Artiklid ja uudised

Arhitektuurifotograafia paremik Arhitektuurimuuseumis

Euroopa arhitektuurifoto auhind 2013 „Im Brennpunkt / Focus of Attention“ näitus Tallinnas.

 Allikas: www.arhitektuurimuuseum.ee

Allikas: www.arhitektuurimuuseum.ee

Augusti lõpuni näeb Arhitektuurimuuseumis maailma hetke arhitektuurifotograafia paremikku. Eestisse jõuab näitus pärast auhinnatud tööde esmaesitlust Frankfurdis.
Euroopa arhitektuurifoto auhind 2013 „Im Brennpunkt / Focus of Attention“ näitusega kaasneb mahukas kataloog, mis on saadaval muuseumi raamatupoes hinnaga 21 eurot.
Näitus on avatud Rotermanni Soolalaos 3.korrusel 12.07 – 31.08.2014
K-R 11.00 – 18.00
L,P 10.00 – 18.00


Euroopa arhitektuurifoto auhinda annab välja Saksamaal tegutsev mittetulundusühing Architekturbild e.v. iga kahe aasta tagant. Auhind asutati 1995. aastal ning tegu oli esimese omataolise preemiaga maailmas. Ettevõtmise populaarsus ning rahvusvaheline maine on kiirelt kasvanud, töid laekub üle maailma 200 ringis. Alates 2009. aastast toimub võistluse auhinnatseremoonia ja näituse esmaesitlus Saksa Arhitektuurimuuseumis Frankfurdis. Arhitektuurfoto ampluaa laiendamiseks on võistlus alati temaatiline, 2013. aasta võistluse pealkirjaks oli „Im Brennpunkt / Focus of Attention”(Tulipunktis). Võistlustööd on neljast fotost koosnevad seeriad, lisaks 6000 euro suurusele peapreemiale antakse välja kaks võrdset preemiat. Korraldajate sõnul on eesmärgiks julgustada fotograafilist sekkumist kaasaja ühiskonna kõigi erinevamatesse aspektidesse, tõsta fookusesse sotsiaalselt ning linnaehituslikult kuumad kohad. Fotodel peegelduvad märksõnad nagu kaugus ja lähedus, ajalooline ja nüüdisaegne keskkond, lõbus ja melanhoolne meeleolu, liikumine ja vaikus, tühjus ja ülekuhjatus.

2013. aasta võistluse peapreemia läks Saksamaale: fotograafid Frank Bayh ja Steff Rosenberger-Ochs eksponeerisid Stuttgarti uue raudteejaama ehituse vastu protesteerijate püstitatud ajutisi telke, viidates allegooriliselt nii vastuhakule kui ka linnasüdame muutumisele.

Architekturbild e. v. on välja kuulutanud ka 2015. aasta arhitektuurifoto võistluse teemal „Neighbourhood” (Naabruskond). Tingimused ja lähem info vaata siit!

Euroopa arhitektuurifoto auhind 2013
Näituse korraldaja/Organizer: Architekturbild e.v., Eesti Arhitektuurimuuseum
Kuraatorid/Curators: Wilfried Dechau, Simone Hübener, Inge Wolf
Näituse Eestisse toomist toetasid/Exhibition is supported by: Eesti Kultuurkapital, BTA Insurance Company SE

Külastusinfo

Sisestatud: 13.07.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Maris Vahter Radis Furniture’ist (MV): Peale Lutheri perekonna poolt veekindla vineeriliimi leiutamist Tallinnas asutati 1897. aastal Londonis tütarettevõtte Venesta. 1931.aastal koostöös Venestaga asutatud Isokon seevastu on saanud moodsa disaini ajalukku vineermööbliga. Isokon tootis vineermööblit koostöös selliste maailmakuulsate Bauhausi nimedega nagu Walter Gropius ja Marcel Breuer. 1930ndatel jõudis Isokonile disainida ka Le Corbusier’ büroo. Nüüd, rohkem kui 80 aastat hiljem, samuti saksa ,disainer Michael Hilgers teeb tooteid koos Radis Furniture’ga, valmistades neid Tallinnas. Michael, näed sa siin positiivset ja viljakat pinnast vineeri renessansile?

vaata kõiki