Artiklid ja uudised

Turvakardinad


Meil on hea meel teatada, et lisaks garderoobisüsteemidele, liugustele, vaheseintele, siseustele, aknakatetele, kardinakanduritele, markiisidele, välisribakardinatele ja välisruloodele on meie valikusse lisandunud kõrgendatud turvanõuetele vastavad turvakardinad. Turvakardinad omavad kvaliteedi sertifikaati ISO 9001. Turvakardinad jagunevad turvaruloodeks (materjalina kasutatakse polüuretaantäidisega alumiiniumprofiili) ja turvatrellideks (materjalina kasutatakse täisalumiiniumist kinniseid või avadega profiile). Turvarulood on väga esteetilise välimusega. Sobiva värviga kardin sulandub objekti loomulikuks osaks.

Turvakardinad on kaasaja üheks efektiivsemaks mehhaaniliseks kaitsevahendiks vandalismi ja sissemurdmiste vastu. Ühendatuna alarmsüsteemiga on turvakardinad tõhusaks kaitseabinõuks nii kodu kui ka büroo turvalisemaks muutmisel ja vitriinakende kaitsmise vandalismi eest ning välistavad kiire sissemurdmise võimaluse. Turvakardinate olemasolu vajalikkusega arvestatakse üha enam ka elamuehituses ja hoonete projekteerimisel. See võimaldab turvakardinate peitmise seintesse, mis muudab turvakardinad avatud asendis täiesti märkamatuks ja suletuna esteetiliselt vastuvõetavateks.

Turvakardina tüübi valikul tuleb selgitada, mis otstarbel see paigaldatakse. Turvarulood on soovitav kasutada kohtades, kus sissemurdmisoht on väike ja kaetava ava pind ei ole väga suur. Peale kaitseomaduste on sellel profiilil ka pimendavad ja soojusteraldavad omadused. Turvarulood vähendavad täiendavalt soojuskadu akna ümbruses ja aitavad parandada heliisolatsiooni.

Turvatrelle on soovitav paigaldada suurema sissemurdmise ohuga kohdatesse ja suuremate pindade korral. Enimlevinud turvatrellide kasutuskohad on: kaupluste vaateaknad, kaubanduskeskuste müügiboksid, kontorite, büroode ja ladude aknad. Samuti soovitame neid kasutada eramajades ja suvilates esimese korruse akende ja uste kaitseks ning garaažide sissesõitude ees.

Turvakardinaid on võimalik juhtida nöör-, lint-, vänt- või elektriajamiga. Käsiajamiga variant on hinnalt veidi soodsam, kuid elektriajamiga süsteem on mugavam ja kergem kasutada. Suurematele avadele mõeldud kardinate puhul ilma elektriajamita hakkama ei saa, kuna käsitsi üleskeeramine nõuab väga suurt jõudu. Turvakardina elektriajamitena kasutatakse selle ala maailma tuntuma kaubamärgi Somfy torumootoreid. Elektriajami puhul saab kasutada tavalist või võtmega lülitit või distantsjuhtimispulti. Samuti on võimalik süsteemile lisada aegrelee. Nii sulguvad kardinad õhtuti ja avanevad hommikuti ettenähtud ajal.

Turvakardinad ei suuda tagada täielikku turvalisust, kuid signalisatsiooniseadmetega kombineerituna annavad nad kõrge turvalisuse astme. Turvakardin kaitseb ka ereda valguse eest, vähendab mürataset ja on täiendavaks soojusisolatsiooniks akendele.


Soovitab Monika Algma, AS Sunoreki tootejuht
www.sunorek.ee

Sisestatud: 02.12.2009