Artiklid ja uudised

Tartu Kõrgem Kunstikool osaleb sel nädalal Londoni Disainifestivali raames toimuval messil Tent London

Tartu Kõrgem Kunstikool (TKK) osaleb järgmisel nädalal Londoni Disainifestivali raames toimuval messil Tent London (18.-21.09). TKK disainivaldkonna töid esindab Londonis tekstiili- ja mööbliosakonna koostööprojekt 5TUFF.

2013. aasta sügisel alanud projekti lähteülesandeks oli luua viis lahtivõetavat tooli, mille disainis otsiti uusi väljundeid käsitaftingu tehnoloogiale. Taftingu abil loodud dekoratiivsed narmaspinnad lisavad lihtsavormilistele toodetele pehmuse ja mugavuse. Iga prototüübi loomises osalesid ühiselt nii tekstiiliosakonna kui mööbliosakonna üliõpilased, töötades 3-4 liikmeliste disainimeeskondadena. Projekti juhendasid Jaak Roosi (mööblidisain), Liina Kool (tekstiilitehnoloogia) ja Aet Ollisaar (tekstiilidisain, projekti sisuline ja korralduslik juhtimine).

TKK esineb Londoni Disainifestivalil oma väljapanekuga teist korda. Kutse Londonis esinemiseks sai projekt tänu meeldejäävale osalusele eelmisel aastal, kui TKK esitles tootearendusprojekti 8:TOOL, eesotsas Maria Kuusiku ja Mari Kõrgesaare koostööna valminud tooliprototüübiga LEELO.

Projekti juhi, professor Aet Ollisaare sõnul annab oma toodete tutvustamine rahvusvahelisele disainipublikule üliõpilastele otsest tagasisidet ja kindlusetunnet järgmiste sammude astumiseks. „Eelmisel aastal esitletud tool LEELO on tuginedes Londonist saadud tagasisidele arendatud tänaseks mööblifirmas Radis OÜ toodetava tooteni, mis on valitud Eesti olulise disainiauhinna BRUNO 2014 nominentide hulka.“

Tent London on üks suurimaid professionaalsele disainipublikule suunatud üritusi Londoni Disainifestivali raames, mille eesmärk on luua noortele disaineritele platvorm oma toodete esitlemiseks ja kokkulepete sõlmimiseks ning pakkuda alustavatele disaineritele võrdlusvõimalust kogenumate disainerite ja firmadega. Tent Londoni ekspositsioonis on üle 200 osaleja osalejat 29 riigist.

TKK tudengite tootearendusprojektid on viimastel aastatel saanud palju positiivset tagasisidet nii rahvusvahelistel kui siseriiklikel esitlustel ning on andnud võimaluse tutvustada Tartut erinevatele huvigruppidele soodsa disainihariduskeskkonnana.

TKK ekspositsioon paikneb Tent Londoni T1 hallis, boksis E09.

Lisainfot projekti 5TUFF kohta leiab Kadi Pajupuu kujundatud veebitrükisest: www.artcol.ee

Lisainfot Tent Londoni kohta:
www.tentlondon.co.uk
Facebook

Projekti kontaktisik:
Professor Aet Ollisaar
aet.ollisaar@artcol.ee

Tool UKA UKA / Foto autor Juri Seredenko (TKK fotograafia osakond)

Tool UKA UKA / Foto autor Juri Seredenko (TKK fotograafia osakond)

Tool UKA UKA / Foto autor Juri Seredenko (TKK fotograafia osakond)

Tool UKA UKA / Foto autor Juri Seredenko (TKK fotograafia osakond)

Sisestatud: 15.09.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Ajastul, mil kaugtööst on saanud täiesti tavapärane tööelu osa, on kodukontori olemasolu muutunud
paljude jaoks hädavajalikuks. Kuna virtuaalne suhtlus mängib kodukontoris väga suurt rolli, siis
sellega seoses on üles kerkinud täiesti uut laadi probleem - vajadus videokoosoleku jaoks kõlbuliku
taustaseina järele. Kuidas õige taustaseina abil mõjuda ekraanil isikupärasema ning
professionaalsemana? Retro kodusisustuskaupade e-pood NaguMuiste annab nõu.

vaata kõiki