Artiklid ja uudised

Tallinnas avati Arhitektuurikatel

23. aprillil avati pidulikult Arhitektuurikatel, kus hakkavad koos toimetama Eesti Arhitektuurikeskus ja Arhitektide Liit ning mis saab olema avatud kõigile Eesti arhitektuurivallas toimetajatele.

Eesti Arhitektuurikeskus on avalikkusele suunatud organisatsioon, mis toob arhitektuuriteemad inimestele lähemale, aitab neil märgata seda, kuidas ruumi ja keskkond igapäevaselt kasutatakse. Eesti Arhitektuurikeskuse missiooniks on Eesti kaasaegse arhitektuuri ja linnaehituse edendamine ja arendamine, arhitektuurialase teadlikkuse kasvatamine ning Eesti arhitektuuriekspordile kaasa aitamine.

Arhitektuurikatla avamine Kultuurikatlas. Foto: Liis Treimann
 Allikas: www.w3.ee

Arhitektuurikatla avamine Kultuurikatlas. Foto: Liis Treimann Allikas: www.w3.ee

Arhitektuurikatla avamisega jõudis lõpule 2010. aastast kestnud renoveerimisprojekt, mille käigus saaid endale uued ruumid Eesti Arhitektuurikeskus ja Arhitektide Liit. Arhitektuurikatla valmimist rahastati EASi kaasabil Euroopa Liidu regionaalarengu fondi vahenditest. Arhitektuurikatla arhitektuurse lahenduse taga on QP arhitektid, sisekujunduse eest vastutas Ruumilabor, ehitajateks olid Astlanda Ehitus koostöös Rand ja Tuulbergiga.

Arhitektuurikatel väärtustab vana ruumi ja on hea näide sellest, kuidas Eesti arhitektid oskavad vanale uut ehitada - sealsamas kõrval valmib lähiajal Energiakeskus, veidi kaugemal asub populaarne Lennusadam - mereääre avamine on vana väärtustamisele ehitatud ja seda toetab ka Arhitektuurikatel.


Sisestatud: 22.04.2014