Artiklid ja uudised

Biokamin – elus tuli ilma suitsu ja korstnata

Saksa ettevõtte Alfra Feuer kaminad on uudsed ja eksklusiivseid biokaminad, millest ei eraldu suitsu ja mis ei vaja korstent, ent töötavad elava tulega.
Tänu spetsiaalselt välja töötanud ökoloogiliselt puhtale biokütusele ja mitmekülgsele disainile võib kaminaid paigaldada igasugustesse ruumidesse: majja, korterisse, kontorisse, kohvikusse, restorani ja nõnda edasi.



Tuli on olnud läbi aegade soojuse-, jõu- ja energiaallikaks. Kaasaegse tehnoloogia ülikiire areng võimaldab nüüd kõigil saada see soojuse- ja energialäte oma koju, korterisse, kontorisse, kohvikusse ja mujalegi, sest biokamin
ei vaja korstent. Biokaminaid on lihtne hooldada, need on kerge paigaldada ning need on täiesti ohutud. Kütmiseks kasutatav kütus on ökoloogiliselt puhas. Biokaminad ei kuulu traditsiooniliste kaminate kategooriasse ja neile ei kehti ka vastavad määrused ja eeskirjad.



Põletuskamber sobib ka tavakaminasse
Firma Alfra Feuer on üle kümne aasta vana ning Alfra Feueri biokaminaid toodetakse Saksamaal. Kaminate tootmisel on ühendatud kaasaegne tehnoloogia vanade traditsioonidega. Tootmisel kasutatakse kõige kaasaegsemaid ja kvaliteetsemaid materjale.
Biokamin on patenteeritud ning uudne toode maailma mastaabis. Kaminad on kontrollitud TÜV poolt, mis on maailma äritegevuse kontrollorgan.
Kaminate uudsus seisneb põlemiskambri olemuses ja kasutatavas biokütuses. Põlemiskambrid on kasutatavad ka tavakaminas.
Alfra kamin pole pelgalt vaid stiilne ja eksklusiivne kaunistuse külaliste- või magamistoas, vaid ka mugavuse ja sooja atmosfääri loojaks igal aastaajal. Olgu pidupäev heade sõprade seltsis, romantiline õhtusöök kahele või lihtsalt soov eemalduda argipäevast – elav tuli on igas olukorras ja igal ajal olnud positiivse energia allikaks. Ja kättesaadav nüüd ka siis, kui hoone ehitus ei võimalda tavakaminat.



Ökoloogiliselt puhas
Alfra kaminates kasutatav biokütus on bioloogiliselt puhas, taimse päritoluga toode. Kütust on põhjalikult kontrollitud ja see on saanud ka Rahvusliku Hügieeniinstituudi keskkonna saastatusega võitlemise osakonna spetsialistide positiivse hinnangu osaliseks. Seda just inimsõbralikkuse ja keskkonnapuhtuse tõttu.
Biokütuse põlemisel ei teki kahjulikke heitgaase ega suitsu. Põlemisjäägiks on vaid soojus – ehk veeaur ja süsihappegaas. Süsihappegaasi eraldub sama palju, kui kahe keskmise suurusega küünla ärapõlemisel. Veeauru
moodustumine vastab tavalise toaõhuniisutaja poolt eraldatavale õhuniiskuse kogusele.
Biokaminate hinnad jäävad samasse hinnaklassi kui tavakaminatel. Kuid biokütuse ostmine tuleb odavam kui kaminapuud. Lisaks jääb ära kaminapuudega kaasnev puude kuivatamine, praht ja hiljem tahm. Nii, et kaasaegne
tehnoloogia teeb kamina kasutamise kiireks, mugavaks ja puhtaks protsessiks.

Alfram OÜ

Sisestatud: 15.12.2009