Artiklid ja uudised

Nüüd on Eesti disainereil koht, mida omaks nimetada


Eesti Disainerite Liit koostöös erinevate disainifirmadega on ennast alates 2010 detsembrikuust sisse seadnud Kalasadamas, ajaloolises arhitekt Herbert Johanssoni projekteeritud paekivimajas.

Eesti disaini tuntakse maailmas eelkõige nutikuse ja vaimukuse kaudu. Oma maja saamine on disaini selle kodumaal nähtavaks muutmisel vägagi tähtis.

Aastaid on disainerid otsinud võimalusi oma loomingu eksponeerimiseks ning linnakodanikud ja väliskülalised on huvi tundnud kohalike disainisaavutuste vastu. Esimene taoline Eesti disaini tutvustav galerii avati septembris Helsinkis.

Nüüd on kõigile avatud Eesti disaini showroom ka Tallinnas, mis annab võimaluse tutvuda uuemate disaintoodetega ning kust saab ka esemeid osta või tellida. Disainiinfo on kättesaadav Disainerite Liidu büroos.

Disainikompetentsi pakub erinevate valdkondade disainerite kooslus. Samas majas on avatud ka kohvik-klubi, mille menüüs lisaks heal tasemel söögile-joogile, tasuta wifi ühendusele on ka erinevaid disainiüritusi - töötoad, uue toote tutvustused ja muud huvitavat.



Eesti Disaini Majas asuvad veel Monika Järgi, Igor Volkovi, Stella Soomlaisi, Marko Ala ja Joonas Torimi stuudiod, Disainiöö kontor.
Majas on avatud ka kohvik-klubi Oot-Oot, mille menüüs on lisaks söögile-joogile ja tasuta wifi-ühendusele ka erinevad disainiüritused - töötoad, uue toote tutvustused ja muud huvitavat.


Hoone kuulub disainer Ivo Nikkolole ja asub Kalasadama 8.
Galerii on avatud E-R 12-18, L 12-17.

Eesti Disaini Maja projekt on kodanikualgatus, mis ei ole toetust saanud Euroopa Liidu programmidest.

Kõige värskemaid uudiseid Disaini Maja kohta leiab Eesti Disaini Maja Facebooki lehelt.



Allikad:
http://forte.delfi.ee/news/varia/eesti-innovatsiooniline-disain-kolis-eesti-disaini-majja.d?id=37022505
http://est.best-marketing.com/index.php?lang=est&main_id=6&id=1428

Sisestatud: 20.12.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki