Artiklid ja uudised

Eesti disainerid osalevad Londoni disainifestivalil

Eesti ekspordimeelsed disainerid osalevad sellel nädalal, 17.-21. septembril Londoni disainifestivalil, mis on Suurbritannia üks olulisemaid disainivaldkonna üritusi. Eesti disainerite looming on esindatud festivali raames toimuval messil 100% Disain ning Ida-Londoni populaarses Hoxtoni galeriis avatakse Eesti disaini tutvustav pop-up pood.

Eesti Londoni saatkonna kultuurinõuniku Kristel Oitmaa sõnul on tegemist esimese nii mitmekülgse Eesti disaini tutvustava üritusega Suurbritannias. Ka disainerite poolne huvi festivalil osalemise suhtes on olnud märkimisväärne. „Kokku esitletakse festivalil üle 30 disaineri loomingu. Londonisse sõidab kohale üle 15 disaineri,“ ütles ta.

Eesti Disainerite Liidu esinaine Ilona Gurjanova märkis, et disaineritele on osalemine rahvusvahelistel messidel ja festivalidel hädavajalik. „Seetõttu on meil hea meel, et Eesti disaineritel on valmisolek sellisteks suuremateks väljakutseteks olemas,“ sõnas Gurjanova. Saatkonna kultuurinõunik Oitmaa lisas, et sellised tervikliku kontseptsiooniga põhjalikult läbimõeldud ja ettevalmistatud ettevõtmised aitavad suurendada Eesti kui disainimaa tuntust ning luua eeldused meie disainiekspordiks Suurbritannia turule.

Messil 100% Disain on Tarmo Piirmetsa poolt loodud Eesti paviljon avatud 17.-21. septembrini. Paviljonis tutvustatakse Eesti disainerite viimase perioodi säravamaid tooteid. Paviljonis esindatud disainerite seas on juba tuntust kogunud loojaid nagu Toivo Raidmets ja Tarmo Luisk kui ka noori talente nagu Johanna Tammsalu.

Hoxtoni galeriis Helen Sirbi kontseptsiooni alusel loodud unikaalne Eesti disaini pop-up pood „Estonian Design House/The Sky is (NOT) the Limit“ on avatud 18.-21. septembrini. Poes väärivad esiletõstmist kindlasti Stella Soomlaisi, Mare Kelpmani ja Kärt Põldmanni poolt eksponeeritavaid disainesemed. 18. septembril toimub pop-up poe avamispidu, kus tutvustatakse Eesti disainerite loomingut. Toimub Reet Ausi jätkusuutliku moe etendus ning kõlab džässmuusika Villu Veski bändi ja Briti muusiku Ola Onabule esituses.

Londoni disainifestival on iga-aastane ülelinnaline suurüritus, mis on kohtumispaigaks disaineritele ja disainihuvilistele üle maailma. Sellel aastal toimub festival 13.-21. septembrini ja hõlmab enam kui kolmesadat sündmust.

Eesti disainerite osalemist disainifestivalil toetavad Eesti Disainerite Assotsiatsioon, Eesti saatkond Londonis, kultuuriministeerium, välisministeerium ja Eesti Kultuurkapital.

Stella Soomlais, Nick Rawcliffe. Malemängu komplekt. Allikas: www.edl.ee

Stella Soomlais, Nick Rawcliffe. Malemängu komplekt. Allikas: www.edl.ee

Johanna Tammsalu. Valgustiperekond Solid Spin. Allikas: www.edl.ee

Johanna Tammsalu. Valgustiperekond Solid Spin. Allikas: www.edl.ee


Lisainfo:
Ilona Gurjanova, Eesti Disainerite Liit, leart@estpak.ee
Kristel Oitmaa, kultuurinõunik, Eesti suursaatkond Londonis, kristel.oitmaa@mfa.ee

Lisainfo sisustusmessi 100% Design kohta: www.londondesignfestival.com

Lisainfo Eesti pop-up poe kohta: www.londondesignfestival.com

Vaata ka lisa Londoni disainisündmuste kohta siit !

www.edl.ee
www.estoniandesignhouse.ee

Sisestatud: 17.09.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki