Artiklid ja uudised

Mere kutse maale

Kui töönädal hakkab lõppema, jätab Stintide pere oma linnaelu seljataha ning avab maakodu ukse Noarootsi rannikumetsade vahel. Maaelu pakub mängulusti ja südamerahu.
Kodu & Aed juuli 2014
Eve Veigel
Fotod: Andres Teiss ja erakogu

Inna, Tarvo ja Meribel on maakodus igal vabal hetkel ning algselt suvekoduks plaanitud hoonest on saanud aastaringne teine kodu. Allikas: www.kodu-aed.ee

Inna, Tarvo ja Meribel on maakodus igal vabal hetkel ning algselt suvekoduks plaanitud hoonest on saanud aastaringne teine kodu. Allikas: www.kodu-aed.ee

Kes: Inna, Tarvo, Mihkel (24), Melissa (15) ja Meribel (5) Stint.
Kus: Läänemaal Noarootsis Sarapiku talus.
Mis: 58 m² vundamendipinnaga palkmaja 3600 m² õuemaaga.

Inna ja Tarvo ei olnud kunagi isegi rääkinud, et peaksid maakodu soetama. Aga kümne aasta eest oli ühel päeval äkki selge, et pere vajab kohta, kuhu vahel tööpingetest põgeneda. Ja et Läänemaa on õige suund – just see, kust leida rannaromantikat ka ilma pikaldase praamisõiduta. Heietamisega nad ei tegelenud: ühe õhtuga üle vaadatud kuuest maakohast üks oli järgmiseks päevaks ostetud. Ainult jumal ise teab, mille järgi nad selle siis ära tundsid, sest takjate ja nõgeste vahelt paistis seitse aastat tühjana seisnud majast välja vaid katusehari. Tagantjärele meenutades arvab Inna, et otsustav oli vist tiik. Küllap luges Tarvole ka mere lähedus: Österby sadamani, kust merele oma paadiga pääseb, on siit neli kilomeetrit. Võrguloa omanikena naeravad nad, et otsivad nüüd uut motivatsiooni ehk koguvad rannatarkusi nagu häid seenekohti, mida teadagi ka naljalt niisama ei jagata.

Palkmaja sisustuses tasub arvestada heleda ja tumeda ning puidupruuni ning jahedate toonide tasakaalu. Puidupruun paneb valge ja sinise särama.
 Allikas: www.kodu-aed.ee

Palkmaja sisustuses tasub arvestada heleda ja tumeda ning puidupruuni ning jahedate toonide tasakaalu. Puidupruun paneb valge ja sinise särama. Allikas: www.kodu-aed.ee

Suvest sai aastaring
Tegelikult elab, õpib ja töötab müügitööga leiba teeniv pere endiselt ka Tallinnas, aga igal võimalusel keeratakse nina siiski siia, metsade poole. Kui algul mõeldi ikka suvekodule, siis nüüd on Stindid Noarootsis igal aastaajal, veedavad siin enamiku nädalavahetustest ja puhkusest. Juba poolel teel maakoju ununevad argimõtted ja närviline linnaõhk ning see kõik asendub rahuloleva naeratusega, kirjeldab pere oma kaksikelu tõmbejõudu.

Täpsemalt loe artiklit siit!

Loe veel ''TEE ISE'' artikleid siit!
Telli Kodu & Aed ajakiri siit!
Facebook

Osale konkursil Kodu Kauniks 2014!
AIAKONKURSIL osalemiseks saada 28. juuliks vähemalt 5 fotot oma aia üldilmest või huvitavast aiaruumilahendusest.
KODUKONKURSILE ootame fotosid kodu eri ruumidest või põnevast ideest 1. septembriks.
Fotod saada aadressil Kodu Kauniks, Kodu & Aed, Sakala 18 Tallinn 10141 või meiliaadressile kodukauniks@meediagrupp.ee. Võid edastada ka fotode allalaadimise lingi.


 Allikas: www.kodu-aed.ee

Allikas: www.kodu-aed.ee
Päikeseline juulinumber pakub võrratuid elamusi:

* Kodu ja sisustus
Mere kutse maale: maakodu Noarootsis
Linnutiivul: Eesti paari kodu Los Angeleses
Kerli Dello suvekodu Virumaal
* Aed ja taimed
Muinasjutuline aed Muhus
10 nippi ürdiaeda
Võrratu roosiaeg
* Tee ise
Kaubaalusest šikk laud
Nägus nõuderest
Priit Valge ehitab aiabasseini

Sooja suve koos Kodu & Aiaga!


Sisestatud: 09.07.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki