Artiklid ja uudised

Saunaruumi hooldus

Sauna on võimalik korras hoida vägagi minimaalse hooldusega, järgnevalt mõned üldised nõuanded:

1. Ära värvi, laki ega peitsi sauna sisepindu mingi tavalise värvi ega lakiga. Puit peab saama hingata. Ka võib puidu kunstlik viimistlus puidu pinna palju kuumemaks muuta, mis võib põhjustada kahjulike aurude eraldumist puidu töödeldud pinnalt ja võtta mõningase "pehmuse" kuumuselt ja aurult, mis puidust imbub.

2. Lihtsaim sauna hooldamise moodus on hoida sauna ukse taga pesuharja Viimane saunaline kastab harja veeämbrisse ja küürib kiirelt pingid, seinad, seljatoed ja muu üle. See 30-sekundiline rituaal hoiab su sauna igavesti ilusa. Nii ei ole vaja puitosadel kasutada midagi kangemat kui puhas vesi.

3. Kui oled saunaskäigu ja ka küürimisprotsessi lõpetanud, tõsta restid põrandalt üles. Jäta saunauks lahti, et saun korralikult õhutatud saaks. Kuumus, mis on kividesse ja puitu jäänud, kuivatab sauna täielikult ära ja võib isegi dušinurga ära kuivatada, kui too saunaruumi kõrval on.

4. Kui tekivad mingid mustuse- või higiplekid (juhul kui teine punkt paaril korral täitmata jääb), siis kasuta jällegi harja ja seekord ka sooja vett, millesse on lisatud pehmet puhastusvahendit. Et pinkidele uus välimus anda, hõõru neid umbes kord aastas kergelt liivapaberiga. See teeb nad valgeks nagu oleks nad uued. Kui kuskile tekib juhtumisi hallitust (näiteks põrandarestidele), siis puhasta neid pesuvalgendajaga.

5. Olenevalt sellest kui tihti te sauna kasutate, pese põrandat aeg-ajalt ka märja lapi ja vedela desodoreeriva puhastusvahendiga.

Nende lihtsate hooldusnippidega on su saun alati kutsuv, värskelt lõhnav ja mõnus.

Sisestatud: 06.06.2011