Artiklid ja uudised

Jagame kodu- ja aiaideid!

Võistlus Kodu Kauniks kutsub jagama oma saavutusi kodu- ja aiakujunduses! Ajakiri Kodu & Aed asub selgitama tänavusi huvitavamaid ja kauneimaid kodusid ning aedu – hea eeskuju innustab ja inspireerib teisigi! Toimetus ootab aiakategooria kandidaate 15. juuliks, kodukategoorias 15. augustiks.

Ajakirja Kodu & Aed võistlusel Kodu Kauniks tunnustatakse Eesti parimaid kodu- ja aiakujundusi; ajakirja kaudu jõuavad paljude lugejate ning huvilisteni nii järgimistväärivad ideed kui ka innustavad kogemused.

Parim maastikukujundus 2012, perekond Absaloni aed Pärnumaal

Parim maastikukujundus 2012, perekond Absaloni aed Pärnumaal

Võistlusele esitatud kandidaatide hulgast valitakse fotode põhjal välja finalistid, keda külastab žürii. Külaskäigu ja profifotode põhjal selguvad sügiseks parimad – kes pälvivad tänavu Eesti aasta kodu ja aasta aia preemia. Peale selle antakse välja arvukalt hinnalisi eripreemiaid, näiteks noore pere kodule, noorele aiale, ökokodule, põhjamaisele kodule, parimale värvilahendusele, parimale vannitoale ning parimale maastikukujundusele jm. Tiitliga aasta kodu kaasneva 2500 € peapreemia annab juba 13. korda välja Swedbank. Aasta aia tiitlit premeerib tänavu Bauhof 2500 euroga.

Kõik võistlusel osalejad on oodatud hilissügisel toimetuse pidulikule vastuvõtt-auhinnatseremooniale Tallinnas. Seal ootab igaüht personaalne tänukingitus; lisaks pea- ja eripreemiate väljaandmisele tunnustatakse eraldi iga finalisti. Võistluse tänavune auhinnafond on 15 000 eurot.

Žürii töös ja toimetuse ringsõitudel osalevad oma ala tunnustatud professionaalid: sisekujundaja Sirje Kadalipp, aianduse edendaja Mihkel Saar jt. Sageli saavad inimesed žüriilt ka professionaalset nõu, millises suunas lahendada mõni tulevikuprojekt või senine kitsaskoht. Värske kõrvalpilk paneb mõtted alati liikuma!

Ajakirja Kodu & Aed peatoimetaja Piret Veigel: „Võistluse Kodu Kauniks eesmärgiks on tunnustada inimesi, kes on läbi oma kodule või aiale pühendatud energia aidanud arendada kogu Eesti kodu- ja aiakultuuri. Ühel heal päeval saab meie tänasest loomest lugu, mida meenutatakse rõõmu ja austusega, meie tänane panus olemasoleva säilitamisse ja uue rajamisse on ainus, mis hoiab selle valdkonna pärandkultuuri järjepidevust. Oma kogemuste ning saavutuste jagamine on seejuures ülioluline, sest üksteist aidates ja nõustades võidame me kõik. Kui meil on võimalus nautida mugavat ja toimivat elukeskkonda, paraneb igaühe elukvaliteet ning saame ja oskame rohkem tähelepanu pöörata ka vaimsetele väärtustele.“

Parim värvilahendus 2012, perekond Nõlvaku kodu Harjumaal

Parim värvilahendus 2012, perekond Nõlvaku kodu Harjumaal

Kuidas kandideerida võistlusele Kodu Kauniks?

• Võistlusel osalemiseks saada vähemalt viis fotot kodust või aiast, grilli- või puhkealast, väliköögist, mängunurgast jne e-posti aadressile kodukauniks@meediagrupp.ee või paberkandjal ajakirja Kodu & Aed aadressile Sakala 18, Tallinn 10141, lisades märksõnaks „Kodu Kauniks“.

• Lisa fotodele tutvustav kaaskiri, ära unusta aadressi, meiliaadressi ega telefoninumbrit!

• Aiavaldkonnas on kandideerimise tähtaeg 15. juuli, koduvaldkonnas 15. august.

• Lisaküsimuste korral helista toimetuse telefonil 6676080 või saada kiri kodukauniks@meediagrupp.ee.

Vaata täpsemat informatsiooni ning 2012. aastal premeeritud osavõtjate fotosid siit.

Info ja pressimaterjal: Inger Saar, inger.saar@meediagrupp.ee, tel 6676077.


Sisestatud: 27.06.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki