Artiklid ja uudised

Tasub teada massiivpuitpõrandadatest

Kui oled valimas massiivpuitpõrandat, siis enne ostu sooritamist oleks hea osata vastata küsimusele: ‘Miks just massiivpuit?’
See aitab teile meelepärase põranda valikut kas kinnitada või selgub, et antud juhul võib olla mõistlik otsustada hoopis mõne muu puitpõranda tüübi kasuks.
Näiteks on 2-kihiline u. 20mm paksusega põrandalaud jala all samasuguse kõlaga, nagu massiivpuit, aga väärispuidu kiht on peal pisut õhem ja see väljendub suuremas stabiilsuses ning olenevalt puiduliigist ka soodsamas hinnas.

Tumedad eksootilised puitpõrandad on üldiselt pilkupüüdvad ja kaunid. Soov saada endale tumedat tooni ilusa puusüüga põrandalauda ei pruugigi olla nii kulukas, kui see algul tunduda võib.
Termotöötlusega muutub näiteks termosaar küpset tooni kauniks tumedaks pruuniks, mis võib olenevalt termotöötluse temperatuurist kõikuda soojast tiigipuu pruunist kuni wenge karva mustjaspruunini. Hind on aga oluliselt soodsam, kui ükskõik milline eksootiline tume puit.
Ka stabiilsust silmas pidades tuleb arvestada, et eksootiliste puiduliikide puhul tuleb olla valmis suuremateks mõõtmete kõikumisteks, kui termopuidu puhul. Viimane ‘mängib’ tavatingimustes massiivpuidust kõige vähem.
Termopuidu tootmisprotsessis ei kasutata kemikaale ja see on täiesti loodussõbralik.


Huvitavaid ja hinnasõbralikke lahendusi tasub uurida mosaiikparketi võimaluste seast. Massiivpuidust mosaiikpõrand on puitpõranda tüüp, mis võimaldab valida väga paljud erinevate mustrite ja lipi suuruste vahel, kusjuures tulemus on vastavalt tellija soovidele kas lihtne ja minimalistlik või klassikalises stiilis detailiderohke ja unikaalne. Viimistluses pole samuti piire.
Mosaiikparkettide hinnad algavad puitpõrandaid silmas pidades kõige madalamast tasemest, kuna pisikesed puidulipid on tegelikult n.ö. tootmisjäägid suuremate mõõtmetega toodetest, nt. laiadest põrandalaudadest. Kvaliteedi pärast muretsema ei pea, vahe seisneb ainult mõõtmetes.
Maha liimitud ja vastavalt soovile viimistletud mosaiikpuitpõrand on eluaegne, kuna seda saab korduvalt lihvida ja uuesti viimistleda.

Sisestatud: 24.01.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki