Artiklid ja uudised

Hinnatud Eesti disainerite lastemööbel

JULIA MARIA KÜNNAP Laste söögitool MARI
Lapsetool Mari on kompaktne, ei vaja monteerimist ega sagedast korrigeerimist vastavalt lapse kasvule. Tooli vorm on väga lihtne – istumiseks polsterdatud põhi, kinnihoidmiseks ja selja toetamiseks pehme võru. Minimalistlik tool sobib praktiliselt igasse keskkonda, alustades kodudest ja lõpetades avalike ruumidega. Tool Mari kaalub vähem kui 2,5 kg ning on hõlpsasti ühe käega tõstetav. Tooli valmistamisel on kasutatud naturaalset nahka ning kroomitud terast.

Lapse söögitool Mari sündis igapäevasest vajadusest meie tütar Mari söögilaua äärde istutada. Ohutult ja mugavalt, õigele kõrgusele. Lisaks nõnda, et kodu sisekujunduslik tervik rängalt kannatada ei saaks. Rea katsete ja arvutuste põhjal selgus, et üks toimiv söögitool ei pea koosnema mitte millestki enamast kui pehmest istumispinnast, polsterdatud toetumisrõngast ja neljast sirgest jalast.
Mari on mõeldud lapsele alates east, kui ta iseseisvalt istub, kuni hetkeni, mil ta suurte inimeste tooli ronib ja tema nina üle lauaääre ulatub. See juhtub oodatust palju kiiremini. Kui oleks vaja selja- või jalatuge ümber sättida, on laps juba söötmistooli east välja kasvanud.

Lapsetool Mari köitis ühe maailma hinnatuima disainiauhinna “Red Dot” žüriid oma ülilihtsa ja uuendusliku lahendusega. “Red Dot: tootedisain 2010” tippklassi ekspertidest koosnev komisjon hindas lapsetooli Mari “Red Dot” auhinna vääriliseks. “Red Dot” disainiauhind, mille ajalugu ulatub aastasse 1955, on tänaseks suurim ja tunnustatuim disainikonkurss maailmas.


IGOR VOLKOV Lastemööbel DIXI
Igor Volkovi kujundatud lastemööbli sari DIXI on suurepärane näide lihtsast kujundusest ja tootmisvõtetest. Mööbel on osadest lihtsalt kokkupandav ja lahtivõetav. DIXI on mõeldud 2-5-aastastele lastele, toodetud 100% formaldehüüdivabast kasevineerist ja töödeldud inim- ning loodussõbralike materjalidega. Sarja kuuluvad tool, laud, riiul ja nagi, mida on võimalik komplekteerida erinevat värvi osadest. DIXI tool kasvas välja 2006. aasta Soome-Eesti ühisprojektist 10D raames kujundatud toolist, mis pälvis samas ka peapreemia.
www.lum.ee



HEIKI MUST, PAVEL SIDORENKO Lastevoodi SMART KID
Multifunktsionaalne laste voodi, milles on ühendatud beebivoodi, mähkimisalus ja panipaigad. Hiljem on võimalik ümber monteerida lapsevoodiks, kirjutuslauaks ja tahvliks. Sobib lastele vanuses 0-10 aastat
Materjal: vineer ja kase täispuit
Mõõdud: 1650x980x750mm
Firma nimi/tootja nimi: Adensen Furniture


Sisestatud: 19.10.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki