Artiklid ja uudised

Sisseehitatavad „türgi saunad“ – Hamam

Türgis on aurusaun ehk hamam säilinud tuhandeid aastaid ning toonud meie kõnepruuki ka mõiste «türgi saun». Aurusaun levis ka Põhja-Venemaale, kus see sai nimeks banja. Ehtne “vene saun” on samuti tüüpiline aurusaun.
Tavasaunaga sarnaselt kutsub ka aurusaun esile higistamise, kuid aurusauna puhul tehakse seda ruumi suunatava kuuma auru abil. Aur suunatakse ruumi vee keemistemperatuuril (100 C).
Aurusauna mõju on suurim temperatuuride vahemikus 43…46 ºC (100% suhtelise õhuniiskuse juures).
Soovitav on kasutada spetsiaalseid aurusauna aroomõlisid, mis annavad protseduurile suurema efektiivsuse.

Tänu suurele niiskuse sisaldusele ja kuumusele on aurusaun tõhus terviseparandaja selliste hädade korral nagu bronhiaalastma, bronhiit, ülemiste hingamisteede katarr, köha, häälekähedus, mitteakuutsed reumaatilised vaevused ning liigeste piiratud liikumine või liigesevalud. Ehk suuresti just meie külmas ja niiskes kliimas esinevatele probleemidele.

Tänapäeval on aurusaun muutunud kättesaadavaks ning igasse korterisse sobivaks teraapiavahendiks. Aurusauna ettevalmistusaeg on vaid 15 minutit, mis muudab tema kasutamise eriti mugavaks.

Viimane trend koduste aurusaunade seas on integreeritavad aurusaunad. Integreeritav aurusaun ehitatakse tavaliselt vannitoa nurka või nišši sisse, mille tulemusel jääb ta maitsekalt märkamatuks.


Uusi Hamam seeria sisseehitatavaid aurusaunasid iseloomustavad neli põhijoont:

Traditsioon – Tagasihoidlik ja klassikaline välimus jätavad hubase mulje. Kasutatud on rohkesti täispuitlahendusi - täispuidust lagi, istmed, põrandarestid. Puitmaterjaliks on immutatud tamm või tiigipuu (lisana)

Innovaatilisus – kasutatud on kõige kaasaegsemaid tehnilisi lahendusi (suur puutetundlik pult ja displei, digitaalne termostaatsegisti, C ja E vitamiiniduššid, šoti dušš, erinevad massaazhirezhiimid jne.)

Mugavus - aurusauna käivitamine ja käsitsemine on lihtne ja arusaadav tänu suurele displei-ekraanile. Sauna generaatori puhastamine ja hooldamine käib sauna seest - jõukohane igale omanikule

Kompaktsus - aurusauna võib ehitada põranda peale, nii võidab gabariitkõrguses ca. 100 mm (võrreldes tavakabiinidega). Aurusauna saab ka ehitada nišši sisse - see on võimalik tänu läbimõeldud installatsioonitehnoloogiale, kus sauna paigaldamiseks ei ole tarvis lisaruumi.

Hamam integreeritavaid aurusaunasid on nelja eri tüüpi:
- nurka integreetitavad (Hamam)
- nurka integreetitavad, ilma tagaseinadeta (Hamam Simple)
- nišši sisse integreeritavad (Hamam Sultan)
- nišši sisse integreeritavad kombisaunad: aurusaun + infrapunasaun (Hamam Combi)

Valikus on palju standardmõõte, mistõttu peaks sobivaima leidmine olema lihtne. Kui kliendil on siiski oma nägemus aurusauna asetusest ja mõõtudest, on ka võimalik tellida erimõõtudega mudel.

Minimaalne standardmõõt: 800x800x2140 mm
Maksimaalne standardmõõt: 4000x1500x2140mm.

Valida saab ka tagaseinade värvi (must või valge), puitmaterjali (tamm või tiigipuu), istmeid (täispuit või läbipaistev akrüül).

Hamam on aurusaunade tippsaavutus, sidudes traditsioonilist lihtsust ning uudset tehnoloogiat.

Hamam aurusaunaga saate tutvuda sisustusmessil Interjöör 2011, mis toimub Eesti Näituste messikeskuses 6.-8. maini.

Näidis asub C-hallis, Eesti Näituste AS, Inkodu.ee ja Aet Piel Disain ühisprojekti „Tutikad hrushtshovkad“ raames, esiteldavas näidiskorteris.
Näidiseks on Hamam Sultan IV (1200x800x2140mm).

Näidiseid saab näha Santeco uues müügisalongis, aadressil Telliskivi 61 (Telliskivi Kaubanduskeskuses).

Vaata ka allpool olevaid pilte!











Sisestatud: 05.05.2011