Artiklid ja uudised

Spoonuste kirev maailm

Spooniga katmine on enamlevinud variantideks sise- ja välisuste viimistluses. See on hea võimalus saavutada kalli väärispuidust ukse välimus minimaalse väärispuidu kogusega. Lisaks raha kokkuhoiule, on tegemist ka väga keskkonnasõbraliku lähenemisega, kuna puidu kogusest, mis kulutatakse ühe täispuidust ukse valmistamiseks, saab teha enam kui 10 ukse jagu spooni.

Tamme spoon

Tamme spoon

Pakutavate spoonide valik ulatub rohkem kui 50 puuliigini. Läbi aegade on peamiseks valikuks olnud tamm. Väärika puidu tiitli on tamm välja teeninud oma tugevuse ja ilu pärast, mis on olnud oluline põlvest põlve kestvate puittoodete valmistamisel.

Santos palisander

Santos palisander

Ukse spooni ja miks mitte kogu mööbli valikul on võimalus teha palju julgemaid otsuseid ja mitte valida alati traditsioonilise tamme kasuks. Ilusa ja värvirohke tekstuuriga puiduliike on väga palju. Alates euroopa saarest ja lõpetades eksootiliste santos palisandri ja satiinpähkliga. Sinna vahele mahub veel suurepärane valik väga erineva tooni ja mustriga puiduliike.

Alpi spoon

Alpi spoon

Teiseks heaks võimaluseks ukse spoonimisel on kasutada tehisspooni. Tegemist on peamiselt itaalia paplist ja ayousist toodetud spooniga, millele trükitakse peale mõne väärispuu tekstuur. Samuti toodetakse neid mustritega, mida looduses ei esine ning mille loojateks on disainerid ja sisekujundajad.
Peamine valik sisaldab endas üle 60 erineva variandi. Kui sellest veel väheks jääb, siis on Alpi tootevalikus kokku üle 14 000 artikli, mis rahuldab ka kõige nõudlikuma kliendi vajadused. Tehisspooni kasutamine sobib hästi ka olukorras, kus soovitakse näiteks tamme tekstuuri, aga ei soovita liiga suurt tekstuuride varieeruvust. Naturaalse spooni puhul ei leia kunagi ühesuguse mustriga puitu, kuna looduses ei eksisteeri kahte identset puidumustrit.
OÜ Ukseproff kodulehel saate omale ise ukse valmis kujundada, kasutades paljusid põnevaid spoone ja tulemust näete enda ees kohe ekraanil. Lisaks disainiprogrammis esitletud variantidele on veel võimalik valida ka kataloogis leiduvate spoonide vahel. Tuleme meeleldi näidistega objektile, et valikuvõimalusi oma silmaga näha ja käega katsuda saaksite.

Koostanud: Madis Mättas OÜ, Ukseproff

Sisestatud: 09.07.2013