Artiklid ja uudised

25.09 seminar “Disaini Viggad ja Õppetunnid”

Disainist hakatakse rääkima siis, kui mingi toode ei funktsioneeri, on valest materjalist või lihtsalt kole. Vigu teevad kõik inimesed, sealhulgas ka disainerid. Tugevad on need, kes oma vigu tunnistavad.

Katerina Kamprani Allikas: www.slate.com

Katerina Kamprani Allikas: www.slate.com

Kõige enam hakkavad silma vead, kus disainer on jätnud teadmatusest tähelepanu pööramata kasutaja mugavusele, ligipääsetavusele, keskkonnasäästlikkusele või on hoopiski lahendust vajavale probleemile selja pööranud ning lausilu loomisele pühendunud. Tihti unustatakse ära lõppkasutaja ehk INIMENE. On tekkinud ladudeviisi mõttetuid tooteid, mis tänu oma lühikesele elueale asuvad reostama keskkonda. Selleks, et vigu vältida on soovitav teiste vigadest õppida. Missugused on need tüüpvead, mida disainer peaks vältima – on see oskamatuses lugeda lähteülesannet; turu tunnetamises; empaatia puudumises; halvas kommunikatsioonis; aja puuduses või milleski muus?

Nendele ja paljudele teistele küsimustele on nõus vastama rahvusvaheline disainiseltskond 25. septembril, kui Eesti Disainerite Liit korraldab seminari, kus disainerid ja disainisõbrad pajatavad õppetundidest, mis on omandatud tööprotsessis või teiste tegemisi analüüsides. Meile esinevad aksessuaaridisainerina kuulsaks saanud Elissa Bloom USA-st; rahvusvaheliselt tuntud tööstusdisainer Itaaliast - Paolo Favoretto; disainistreteegid Mikal HallstrupSteinar Valade-Amland Taanist; Eesti tuntud tööstudisainer Martin Pärn; disainer, kes tegutseb tarbekunsti piirimail - Tania De Bruycker Belgiast ning USA päritoluga disaini- ja teaduse ajakirjanik Michael Dumiak Berliinist. Seminar toimub NO99 teatris.

Lisaks saab endise Heliose kino ruumides alates 25. septembrist näha Disaini Viggade näitust, mis koosneb ilmekatest hea ja halva disaini näidetest, mis kogunevad nii sotsiaalmeedia kaudu kui ka seminaril esinejate lugudest. Interaktiivne näitus jääb aruteluks ja kommentaarideks lahti 4.10-ni. Kuraatorid on sisearhitekt Liina Vaino ja Hollandi disainer Tijn Nelemans.

Registreerida saab täites registreerimise vormi.

 Allikas: www.disainioo.ee

Allikas: www.disainioo.ee


Loe IX Disainiööst ja külasta Disainiöö facebook'i

Loe ka artiklit: Selgusid disainiauhinna BRUNO nominendid.

 Allikas: www.slate.com

Allikas: www.slate.com

 Allikas: www.slate.com

Allikas: www.slate.com

 Allikas: www.slate.com

Allikas: www.slate.com

 Allikas: www.slate.com

Allikas: www.slate.com

Sisestatud: 09.09.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki