Artiklid ja uudised

Julgete lahenduste kodu Nõmmel

Aasta Kodu konkursil julgete sisustuslahenduste eest eridiplomi saanud Nõmme maja oli aastakümneid kirjanikepaari Lilli Prometi ja Ralf Parve kodu. Nüüd on selle päikesele avatud ja loodusliku männimetsaga aiaga kodu omanikud Agne ja Kaido koos poja, tütre ja berni karjakoer Lindaga.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

See maja pole üksnes kodu, vaid ka vastuvõturuum Agne homöopaatilistele patsientidele. Avatud köögi ja suure salongiliku elutoaga ruum sobib selleks hästi. Pere eluruumid ehk kolm magamistuba ja vannituba jäävad maja teise tiiba. Enne olid seal kirjanike kabinetid ja magamistuba.

Suvevillat meenutav loodusele avatud maja ei leidnud omale tükk aega omanikku. Pärijad ei soovinud seda mitte just igale ostjale müüa.„Küllap siis sobis neile meie elu ja mõttelaad,“ arvab Agne.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Vana maja oli ülimalt noobel. Näiteks oli söögitoas kell teenija kutsumiseks, elutoas suur tiibklaver ja vannitoas vann, mis oli otse põrandasse ehitatud. Vanast jäid alles tiibklaver ning maalriredel. „Hea on see, et meil käis selle aasta alguses klaverihäälestaja ja klaver sai jälle häälde ning ma vaikselt õpin mängima,“ ütleb Agne.

Kummardusena endistele omanikele on pere täiendanud oma kodust raamatukogu just Prometi ja Parve loomingu ning nende kaasaegsete teostega. See lisab koos kuldse kümnendi kaheharulise põrandalambi ja kergejalgse diivaniga elutuppa 60.-ndate hingust.Loe edasi juunikuu Kodukirjast!

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee
LOE VEEL VÄRSKEST KODUKIRJA JUUNINUMBRIST:
-18 vahvat leidu Eesti sisustusmessilt;
- 3 suurt aiapeo lavastust;
- Suvine kodukontor;
- Kivine aiakaunitar Tartu servalt;
- Pille Endeni tervislikud eined murul+õues kokkamise tarvikud;
- Ideid kiireks koduvärskenduseks+lihtsaid terrassinippe;
- Päikesevarjud rõdule ja terrassile.
Ajakiri osta poest või telli soodsalt: http://www.kirjastus.ee/koduk
ideesahver.ee
Facebook
Käimas on parima mängumaja võistlus - loosi läheb 1000 €! Tähtaeg 15. juuni.

Sisestatud: 05.06.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki