Artiklid ja uudised

Tule õppima uut eriala!

Sellest sügisest saab Haapsalu kutsehariduskeskuses õppida pärast põhikooli lisaks senistele erialadele ka ehituspuusepaks.

Kuigi noorte ehituspuuseppade vabariiklikud kutsemeistrivõistlused on olnud Haapsalu Kutsehariduskeskuse korraldada viis aastat, siis ehituspuusepa eriala seni siin koolis õppida ei saanud.

Nüüd on võimalus seda Haapsalus õppida.


Õpe kestab kolm aastat, sisseastumiseks viiakse õpilaskandidaatidega läbi vestlus. Õpitakse puidu töötlemist, puitkonstruktsioonide ehitamist, puittreppide, terrasside ja piirdeaedade tegemist, katusetöid, ehitamise aluseid jne. Lõpetaja leiab tööd ehitus – ja kinnisvarahooldusettevõtetes.

Kutsehariduskeskuses on noortel ja täiskasvanutel võimalik õppida 17 alal. Põhikooli lõpetanud õpilasi ootame lisaks ehituspuusepa erialale õppima arvuteid ja arvutivõrke, ehitusviimistlust, majutusteenindust, tisleritööd, üldehitust, kokandust.

Täiskasvanutele pakume majutusteenuste korralduse, mööblirestauraatori, puit- ja kiviehitiste restauraatori, tekstiilitöö, majandusarvestuse ja loodusturismi korralduse erialasid. Lihtsustatud õppekavaga ja lõpetamata põhihariduseta noored saavad õppida kodumajandust, üldehitust ja abikokaks.

Sisestatud: 11.07.2011