Artiklid ja uudised

Anna kevadel aknakatetega uus nägu kogu interjöörile



Uus kevad tuleb väga huvitav, sest 2013. aasta värvitrendid on aknakatete maailmas julged ja erksad.

Kevad toob alati kaasa värskeid tuuli. Enamasti kaasneb sellega ka suur soov midagi enda ümber muuta. Kõige käepärasem ja parim moodus on välja vahetada aknakatted – see lihtne liigutus annab uue näo kogu interjöörile.


AS-i Sunorek tootejuht Mario Lõhmus ütleb, et uus kevad tuleb väga huvitav, sest 2013. aasta värvitrendid on aknakatete maailmas julged ja erksad. Kohata võib samu suundi, mis kajastuvad rõivamoes. Lõhmus lisab, et kangaste kujundamisel eristuvad selged trendid – pürgimus looduslikkuse ja rahulikkuse suunas. On aga ekslik arvata, et toonid on seetõttu igavad hallid, valged või beežid. See pole sugugi nii, esile kerkivad põnevad taimemotiivid, helendavad suled jpm.



 Allikas: www.zieblack.com

Allikas: www.zieblack.com

Tekstiikardinad

Mario Lõhmus ütleb, et tekstiilkardinate valikust leiab sel kevadel uue kollektsiooni ehk siis ette võeti igakevadine uuendus kangaste valikus. Julgete ja erksate trendide kõrvale astuvad naturaalsed ja pastelsed toonid. Lisaks on moes geomeetrilised mustrid, siksakmotiivid ja sirged kujud ehk sirgeid vorme võimaldavad kardinad. Tooni annavad ka idamaine ja skandinaavia stiil.


 Allikas: rainsfords.com.au

Allikas: rainsfords.com.au

Tekstiilkardinate tootevalikusse lisandus uus roomakardina mudel, mida võib avada alt üles, ülevalt alla või keskele kokku. Selline süsteem on väga mugav ja erinevate funktsioonidega. Kui soovite, saate toa ühe liigutusega pimedaks teha, kui tahate, võib päike särada. Samuti võite tagada toas privaatsuse ilma kogu aknaava sulgemata, jättes kardinaga kaetuks ainult akna alaosa.


Kardinakandurid

AS-i Sunorek salongides on Eesti suurim valik kardinakandureid. Lõhmus kinnitab, et see teeb tekstiilkardinate ostmise ja otsustamise palju lihtsamaks. Kui vajalik kangas leitud, saab ostja kohe juurde valida sobiva kardinapuu või kardinasiini. Kardinakandurite puhul on esindatud erinevad stiilid. Klassikalise stiili sõber leiab oma ja modernne ostja samuti.


 Allikas: www.brightboldbeautiful.com

Allikas: www.brightboldbeautiful.com

Voldikkardinad


Voldikkardinad on Eestis suhteliselt uus toode, kuid kogub selle võlude ja omadustega tutvudes üha enam populaarsust. Lõhmus ütleb voldikkardina suurima eelisena, et seda saab mitut moodi avada ja paigaldamiseks on mitmeid erinevaid viise, näiteks saab selle kinnitada otse aknapinnale, kuid võimalikud on ka teised lahendused.

Voldikkardina eriline tekstuur, pehmem mulje ja tehniline funktsioon on nagu kaks kardinat ühes – tehnilise kardina funktsionaalsus ja tekstiilkardina pehmus.

Ka voldikkardinate kanga värvivalik on suur. Samuti on profiilide seast võimalik leida just see meelepärane. Lisaks ühevärvilistele profiilidele leiab valikust ka puiduimitatsioone ning seetõttu saab neid mugavalt ja lihtsalt aknaraamidega sobitada. Ka voldikkardinate kangaste seast leiab nii pimendatavaid, poolläbipaistvaid kui ka läbipaistvaid.

Sunorekil on kõige pikem voldikkardinate tootmise kogemus Eestis (aastast 2008). Lõhmus lisab, et kui algul võõristasid inimesed voldikkardinat selle materjali pärast, siis nüüd on toode läbi teinud suure arenguhüppe. Omad plusspunktid lisab voldikkardinale kindlasti ka lihtne hooldus – seda saab hõlpsasti puhastada tolmulapi või niiske lapiga. Samuti leiab tootevalikust kangaid, mida saab koguni pesta.

Rulood, ribikardinad ja lamellkardinad

Lamellkardinaid ja ruloosid ilmestavad sel kevadel väga hea hinnaga ning pastelsete toonidega trendikad värvid – need püsivad tootevalikus kevade lõpuni. Kõige huvitavam uudis on Lõhmuse sõnul aga see, et alumiiniumist ribakardinate valikusse lisandub maikuus mustvalge ribakardin. Ühelt poolt musta ja teiselt poolt valge kardina teeb omapäraseks mängimisvõimalus ehk siis ühe liigutusega saab interjööri muuta ja sellele uue väljanägemise anda.
See asjaolu esitab kindlasti põneva väljakutse ka disaineritele ja sisekujundajatele.

Mõelgem paar sammu ette

Sel aastal üsna pikale veninud talv oli lumerohke ja seega tuleb suvi putukaterohke. Sestap tuleks sääsehooajale aegsasti ette mõelda ja putukavõrgud juba ette valmis muretseda. Nii ei pea kõrghooajal pikkade tähtaegade tõttu ootama ja tüütuid sääski välja kannatama. Ka putukavõrkude puhul pakub AS Sunorek mitmekülgset valikut eri mõõdus valmistatavaid ning paljudele aknamudelitele sobivaid tooteid. Julgete ja erksate trendide kõrval astuvad naturaalsed ja pastelsed toonid. Lisaks on moes geomeetrilised mustrid ja siksakmotiivid. Voldikkardinaid saab mitut moodi avada ja paigaldamiseks on mitmeid erinevaid viise.

Sisestatud: 19.04.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki