Artiklid ja uudised

Eesti disain rahvusvahelistel messidel Frankfurtis ja Stockholmis


Juba mitmendat aastat järjest eksponeerib Eesti Disainerite Liit eesti tootedisainerite ja väiketootjate loomingut välismessidel. Seekord on sihikule võetud veebruaris toimuvad Stockholmi ja Frankfurti tuntud sisustusmessid. Eesti disaini väljapanek, koondnimetusega design_estonia ühendab erinevaid eesti disainereid ja mööblitootjaid, kes on kanda kinnitanud ka rahvusvahelisel disainiareenil.
Eestimaist disaini tutvustavas stendis on eksponeeritud nii mööbli- ja tekstiilidisaini, valgusteid kui ka tööstusdisaini. Oma värskemate disainesemetega on esindatud Annike Laigo, Igor Volkov, Ilona Gurjanova, Jaanus Orgusaar, Jan Graps, Ken Ruut, Keret Altpere, Kerttu Laane, Pavel Sidorenko, Margus Triibmann, Monika Järg, Tarmo Luisk, Tõnis Vellamaa, Marko Ala ja Merike Rehepapp. Teiste seas on väljas sellised signatuuresemed, nagu Jaanus Orgusaare vurrtool, Merike Rehepapi Rolly Polly, Jan Grapsi ja Ken Ruudu Hattori Hanzo järi jpt. Väljapanekuga kaasneb ka ülevaatlik, disainereid ja nende loomingut tutvustav kataloog.
Frankfurti Ambiente messil saab eesti ekspositsiooni näha 12.-16.veebruarrini.

Stockholmi mööblimessil on Eesti disain kõrgendatud tähelepanu all 11. veebruaril, kui Messikeskuse A-hallis leiab aset Eesti Mööbli- ja disainipäev. Sündmuse eesmärgiks on tutvustada messi külastajatele Eesti disaini ja mööblikujundust, luua uusi kontakte, kohtuda ettevõtjate ja investoritega. Kohale on oodata üle 200 Rootsi koostööhuvilise. Eesti disainile pühendatud õhtupooliku programm tõotab tulla mitmekesine, informatiivne ja meeleolukaks. Sündmuse avab majandusminister Juhan Parts, Eesti mööbli- ja disainiloost räägib koos illustratiivse videomaterjaliga Mart Sander, plakatitel on eksponeeritud disaini- ja mööblitoojate kompetentsi näiteid, Eesti rahvusmotiividel põhineva moeshowga esineb tekstiilikunstnik Liina Viira ning taustaks mängib ansambel The Sun. Üritus toimub koostöös Eesti Mööblitootjate Liidu ja EAS-ga.

Allikas: Eesti Disainerite Liit

Sisestatud: 11.02.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki