Artiklid ja uudised

Miks eelistada adhesiivkangast kiletamisele?


Sunorek pakub koostöös firmaga Creation Baumann uut ning väga innovatiivset lahendust akende katmiseks.

Uue toote puhul ei ole vaja puurida, õmmelda ega osta lisaks riputussüsteeme. Toote nimi on Gecko ning tegemist on adhesiivkangaga, mille tagumine pool on kaetud silikoonkihiga, mis kleepub otse akna pinnale.

Toode on unikaalne selle poolest, et teda saab paigaldada absoluutselt igasuguse kujuga aknale ning ka selliste aknapindadele, kuhu tehniliselt pole võimalik paigaldada tavapärast kardinat (rulood, lamelli, ribakardinat jms) .

Kõik need samad argumendid on ka kiletamisel. Miks siiski eelistada Geckot?
Argumente on palju. Alustame olulistemast.

Kiletamine võib põhjustada klaasi purunemist.
Klaas on habras ja tõmbejõududele tundlik materjal. Tõmbejõude võib tekitada näiteks paindekoormus, kuid ka temperatuuri kõikumised. Kui klaaspaneel otsese päikesevalguse käes soojeneb, siis jäävad selle servad külmaks, sest neid katab aknaraam. Külmad materjalid, nagu ka klaas, tõmbuvad kokku, soojad materjalid aga paisuvad.
See tekitab klaaspaneeli servades tõmbejõudusid, mis omakorda võivad viia klaasi purunemiseni.

Igal materjalil ja seega ka klaasil on oma läviväärtused. Need sõltuvad materjalist ja tootest. Kui pinge klaasis ületab vastava läviväärtuse, siis klaas puruneb.
Klaasi katmisel kilega seda võimalust veelgi suurendatakse, kuna kiletamisel kasutatud materjal neelab soojuskiirgust iseenda ning klaaspinna vahele ning temperatuur tõuseb kõrgeks ning purunemisvõimalused on suuremad.

Toode Gecko aga soojusenergiat enda ja klaasi vahel ei kinnista, vaid peegeldab kiirguse tagasi õue.
Seetõttu klaasipind ei kuumene ning purunemisohtu ei ole. Antud fakti kinnitavad ka mitmed testitulemused.


Kiletamine on raskesti paigaldatav ning eemaldatav.

Kiletamine toimub vaid teatud meeskonna oskuste piirides. Firmale, kust ostad kilekatet, pead maksma ka paigaldusteenuse eest, kuna tavaklient pole võimeline toodet ise paigaldama.
Kiletamise puhul peab arvestama sellega, et antud toode on eemaldamatu ning tulevikus kile eemaldamine klaasipinnalt on keerukas tegevus ning võib jäädavalt kahjustada aknapinda.
Gecko puhul võib aga ei pea paigaldusteenust tellima. Paigaldamine on niivõrd lihtne, et sellega saab hakkama igaüks.
Gecko toode kinnitub klaasipinnale vaid silikooni, mitte liimi abil ning Geckot võib eemaldada klaaspinnalt kuni 50 korda, ilma et toote või klaasi omadused muutuksid.

Kiletamine ei paku hubasust või disainielemente.


Kiletamise puhul on valida kuni 7 erineva värvitooni vahel. Värvitoonid ei erine omavahel värvide osas, vaid erinevate tonaalsuste osas.
Kiletamine ei paku disainilist kujundust ja veelgi vähem hubasust.
Gecko kui auhinnatud innovatiivne kangas hõivab enda kollektsioonis 13 erinevat disaini, mis omakorda jaotuvad kuni 10neks erinevaks värviks.
Ühe uuendusena pakub Gecko ka nn. ornament aknakatet. See kujutab endast materjali tükke nt. lehekeste näol, mida on võimalik paigaldada aknakattele misiganes kujundina.


Gecko kataloogide ja võimalustega saate tutvuda Sunoreki Tallinna salongides:

Kesklinna salong asukohaga: Liivalaia 40 (tel: 6 607 004), kus teid on valmis teenindama meie disainerid Signe Pruul, Mare Pillerpau, Lelet Meidla, Lüüli Kala, Eva-Liisa Laas.

Mustamäe salong asukohaga: Mustamäe tee 5 (tel: 6 587 893), kus teid on valmis teenindama meie disainerid Maarja Selli, Kairi Beilmann, Maila Krasmus, Kristi Kask.




SUNOREK
sunorek@sunorek.ee
www.sunorek.ee

Sisestatud: 02.11.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavia disaini kandev idee on muuta argielu esteetilisemaks tänu visuaalselt nauditavale tarbekunstile, mis peab olema igapäevaselt kasutatav ning see ei ole mitte ainult jõuka eliidi privileeg, vaid on kättesaadav ka tavatarbijale. Selles disainivoolus on selgelt äratuntav funktsionalismi võidukäik – igal mööblitükil ja sisustuselemendil on hoolikalt planeeritud tervikus täita oma roll ning oluline osa funktsionaalsusest on materjalide ja toodete kvaliteet ning vastupidavus.

vaata kõiki