Artiklid ja uudised

Neid rohelisi taimi on kerge kasvatada!

Kõik me teame, et ilusaid toataimi on väga palju. Kuid nende kasvatamine tubastes tingimustes on iseasi….Kõik mis tundub kaunis aiandis, ei püsi sellisena kahjuks meie kontorites/kodudes.



Zamioculcas e.sulgvõhk.
Eestisse jõudis see põnev taim umbes 5 aastat tagasi ja peab ütlema, et ta on muutunud madalamakasvuliste taimede seas üheks minu lemmikuks.
Aiandis pakutakse erineva kõrguse ja suurusega taimi. Need on siis vastavalt kas noored või vanemad eksemplarid. Sulgvõhk kasvab umbes 1 m kõrguseks. Peab teadma, et vanemad ja pikemad lehed kipuvad pikali vajuma, soovitan sellised lehed ära lõigata.
Asemele kasvab kiiresti noor leht ja nii püsib taim ilusasti püsti. Koledad on lääbakil lehtedega taimed mida on püütud siis tugikeppide abil püsti siduda. Kastmist vajab sulgvõhk vähe, korra nädalas natuke, ennem kuiv kui liiga märg.

Dracaena e.draakonipuu.
Eriti vastupidavad on laiade tumeroheliste lehtedega sort`Janet Grayg`, Käänddraakonipuu `Song of Jamaica`ning täpikdraakonipuu.
Mida tumedam on lehevärv, seda hämaramat kasvukohta taim talub!
Janet Grayg talub tõesti väga hämarat kohta, olen sellised taimi palju kontoritesse paigutanud-koridoridesse ja trepikodadesse.
Song of Jamaica on väga ilusa võrakujuga taim, meenutab puud. Tema tahab küll valgemat kasvukohta ja ruumi enda ümber, kuid ta on väga kaunis ja esindulik, kergesti hooldatav toataim.
Täpikdraaknipuu ei meenutagi üldse draakonipuud. Ta kasvab potis nagu võsa, kuid ta on väga kiirekasvuline! Ja ilusa lehevärviga suurt ruumi täitev kaunitar. Hoolduses peab teadma, et teda on vaja lausa aeg-ajalt pügada, muidu kasvab kiiresti laeni. Kastmises nagu draakonipuid ikka,ennem vähe kui palju.


Autor: Jane Pappel
Toataimede ja aiakujunduse ekspert
www.taimekujundus.ee


Sisestatud: 20.01.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki