Artiklid ja uudised

Väldi võltsinguid!!!

Hoiatus! Paljudes kuulutuste/oksjoni portaalides ja foorumites on liikvel Sennheiseri klappide võltsinguid, mida müüakse odavalt originaalide pähe!

Kuna Sennheiseri kõrvaklapid on üle maailma väga populaarsed, ei ole see muidugi märkamata jäänud ka Hiina võltsingute tootjatele, kes vorbivad massiliselt täpselt samasuguse välimuse ja sama nimetusega klappe. Viimasel ajal on need võltsitud klapid hakanud vaikselt levima ka Eestis, seda erinevates oksjoni- ja kuulutuste portaalides, ning muude käest-kätte tehingute kaudu, kus pakutakse neid originaalide pähe.

Võltsingute kvaliteet on isegi nii tasemel, et ilma põhjaliku pisidetailide uurimiseta ja originaaliga kõrvutamata on võimatu neil väliselt vahet teha. Kui varasemalt olid võltsingute pakenditel lähemalt vaadates äratuntavad defektid - tekst natuke karvasem, natukene teised toonid vms., siis ka võltsingute tootjad arenevad ja uuemad pakendid on praktiliselt identsed, ning ainult pakendi vaatluse järgi on vahet teha vägagi raske. Samas tehniliselt poolelt ja helilt on nad vägagi erinevad. Näiteks võrreldes kopeeritud CX-300 II mudelit, siis esmapilgul ja kui ei ole võrdlust originaal klappide näol, võib heli tunduda isegi hea - on nii bassi kui ka kõrgeid. Otsesel võrdlemisel ja pikemal kuulamisel aga tuleb välja suur erinevus - bass võimutseb teiste sageduste üle, ning kiirematel bassikäikudel muutub kõik suureks kuminaks, kesksageduse detailsus on olematu, vokaal kostab kui kuskilt kaugelt, kõrgsagedused jäävad hätta kõrgemate nootide esitamisel, asendades selle ühtlase ´´sisnaga´´. Hiina koopiates on kasutusel odavad ja ka väiksemad valjuhääldid, ning tihtipeale on kasutud sama seeria erinevatel mudelitel ühte ja sama valjuhääldit. Kokkuvõttes pole heli mitte ligilähedalegi originaal klappide helile. Samuti on koostekvaliteet kehvem ja nad kipuvad tihtipeale kiirelt lagunema. Sisuliselt on tegu tavaliste odavate Hiina nimetute klappidega, mida müüakse nurgatagustes turuputkades ja nende ainukeseks ühiseks nimetajaks on sarnane välimus.
Koopiad meelitatakse ostma tavaliselt hinnaga mis on poole vähem või natuke üle poole, kui maksavad originaal klapid, ametlikel edasimüüjatel. Hiina tehastest rändavad nad aga välja sisuliselt olematu hinnaga. Näiteks CX-300 mudeli eest küsitakse umbkaudu 5 dollari ringis (umbes 60 eesti krooni). Vaata ka siia - China direct buy.

Kuidas neil siis vahet teha?
Sennheiseri endapoolne, ning ainuõige soovitus on - osta ametlikelt edasimüüjatelt. Nii võid vaid kindel olla, et said originaal klapid, mis mängivad Sennheiseri nime vääriliselt. Aga kui soovid siiski osta kuulutuste- või oksjoniportaalist, siis jälgi hinda. Kui see on ikka uskumatult madal, siis on see juba esimene kahtlane tunnus. Müüjad kasutavad hinna põhjendamiseks ka erinevaid nippe: just ostsin või tõin välismaalt ja nüüd kähku raha vaja jms. On kasutatud ka nn. ´´vähekasutatud klapid´´nippi, mis tegelikult tähendab lihtsalt pakendist välja võetud koopiad. Pettasaamise vältimiseks, küsi eraisikust müüjalt ostutšekki näha ja kontrolli, kas on ostetud ametlikelt müüjatelt või mõnest tuntumast usaldusväärsest poest. Jälgi ka müüja müügiajalugu - vaevalt et kellelgi on 10 paari kasutatud klappe üle jäänud.
Jälgi müüja tootevalikut - tavaliselt on võltsingute müüjatel pakkuda ainult üksikuid kõige populaarsemaid mudeleid.
Välismaalt ostes võib kõige rohkem võltsingute otsa sattuda eBay oksjoniportaalis, samuti võib võltsingute müüjaid leida ka Amazonis. Jälgi ja kontrolli kindlasti müüja tausta - loe tagasisidet, googelda nime ja telefoni numbrit jm. Parem karta kui kahetseda.
Vaata võltsingute tuvastamise kohta lisainfot ka siit Fake Sennheiser headphones - erinevatel lehtedel leidub palju infot ja pilte võltsingute tuvastamiseks.
Uuri ka põhjalikult seda lehte: Fakeheadphones.com

Tähelepanelik tasub olla ka teiste tootjate klappide puhul (Sony, Koss, Pioneer, Bose, Denon, AKG jm.) kuna liikvel on väga palju ka nende koopiaid. Kõige enam on siiski leitud Sennheiseri mudelite koopiaid.

Soundshop.ee on Sennheiseri ametlik edasimüüja ja meilt ostetud klappide puhul ei pea kartma, et võid sattuda võltsitud toodete otsa. Kõik meie poolt pakutavad tooted on 100% originaalid.

Sisestatud: 28.01.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid