Artiklid ja uudised

Kevad soosib muutust interjööris

Taanduv talvepimedus ja pikenevad kevadpäevad soosivad kodu uuendamist ja värskendamist. Juba väike muutus annab suure mõju. Piisab kui tuua tuppa oma lemmikvärvid ning kodu muutub elavaks ja rõõmsaks.

Kui toale saab anda uue meeleolu kardinaid või padjakatteid vahetades, siis köögis teeb sama töö ära uus säilituspurkide rivi riiulil või värvikirevad taldriku alusmatid söögilaual. Ammutage ideid loodusest, ajakirjadest ja tuttavate kodudest, kuid ärge kopeerige, vaid lähtuge iseenda elustiilist ja pere vajadustest. Üllatustega sisekujundus teeb ruumid põnevaks. Pakume viite nippi, kuidas kodu lihtsalt värskendada.

1. Tooge tuppa rohkem värvi

Ärge kartke katsetada värvidega. Anna interjöörile värvi läbi aksessuaaride ja tekstiilide. Sel lihtsal moodusel avastad personaalse värvitunnetuse, kuidas ja mis moel avaldab mõju teatud värvitoon, milline värv rõõmustab, teeb rahulikuks või toob energiat. Muuda interjööri näiteks uue kangavalikuga, mis võib teie kodu põhjalikult muuta. Stiilne kardin on kahtlusteta ruumi elavdajaks. Värskendavad võivad olla isegi pisemad muutused – uued katted sohva patjadel või söögitoolidel. Tekstiilil on oluline osa sisustusest, nad lisavad soojust, annavad värvi ja loovad kodutunnet.

2. Sobitage julgelt kokku uut ja vana

Vanu mööblitükke ei tasu kohe prügimäele saata, vaid neid võib üle värvida ning sobitada kodu stiiliga, mille tulemus on omanäoline ja unikaalne. Häid ideid saab ammutada ajakirjadest. Näiteks saab päevi näinud vana tooli erkpunase värvitooniga üle värvides ning sellele šablooniga dekoore lisades , saavutada väga ilusa tulemuse.

3. Tooge tuppa lilli ja taimi

Rohelised taimed toovad tuppa killukese elavat energiat. Kaunivärviline orhidee rõõmustab silma aastaringselt. Mõnikord piisab lihtsatest asjadest, et muuta elu nauditavaks.

4. Lase valgus tuppa

Valgus ja valgustus mõjuvad nii meie meeleolule kui ka kujunduses kasutatud materjalidele ja värvidele. Loobuge väikeses ruumis rasketest ja lopsakatest aknakatetest. Laske peeglil valgusega mängida ning lisage õdusust uue põranda- või lauavalgustiga.

5. Rohkem mustreid loob energiat

Avasta uuesti tapeedi ilu, mille mustrit, tekstuuri ja materjali hubasust ei asenda kunagi pelgalt seinavärv. Moes on minimalistliku, pompöösse, graafilise ja värvilise tapeedi kombineerimine ning kõikvõimalike eri mustrite miksimine. Ole julge ja loominguline võimaluste rakendamisel. Seda enam, et seinte tapetseerimine on kerge ja suhteliselt soodne. Tähendusega kaunis tapeet seinal teeb seinast kunstiteose, mis väljendab nii kodu iseloomu kui ka pere elulaadi. Huvitav leid võib olla isikupärane fototapeet- või trükis.

NÕUANNE:
Sel kevadel katseta tsitruskollast, mis sümboliseerib vabamat hinge, rõõmsat meelt ja positiivset energiat.

Rohelised, türkiisid ja lillad värvitoonid säravad elust ja elujõust. Värvi inspiratsiooni saad loodusest ja enda õnnelikest mälupiltidest. On need siis liblikatiivad ja pärlid, sinine taevas ja vaasitäis põllulilli, mahlased puuviljad ja lõhnavad ürdid. Kodu peab peegeldama elustiili ja hoidma endas mälestusi.

Katseta sellist värvipaletti, mis teeb sind õnnelikuks. Need värvitoonid toovad ellu taas põhjuse naeratamiseks.

Koostanud: Merike Hirvoja
K-rauta sisekujundaja
Allikas:
www.meristerdaja.ee

Sisestatud: 21.04.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki