Artiklid ja uudised

Soome disainiikooni Avarte näitus Tallinnas


Kodudesse ja kontoritesse mõeldud disainmööbli ja saalitoolide müügiettevõte Elke Mööbel esitleb esmakordselt Eestis tuntud Soome mööblitootja Avarte disainiklassika hulka kuuluvaid tooteid. Väljapanekut on võimalik näha ELKE Mööbli salongis novembri viimasel nädalal.

Avarte istemööblit kirjeldab suurepäraselt ettevõtte pikaaegse peadisaineri ja professori Yrjö Kukkapuro öeldud lause: „On siis mõtet luua tooli, millel ei ole mugav istuda?“ Kukkapuroga tehakse koostööd tänapäevani. Praegu Avartega koostööd tegevastest disaineritest ei saa mainimata jätta Mikko Paakkaneni, keda tunnustati 2006. aastal Soomes aasta disaineri tiitliga.


Ka aastate möödudes püsib Avarte mööbel värske ja kaasaegsena. Seda tõestavad suurepäraselt 60ndatel loodud disainiklassika hulka kuuluvad tooted Karuselli, Remmi ja Skaala. Mööbli väärtustest annab tunnistust ka see, et nii New Yorgi moodsa kunsti muuseum, Londoni Victoria ja Alberti muuseum, Kopenhaagenis asuv Vitra Disainimuuseum kui ka paljud teised muuseumid on võtnud koostöös Yrjö Kukkapuroga valminud Avarte mööbliesemeid oma püsiekspositsiooni hulka. .

23.-27. novembril saab ELKE Mööbli salongis näha läbilõiget Avarte disainiklaasikast, mis hõlmab tooteid tootmise algusaegadest kuni tänapäevani. ELKE Mööbli tegevjuht Anu Hiiop peab näitust oluliseks disainisündmuseks. „Avarte tegevjuht Adreas Haufe on ekspositsiooni ülesehitamisele pööranud erilist tähelepanu ning sellesse on kaasatud ka Avarte enda töötajaid kui ka nende disainerid,“ räägib Hiiop.



Elke Mööbel on 1996. aastal loodud ettevõte, mis keskendub kodude ja kontorite disainmööbli ning saalitoolide müügile. 2006. aastast tegutseb ettevõte Elke Mebeles nime all ka Lätis. Ettevõtte suuremate projektide hulka kuuluvad Eestis Viljandi Pärismuusika Aida suure ja väikese saali, Pärnu Endla teatri suure saali, Kuressaare Linnateatri saali, Rakvere teatri saali ja Vene Kultuurikeskuse rõdu sisustamine saalitoolidega, Lätis Daugavpilsi Kultuurikeskuse ja Livani Kultuurikeskuse sisustamine saalitoolidega ning Norvik panga ja Läti Nakkushaiguste Keskuse sisustamine kontorimööbliga.



Elke Mööbli valikusse kuuluvad maailmakuulsad kaubamärgid:
Fritz Hansen, Artek, Avarte, Lammhults, Artifort, Interstuhl ja paljud teised.
Disainiikoonidest on muuhulgas esindatud 1958. aastast toodetav Arne Jacobseni disainitud „The Egg“ ehk „Muna“ tool.


Ettevõtte esindussalongid asuvad:
Tallinnas aadressil Lootsi 3a
Riias aadressil Cesu 31.


Lisainformatsioon:
Anu Hiiop
OÜ Elke Mööbel tegevjuht
Tel: 6617320
Mob: 5018554
E-post: anu@elkemoobel.ee
www.elkemoobel.ee

Sisestatud: 23.11.2009

ELKE Mööbel sisustussalong

Tel:
661 7320
Aadress:
Järve Tornid, Järve 2, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki