Artiklid ja uudised

Kaasaegsed teadmised uusimast köögitehnikast

Köök on kodus paik, mida tehnoloogilised uuendused enim puudutavad. Et köök kestaks ning oleks funktsionaalne ka aastate pärast, hoiame Teid kursis köögitehnika uuendustega.

Decolandi tiimi liikmed on tegelenud kodutehnika valdkonnas ligi 10 aastat ja alternatiiviks standardlahendustele otsustati 3 aastat tagasi hakata Eestis pakkuma ka köögitehnikat, millel on suur rõhk just disainil, ergonoomilisusel, mugavusel ja kindlasti ka kõrgel kvaliteedil.

Mida saab täna Decolandi salongis oma silmaga kaeda ja käega katsuda?
Esmalt teeme tutvust kaasaegse induktsioontehnoloogia, mis on välja vahetamas tavalised keraamilised pliidiplaadid, sest induktsioon tagab köögis kiirema ja ohutuma kuumutuse, olles seejuures energiasäästlikum. Disainimaal Hollandis valmivad vaba asetusega ABK i-Cooking pliidiplaadid, mis on pärjatud ka Reddot disaini- ja tehnoloogia auhindadega.


I-Cooking sari erineb tavalistest pliidiplaatidest sellega, et pliidiplaadina on sellel vaid vajaminevad tsoonid ning juhtpaneel, millede asukohta saab vastavalt enda soovile valida ja tsoonidele suuremad vahemaad jätta. Selline lahendus võimaldab mugavama toimetamise köögis. Samas sarjas on ka gaasiplaadid, nende puhul jääb silmale nähtavale vaid põleti ja reguleerimisnupp.

Eksootiliselt Uus-Meremaalt on pärit Fisher & Paykel sahtel nõudepesumasinad ja sahtel-külmikud, mis on ergonoomilised ja mugavad igapäevases kasutamises.


Lisaks on nüüd Eestis saadaval ka Saksamaa kui tuntud hea tehnika tootjamaa ajalooline bränd Küppersbusch.
Aastast 1875 on Küppersbuschi põhieesmärgiks olnud luua kodutehnikat, mis oleks innovatiivse tehnoloogiaga, kõrgeima kvaliteediga, kauakestev ja võimaldaks tervislikku toitu valmistada, sealjuures käsitlemisel lihtsaks jäädes.
Küppersbusch individuaalses sarjas saab valida just koduomaniku köögile sobivaima viimistluse lahenduse. Kollektsioonis on nii must kui ka valge köögitehnika, sh auruahjud, espresso masinad, erinevad kombineeritud ahjud. Individuaalses sarjas saab vastavalt soovile valida liistude ja käepideme tooni: must kroom, läikiv kroom, roostevaba teras, sametine must või kuldne.



Uudistootena on viimistlus võimalustesse lisandunud sellest aastast läikiv vask ja hot chilli punane.


Itaalia disain-õhupuhastajad Sirius on õhu puhastamisel tõhusad, kuid pakuvad ka silmailu või vajadusel on diskreetselt varjatud. Õhupuhastajad saab ära peita tööpinna sisse või lakke ning nii jääb avatud ruumis põhirõhk sisekujundusele.



Värvivalik on suur, valikus on lisaks roostevaba terase, valge ja musta klaasi viimistlusele, võimalus särtsu tuua kööki punast värvi õhupuhastajaga. Neist viimane osutus valituks sisekujundajate poolt, luues käesoleva aasta Interjöörimessi (25.-27.aprill) raames korteriala projekti.

Decolandi salongis asub Tallinnas, Maakri tn 19.

Sisestatud: 20.04.2014