Artiklid ja uudised

Kodu kui puhkenurk

Mustamäel asuv kahetoaline tüüpkorter sai täiesti omanäolise ilme tänu oma loomingulisele, värve mitte pelgavale omanikule.

Kuna see on noore õpetaja Triin Suurküla esimene päris oma kodu, ei hakanud neiu sisustades piiranguid tegema. Nii sai köök rõõmsalt kollane, elutuba kärtsoranž ning magamistuba romantiliselt punane.

Algus

Kui korter oli betoonini puhtaks lõhutud, algas kõige loomingulisem osa: „Sain teha seda, millest alati unistanud olin,“ meenutab Triin. Isegi vaidlused elukaaslasega jäid olemata, sest armastus tuli Triinu ellu alles siis, kui remont oli juba valmis.
Kuna kodu on tema veendumuse kohaselt mõeldud eelkõige puhkehetkedeks, ongi siin eriti hästi läbi mõeldud just nö puhkamistsoonid. Näiteks magamistoa nurka lõi Triin lugemisala. Rippuv korv oli tal juba kauaaegne soov. See on ka üks nendest vähestest asjadest, mille muidu taaskasutusest lugu pidav neiu suurema summa eest uuena soetas.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Muutuv maaling

Muu kraam on pärit kas taaskasutuskeskusest, sugulaste aitadest või vanaemalt kingiks saadud. Magamistoa kapp näiteks oli õnnelik leid Saaremaalt. See vajas vaid pisut kõpitsemist, millega Triin ilusti ise hakkama sai. Omaette projekt on olnud veinipudelikorkidest põrandaliistud. Korkide kogumisega Triin üksi hakkama ei saaks, seal on pannud sõbrad oma toetava õla alla.
Oma roll on siin kodus ka kunstil. Seintelt võib leida nii lemmikkunstnike kollaaže kui ka autoritöid Sirje Eelmaalt. Meeleolu loob Triinu enda loodud seinamaaling, mis arvatavasti päris valmis ei saa kunagi: aeg-ajalt võtab Triin jälle pintslid ja värvid ning teeb siia-sinna mõne kohenduse. Täpsemalt loe veebruarikuu Kodukirjast!




 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee
VEEL VÄRSKES KODUKIRJAS:

* Ameerika arhitekt ja MUSTAMÄE TÜÜPKORTER
* 3 lk EESTI DISAINI parimaid palu
* Vabariigi aastapäeva meeleolus hooaja lavastus
* Pille Enden soovitab maitsvaid retsepte aastapäeva PEOLAUALE
* Muutumismängus KULDNE KÖÖKTUBA
* Kuidas ehitada KAMINAT
* Mil moel mõjuvad VÄRVID?
* TEE ISE - konservikarbi taaskasutus
* MEREÄÄRNE AED Virumaal

Ajakiri osta poest või telli soodsalt: www.ajakirjad24.ee/kodukiri

Vaata ka Kodukirja soodsa tutvumishinnaga tellimispakkumist, millega tuleb kaasa TASUTA ajakiri AED ja Homedream.ee 100-eurone kinkekaart SIIT!

ideesahver.ee
Facebook

Sisestatud: 06.02.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki