Artiklid ja uudised

Puidust aknalauad - peamised tüübid

Aknalaud pole just kõige silmatorkavam interjööri osa ja sageli pööratakse sellele liialt vähe tähelepanu. Vähesed disainerid integreerivad seda ruumikujundusse ja harva peavad seda piisava tähelepanu vääriliseks.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

Samas on see on ka arusaadav, sest aknalauale pannakse sageli lillepotte ja muid asju ning tihti on aknalaud varjatud kardinate või ruloodega - sellisena on aknalaual vaid abifunktsioon.
Viimase aja trend ja suund ehitada suuremaid ja rohkem aknaid, on viinud aga selleni, et neid pole võimalik mitte märgata.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

Tänapäeval on aknalaud siseruumi oluline osa, mis täidab ka lisafunktsioone, näiteks asendab mingil määral lauda. Aknalaua materjali ja disaini valikusse soovitame suhtuda samamoodi nagu teistesse sisustuselementidesse.
Raske on ette kujutada interjööri ilma puiduta - põrand, lauad, toolid, köök - midagi kindlasti on majas valmistatud puidust. Stragendo soovitab tellida aknalauad samalaadsest puidust, mis on juba interjööris olemas.

Puidust aknalaudade materjali ja valmistamise meetodi järgi võiks neid jagada kolmeks kategooriaks:

1. Täispuitmassiivist aknalauad

See on kõige kallim, keerulisem ja trendikam puidust aknalaua tüüp. Selleks, et tulemus oleks hea, tuleks valida kõrge kvaliteediga algmaterjal, mis on huvitava tekstuuriga ja ilma vigadeta. Sellele järgneb materjali keeruline töötlemine ja paigaldus.
Kuna aknalaud koosneb ühest monoliitsest tükist, võib see ajajooksul praguneda ja deformeeruda. Sel juhul tuleks seda parandada.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

2. Spoonitud vineerist aknalauad

Spoonitud fineerist aknalauad eristuvad ühtlase mustri poolest - sellised aknalauad on väga vastupidavad. Samas peaks arvestama, et spoonkatte paksus on kõigest 1,5 mm ja kui ekspluatatsiooni käigus tekivad sügavamad kriimustused, on seda keeruline taastada. Spooni eelis on, et sellega saab katta ka teisi pindu, näiteks laed akna kohal.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

3. Liimpuidust aknalauad

See on kõige praktilisem aknalaua tüüp. Liimpuit on kõvem ja vastupidavam tavalisest lauast - õige paigaldamise ja kasutamise korral see ei deformeeru. Sellist aknalauda on vigastuste korral lihtsam taastada.

 Allikas: www.stragendo.ee

Allikas: www.stragendo.ee

Stragendo Tallinna laos on lai valik materjali aknalaudade valmistamiseks. Laos on palju palju erinevaid puiduliike - tamm, pöök, saar, kirss - paksusega 18 kuni 60 mm. Võimalik on valida sobiv materjal ning valmistada ise või tellida valmisdetailid.

Stragendo OÜ
www.stragendo.ee
Facebook

Sisestatud: 01.09.2015

Stragendo ehitus- ja mööblipuit

Tel:
5556 0034, 5566 6158, 621 0935
Aadress:
Suur-Sõjamäe põik 9, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki