Artiklid ja uudised

Uste kasutusjuhend

Uksekaubamaja poolt paigaldatud ustel on kaheaastane garantii. Materjalidele ja valmistusvigadele antud garantii ei kata normaalsest kulumisest tulenevaid hälbeid ukse kvaliteedis nagu näiteks lävepaku viimistluse kulumine, ukse reguleerimise muutused jne. Selleks, et omandatud toodet kasutada probleemideta pikki aastaid, jälgi hoolikalt allpooltoodud juhendites antud soovitusi ja eeskirju.

Säilitamaks ukse garantiid on keelatud:
Hoida siseuksi või selle elemente kokkupuutes vedelikega ja pideva niiskuse tingimustes
Muuta saagimise teel või muul viisil ukse või lengi mõõtmeid
Kinnitada uksele või lengile mittesobivat lisavarustust.
Tekitada uksele või lengile mehhaanilisi vigastusi.
Allutada värvitud või lakitud pinda ja tihendeid kemikaalide mõjule.
Värvida või lakkida üle ukse osi.


Paigaldusjuhend:
Kontrolli, et ava, millesse asud ust paigaldama, on piisava suurusega s.o. 15-40mm suurem lengi gabariitmõõtudest. Vajadusel vii ava mõõt sobivasse suurusesse.
Kontrolli, et ava, millesse asud ust paigaldama, on täisnurkne ja loodis. Vajadusel korrigeeri ava.
Koosta ukseleng, kruvides ülapuu ja lävepaku kokku küljepuudega nii, et ukseleng oleks vajaliku käelisusega. Puuri ette kruviaugud!
Aseta ukseleng avasse ja fikseeri kiiludega täisnurkselt vertikaalasendisse. Uksed on mõeldud asetamiseks lõpliku põrandakatte peale. Jälgi, et lävepaku alune pind oleks sile ja loodis.
Märgi montaaziavade asukohad seinas, puuri tüübliavad ja paigalda tüüblid.
Aseta leng avasse ja fikseeri kiiludega täisnurkselt vertikaalasendisse.
Fikseeri leng kruvidega seinaavasse, jälgides küljepuude sirgsust pika loodiga.
Aseta ukseleng hingedele ja fikseeri hing.
Kontrolli ukse vaba liikumist ja tuuleriivi sulgumist. Vajadusel muuda kruvide abil lengi asendit nii, et ukse käik oleks vaba.
Tihenda ukselengi ja seina vaheline pilu montaazivahuga. Liigse vahu laskmisel lengi ja seina vahelisse pilusse on oht, et vahu kõvastudes leng deformeerub.
Kinnita lävepakk ka põrandasse kruvidega.
Paigalda piirdeliistud või viimistle lengini paled, kaitstes ust ja lengi kile ja maalriteibiga. Eemalda teip kohe peale tööde lõpetamist, vältimaks selle kinnikleepumist.


Kasutus- ja hooldusjuhend:
Kontrolli regulaarselt luku, hingede ja käepideme kinnitusi ja korrasolekut. Vajadusel pinguta kruvid.
Puhasta värvitud, lakitud või laminaadiga kaetud ukse pinda pehme lapiga, kasutades vajadusel üldpuhastusvahendit ettenähtud vahekorras veega.
Õlita (soovitavalt silikoonõli- ei määri) vähemalt kord aastas hingi, lukustuskeelt ja tuuletriivi.
Ära ürita ust jõuga sulgeda ja avada, kui ukselehe ja lengi kokkupuute tõttu on ukse sulgemine ja avamine raskendatud- võid rikkuda nii ukselehe kui lengi. Vajadusel reguleeri ukse asendit lengi suhtes, kuna tegemist on kas hoone konstruktsiooni liikumiste, niiskusest tingitud paisumiste või luku või hingede kinnituste lõdvenemisest tulenevate deformatsioonidega. Vajadusel pöördu abi saamiseks ukse paigaldanud firma poole.
Väldi uste hoogsat sulgumist tuuletõmbuse mõjul.

#pict1#

www.poltsamaauksetehas.ee

Sisestatud: 20.09.2012