Artiklid ja uudised

Teistmoodi nägemus aiamajast

Barrelmanni meistrid tulid kokku ja otsustasid teha aiamaja oma nägemust mööda ümber. Kindlasti soovisime ümaraid vorme, mis loovad hea tunde. Teise kriteeriumina otsustati värvivalik teha mitmekesiseks. Hõlpsalt saab luua julge, rõõmsa ja erksavärvilise maja. Samas on lihtne maja vineerküljed ja katus teha keskkonda sobivaks. Kogu majal on moodne disain, mis samas põimub looduslähedase tunnetusega. Maja vineerpinnad ja mitmed pisidetailid tuletavad meelde, et tegemist on puiduga.

Aegu ammuseid tagasi sai ettevõtte, kus neid majasid valmistatakse, endale nimeks Barrelmann. Täitsa mõnus nimi, et Saksamaal kümblustünne ja tünnisaunu müüa. Sellest samast firma nimest kujuneski välja meie majakese nimi - Barro maja. Ja nii me neid maju toodamegi Vaela külas, Kiili vallas. Tehase kõrval on näidiste plats, kus saab tutvuda näidismajadega.

Barro maja on 2,3 meetrit lai, 4,2 meetrit pikk ja 2,6 meetrit kõrge. Just selliste mõõtudega hoone tehakse täielikult tehases valmis ja tõstetakse ühes tükis autohaagisele. Maja paigaldatakse kraana abil, mis tõstab selle lihtsale postvundamendile. Kaunitar nimega Barro kaalub ühe tonni.

Barro aiamaja Allikas: www.barrelmann.com

Barro aiamaja Allikas: www.barrelmann.com

 Allikas: www.barrelmann.com

Allikas: www.barrelmann.com

Kõik majad on soojustatud kvaliteetse kivivillaga, et kasutamine oleks võimalik kasvõi talvel. Kütmiseks on paigaldatud elektriradiaator, kuid vajadusel saab lisada kamina. Majad on seest ja väljast kaetud niiskuskindla kasevineeriga, mis on omakorda mitmekordselt töödeldud Remmersi puidukaitsevahenditega, kaitsmaks maja niiskuse ja UV-kiirguse eest. Katused on valmistatud spetsiaalselt Barro majade tarvis klaasplastist. See materjal võimaldab luua väga erilise ja vastupidava katusekuju. Samuti vähendab maja kuumenemist intensiivse päikese käes ja on vihmasabina ajal vaiksem kui plekist katus. Klaasplast katust saab valmistada värvitoonides vastavalt kliendi soovile.

Majja on paigaldatud lakke süvistatud säästlikud LED valgustid. Prantsuse firma Arkos Light on saavutanud igati professionaalse taseme väga kvaliteetsete valgustite valmistamise osas. Pistikud ja lülitid on Berkeri Integro sarjast. Need on algselt paatidele ja matkaautodele mõeldud veidi väiksema ümara kujuga, kui tavalised elumajja paigaldatavad pistikud. Barro majades on teostatud kõik elektritööd ja koostatud on elektrikilp. Majja saab elektri sisse tuua otse kaabli abil või kasutada tagumisele välisseinale paigaldatavat seinapistikut.

 Allikas: www.barrelmann.com

Allikas: www.barrelmann.com

Väike üheksa ruutmeetrise sisepinnaga maja on ventileeritud ukse sisse paigaldatava õhuklapi ja maja seinal oleva väljatõmbe klapi abil. Maja kahekordsed pakettaknad ei ole avatavad. Küll aga saab ukse avamise teel värsket õhku sisse lasta.

Barro aiamaja mudelil on tagaseinas suur 1,2 meetri suuruse läbimõõduga ümar aken. Meie kämpingumaja mudelil, mis on samuti aiamajana kasutatav on kaks väiksemat ümara läbimõõduga akent tagaseinas. Üks suurem 58 cm läbimõõduga ja maja väiksema kaarkatuse all väiksem aken 48 cm läbimõõduga. Küljel on üleval lae all piklik aken, millest valgus peegeldub ümarale siseseinale. Viimasel ajal on moes olnud aknaga välisukse kõrvale paigaldada veel üks 48 cm läbimõõduga ümar aken, mis muudab maja igati valgusküllaseks.

Öeldakse, et uks on iga maja visiitkaart. Barro maja on saanud endale väärika täispuit ukse, ilusa harjatud kroomist käepidemega. Uks on lukustatav. Suur ukseklaas on turvalisuse eesmärkidel karastatud klaasist. Ukse puitosa on valge lasuurvärviga kaetud, mis jätab puidumustri kenasti paistma. Vajadusel saame ukse tellida vastavalt kliendi värvisoovile.

 Allikas: www.barrelmann.com

Allikas: www.barrelmann.com

 Allikas: www.barrelmann.com

Allikas: www.barrelmann.com

 Allikas: www.barrelmann.com

Allikas: www.barrelmann.com

Maja põrand on kaetud taaskasutatud materjalist toodetud tumepruunide vinüülplaatidega. Põrand on hästi kulumis- ja niiskuskindel. Selline kate loob heledas toas meeldivalt kontrastse ilme. Paljud on märkinud, et vineerist valmistatud põrandaliisutud, mis on põrandaga ühes toonis, loovad eriti kauni üldilme. Maja välisukse eest on kaunis pähklipruun terrass.

Barro majade puhul on tegemist disaintootega, välimuselt teistmoodi aiamajaga. Majas sees on väga teistmoodi tunne, sest pole enamus meist juu harjunud ümarate lagedega. Maja soojustus ja radiaator (kamin) võimaldab aastaringset kasutamist. Barro majad on loodud pakkumaks kasutajatele lihtsat ja rõõmsat aiamaja kogemust. Olgu ta siis hobitoana, mängumajana, majutuseks, trennitoaks või kasvõi massaašisalongiks.

 Allikas: www.barrelmann.com

Allikas: www.barrelmann.com

 Allikas: www.barrelmann.com

Allikas: www.barrelmann.com

 Allikas: www.barrelmann.com

Allikas: www.barrelmann.com

 Allikas: www.barrelmann.com

Allikas: www.barrelmann.com

NB! Barro majade müügiplats avatud

Kangru tee 6, Vaela, Kiili vallas otse majatehase kõrval.
Saab tutvuda mitmete Barro majadega, mõned mööbliga, mõned ilma. On näha maju tagasihoidlikemas ja natuke julgemates värvilahendustes. Üllatuseks nii mõnigi uus mudel, uudsete värvilahendustega. Saab näha kuidas maju valmistatakse ja mis seina vahele läheb.
Külla olete oodatud igal tööpäeval kell 8 - 18. Hea on kui ette helistate.

Sisestatud: 19.05.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki