudesse ja kontoritesse mõeldud disainmööbli ja saalitoolide müügiettevõte Elke Mööbel valmistas Lauluväljakule 2300 eritellimusena toodetud teisaldatavat pinki. Pingid on toodetud Lääne-Virumaa metsadest pärinevatest hoolega valitud kuusepuu palkidest, mida kulus kõigi pinkide valmistamiseks ühtekokku ligi 7 kilomeetrit.

Igat pinki kaunistab puidust litter, mis on vastavalt Laulupeo traditsioonile valmistatud kaheksast erinevast põliselt Eestis kasvavast puudena tuntud, kuid puiduna vähemteatud puuliikidest nagu pihlakas, tamm, pärn, toomingas, saar, kadakas, õunapuu ja sanglepp. Pingid püsivad kahel teisaldataval metalljalal ning ühele pingile mahub istuma 5-6 inimest.

Tootmisprojekti juhtinud Priit Verlin ütleb, et ligi 7 kilomeetri jagu väheste oksakohtadega plankude tootmine ei olnud lihtne, kuid tulemus oli seda väärt. „Tootmises kasutasime ainult massiivpuitu. Ühest kuusepalgist saime vaid ligikaudu kolme pingi jagu materjali. Kõik pingi plangud said saetud tüve lähedalt ning see täpne töö on näha pingi otsades. Kõige rohkem aega võttis puidust litrite valmistamine, mis osutus väga huvitavaks eksperimendiks. Peale lakkimist tuli esile iga puidu iseloomulik toon, mis liigitab pingid litrite järgi kaheksasse ühtlaselt jagunenud rühma.“

Elke Mööbli tegevjuhi Anu Hiiopi sõnul on Lauluväljaku pinkide tootmine olnud keerukas ja katsumusterikas töö. „Kuna Laulupeo traditsioon seab sellele sündmusele ja kõigele sellega seonduvale suured ootused, siis oli meie sooviks Laulupeolistele pinkide näol midagi ootuspärasest enamat pakkuda,“ selgitab ta.


Elke Mööbel on 1996. aastal loodud ettevõte, mis keskendub kodude ja kontorite disainmööbli ning saalitoolide müügile. 2006. aastast tegutseb ettevõte Elke Mebeles nime all ka Lätis. Ettevõtte suuremate projektide hulka kuuluvad Eestis Viljandi Pärismuusika Aida suure ja väikese saali, Pärnu Endla teatri suure saali, Kuressaare Linnateatri saali, Rakvere teatri saali ja Vene Kultuurikeskuse rõdu sisustamine saalitoolidega, Lätis Daugavpilsi Kultuurikeskuse ja Livani Kultuurikeskuse sisustamine saalitoolidega ning Norvik panga ja Läti Nakkushaiguste Keskuse sisustamine kontorimööbliga.

Elke Mööbli valikusse kuuluvad maailmakuulsad kaubamärgid Fritz Hansen, Artek, Lammhults, Artifort, Interstuhl ja paljud teised. Disainiikoonidest on muuhulgas esindatud 1958. aastast toodetav Arne Jacobseni disainitud „The Egg“ ehk „Muna“ tool.

Ettevõtte esindussalongid asuvad Tallinnas aadressil Lootsi 3a ja Riias aadressil Cesu 31.


ELKE Mööbel
info@elkemoobel.ee
www.elkemoobel.ee

Sisestatud: 03.07.2009

ELKE Mööbel sisustussalong

Tel:
661 7320
Aadress:
Järve Tornid, Järve 2, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki