Artiklid ja uudised

Sisekujundusteemalised kursused

Tallinna Õpetajate Majas on algamas 2 väga praktilist ja huvitavat kursust:
12. märtsil algab kursus "Interaktiivsed sisekujundaja abivahendid"
21. aprillil algab kurus "Sisekujundaja jätkukursus"


VEEL ON VÕIMALUS REGISTREERUDA JA OSALEDA!

Interaktiivsed sisekujundaja abivahendid - algus 12. märts

Uued võimalused - paremad lahendused interjööri kujundamiseks.
Iga looja vajab väljundit oma ideedele. Ideede paremaks realiseerimiseks tuleb tunda vahendeid, mille abil neid teostada ja vajadusel teha muudatusi. Olgu see esitlusleht, eskiisprojekt, disainiskeem või visandiraamat – nende koostamine võtab sisekujundajal traditsiooniliste vahenditega üpris palju aega. Tänane interaktiivne maailm pakub mitmeid tasuta kui ka tasulisi abivahendeid oma ideede väljendamiseks. Nende abivahenditega saab luua kiiresti visioone, mis aitavad sisekujundajal ja tema kliendil näha kujunduse sobivust kavandatavasse interjööri. Võimalus kohe ja praegu viia sisse muudatusi kujunduses sobiva lahenduse leidmiseks loob eeldused efektiivsemaks kujundustööks.


Töövahendeid on nii web-i põhiseid PC kui Mac Os operatsioonisüsteemidele, aga leidub hulgaliselt ka selliseid, mida saab rakendada tahvelarvuteid ja mobiiltelefone kasutades. Google Play, Windows Store, iTunes App-store ja Apple Store kaudu on võimalik oma digitaalsele töölauale leida just need abivahendid, mis teile kõige paremini sobivad.

Kursuse käigus õpitakse kasutama mitmeid neist interaktiivsetest vahenditest. Osalejatel on võimalik oma käega proovida kui lihtne ja kiire on nende abil luua esimesed kujundused oma kodule või valitud interjöörile ja esitleda neid efektsete visualiseeringute kaudu. Kursus on suureks toeks neile, kel kavatsus osaleda Sisekujundaja ABC ja Kodukujundaja ABC kursustel.

Kaasa laptop, lisaks tahvel või nutitelefon.

Kursus "Interaktiivsed sisekujundaja abivahendid" pakub 1 kord nädalas 5 korra ja 15 tunni jooksul sisekujundusalaseid teadmisi läbi järgmiste teemakäsitluste:


1. INTERAKTIIVNE INSPIRATSIOON
Arenda oma loomingulisust, leia inspiratsiooni ja tee targemaid kujundusvalikuid
Esitluslehtede koostamine interaktiivsete abivahenditega

2. LOO OMA UNISTUSTE KODU 3D ABIVAHENDEID KASUTADES
Loo kiiremini oma kodule terviklik kujundusvisioon
Ruumide kujundamine: oma korteri või maja ruumilahenduse loomine interaktiivsete töövahenditega

3. KUIDAS ESITLEDA OMA KUJUNDUST
Tutvusta oma kujundusideid
Omaloodud sisekujundusekontseptsiooni terviklik esitlemine

Koht: Tallinna Õpetajate Maja, Raekoja plats 14
Aeg: kell 18.00-20.30, 1 kord nädalas, kolmapäeviti, kokku 5 korda 12., 19., 26. märts, 2. ja 9. aprill 2014
Juhendab: Kalle Pabut
Hind: 100.80 eur/km-ga, soodushind -15% haridustöötajatele, euro26, ISIC ja ITIC kaardi omanikule 85.68 eur/km-ga, laieneb vaid 1 soodustus vabade sooduskohtade olemasolul.
Registreerimistasu: 21 eur/km-ga, mis arvatakse maha kursuse maksumusest ja ei kuulu kursusel osalemisest loobumisel tagastamisele.

Info ja registreerimine: tel 615 5162, 554 8856, Tiiu Paas, tiiu@opetajatemaja.ee

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sisekujundaja jätkukursus - algus 21. aprill

Ronimine kujundusmaastiku tippu on pikk ja raske ettevõtmine, aga vaade on ilus.
Kursus "Sisekujundaja ABC edasijõudnutele" viib meid kokku teemadega, milleks nappis aega Sisekujundaja ABC kursusel. Kuigi mugavast ja hubasest siseruumist on lugu peetud aastasadu on tänane päev lisanud palju uudset arusaamist selle kujundamise põhimõtetesse. Sealjuures on hoopis olulisem trenditeadlikkusest oskus luua võimalusi arvestades parimatest saadaolevatest materjalidest ja elementidest tervisliku mikrokliima ja helge meeleoluga keskkond. Kaasajal vahelduvad sisustuse moetrendid sama kiirest nagu ajalehtede juhtkirjad. Loomulikult ei saa ilma stiiliteadlikuseta hakkama ükski kujundaja, aga moekohasus hääbub kiiresti ja homsed trendid võivad peegeldada keskkonnast väljapühitud eelmist esmaspäeva. Peamine on, et eelistused ruumis: valguse, värvide ja materjalide omavaheliste kombinatsioonide osas hoiaksid selle vaimu värskena veel kaua pärast järjekordset trendimuutust. Üsna lihtsad ümberkorraldused, kas või uus kangavalik, võib ruumi olemust põhjalikult muuta ja tuua palju rohkem kasu, kui esmapilgul paistab.

Püüame sellegi kursuse raames pugeda sisekujundaja nahka, minnes käsitletavate teemadega natuke sügavamale. Külastame nüüdki mitmeid sisustussalonge, et ammutada lisaks juhendaja teadmistele otseseid nõuandeid neilt, kes pakuvad ruumide kujundamiseks erinevaid sisustusmaterjale-, elemente ja muid vahendeid. Nagu eelneva kursuse raames tavaks saanud, teeme tutvust ehitus- ja sisustusfirmade nutikate neti-rakendustega, mis aitavad meid valikute tegemisel oma kodu kujundamisel. Kursuse lõpuks katsume seegi kord vormistada oma ideed ja lahendused esitluseks. Kursuse lõpetanu on omandanud põhiteadmised sisekeskkonna kujundamiseks ning oskab ennast harmooniliselt seostada ruumiga.

Meeles pidada, et suuremad ruumilised muudatused vajavad professionaalset abi. Kui olete veidi tutvunud valikuvõimalustega, tunnete peamisi ohtusid ja põhilisi tõdesid, on koostöö erialainimestega võrdne partnerlus.

Kursus "Sisekujundaja edasijõudnutele" pakub 1 kord nädalas 5 korra ja 15 tundi jooksul sisekujundusalaseid teadmisi läbi järgmiste teemakäsitluste:

1. STIILIÕPETUSE ALUSED
Kultuuriajalooline stiilikäsitlus
Arhitektuuri- ja sisekujundusstiilid
Mööbli- ja sisustusstiilid

2. RENOVEERIMINE JA REKONSTRUEERIMINE
Renoveerimise ja rekonstrueerimise põhimõtted
Taaskasutuseks vajaminevad ressursid
Looduslikud materjalid
Loominguline sisustus

3. ÜLDKASUTATAVAD RUUMID
Vajaduste määramine ja ruumide hindamine
Ruumi planeerimine ja mahtuvuslahendused
Kasutusnõuded ja teave

4. ALLERGIAVABA KESKKOND, MIKROKLIIMA
Siseruumide õhu kvaliteet ja ventilatsioon
Temperatuur ja küte
Mööbel ja sisustus
Ideaalsed ruumid
Hooldus ja koristamine

5. VIIMISTLUSMATERJALID JA SISUSTUS
Looduslikud ja sünteetilised materjalid - valik ja allikad
Mööbel ja sisustus - valik ja allikad

Koht: Tallinna Õpetajate Maja, Raekoja plats 14
Aeg: kell 18.00-20.00, 1 kord nädalas, esmaspäeviti, kokku x korda: 21., 28. aprill, 5., 12. ja 19. mai 2014
Juhendab: Kalle Pabut
Hind: 60.00 eur/km-ga, soodushind -15% haridustöötajatele, euro26, ISIC ja ITIC kaardi omanikule 51.00 eur/km-ga, laieneb vaid 1 soodustus vabade sooduskohtade olemasolul.
Registreerimistasu: 21 eur/km-ga, mis arvatakse maha kursuse maksumusest ja ei kuulu kursusel osalemisest loobumisel tagastamisele.

Info ja registreerimine: tel 615 5162, 554 8856, Tiiu Paas, tiiu@opetajatemaja.ee

Sisestatud: 19.02.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki