Artiklid ja uudised

Nähtamatud kõlarid - revolutsioon akustikas ja sisekujunduses

Viimaste aastakümnete jooksul on elamute helisüsteemid olnud pidevas arengus - 70ndatel olid kõlarid tavaliselt suured selgesti nähtavad seadmed, siis aga saabus murdepunkt ja turu maitse-eelistused on liikunud vastupidises suunas ning eelistatud on vähem nähtavad seinakõlarid. Tehnoloogia on aga veelgi arenenud ja isegi nähtavad kõlarikatted ei ole enam aktsepteeritavad. Seetõttu kolisid kõlarid seinte sisse varju, ent nendele jäi siiski kate kipsi pealt turritama - sellega on palju probleeme seniajani. Revolution Acoustics SSP6 on ainuke nähtamatu kõlar, mis toimib usaldusväärselt ja täpselt ning neid saab paigaldada vaid minutitega.

 Allikas: www.akaabel.ee

Allikas: www.akaabel.ee

Lõppkasutajate maitsed on teinud selgeks ühe asja - nähtamatu on uus vorm heliedastuses. See loob tiheda integreeritud koosluse “Targa Kodu” tehnoloogiatega, mis on ka tavaliselt varjatud nagu seda on SSP6 Multiducer (multifunktsionaalne resonaator).
Elamusektoris on tavaliselt laialdaselt kasutuses koonuse tüüpi kõlarid, hoolimata sellest, et neil on palju negatiivseid jõudlusprobleeme - näiteks kõrged sagedused on kuuldavad ainult kitsas vihus kõlari ees, samas kõlari lähedal on heli ”kuum”, kaotades palju oma jõust ja seda mitte kaugele kõlarist liikudes.

Kujutage ette, kui kõik eespool nimetatud probleemid tavaliste kõlaritega oleks kadunud üleöö. Patenteeritud revolutsioonilised nähtamatud kõlarid (SSP6 Multiducer™) lahendavad aga kõik need probleemid. Revolution Acoustics SSP6 Multiducer™ (multifunktsionaalne resonaator) pakub lihtsaid lahendusi olemasolevatele probleemidele. Kõik mis järele jääb, on kõrgema klassi kuulaja kogemus ja palju suurepäraseid omadusi ja eeliseid, mis sisaldavad järgmist:

• Ülikiire paigaldamine;
• Uus faktor - see on nähtamatu;
• Vähem kõlareid, aga parem heli levi;
• Perfektselt ühtlane helitugevuse tase ja kvaliteet kõikjal.

 Allikas: www.akaabel.ee

Allikas: www.akaabel.ee

Revolution Acoustics on võimeline tõeliseks tõhusaks lahenduseks oma kiire paigalduse poolest nii seina sisse kui välja, lakke, mööbli sisse ja peale, klaasidele, põrandatesse kui ka paljudesse teistesse ruumi pindadesse, muutes need tohututeks akustilisteks tasapindadeks. Paindelainete füüsika paneb need pinnad kiirgavama täissagedusega, tulemuseks on tasapinnaline (mitte koonusjas) dispersiooni muster. Tasapinnaliselt kiirgav heli suurelt pinnalt võimaldab sellele kõlamise kümnete meetrite kaugusele.

See tohutu ulatus ja erakordselt lai hajutatuse muster annab tulemuse, kus kodu omanikud saavad nüüd heli kogeda kõikides punktides oma toas ja kodus. Inimesed liiguvad oma kodus ja heli peaks neile seal järgnema, kuhu iganes nad soovivad seal minna - igal sammul, ilma jõudluse kaotuseta. See peaks muutma tehnoloogia elujõuliseks. Möödas on sunnitud kompromisside aeg, kus tuli sulanduda koonuse tüüpi kõlari hajutatud mustritega ja piiratud helitsoonidega, kus heli ei ole kaugeltki kooskõlas ruumiga. Samuti on kadunud agressiivne akustika, kus kuulaja muusikapildi parandamiseks pidi need üle võimendama.

Patenteeritud tehnoloogiaga SSP6 Multiducer™ koos tasapinnalise resonaatoriga pindadele, on nüüdsest igavesti teaduslikult muutnud heliteadust kui kunsti. Kvaliteetne ja täpne heli on nüüdsest võimalik, võttes esmakordselt arvesse kuulaja füsioloogiat ja tundlikkust. Heli osutub nüüd inimlikuks kogemuseks kõikjal ruumis.

Kui kuulaja läheneb seinale, kus kasutatakse SSP6 Multiducer resonaatoreid, siis ainult väike protsent 100W võimsusest siseneb kuulaja kuulmekäiku. Ülejäänud võimsus kasutatakse ära mujal seinal, et mitte rikkuda kuulaja kõrvu. Sellised karmid nähtused nagu ”akustilised põletushaavad”, mis käisid kaasas koonuse tüüpi kõlaritega, on nüüd ajalugu.

SSP6 on mõeldud paigaldamiseks seina õõnsustesse või mujale nähtamatutesse kohtadesse, näiteks köögimööbli saare sisse spoonitud MDFga seintele. See tähendab, et tänu oma väiksusele võib SSP6 sama hästi kinnitada ka välisseinal paarkümmend sentimeetrit põrandast kõrgemal, peites selle diivani või mõne taime taha. Seda võib paigaldada isegi avatud seinale, et see jätaks sama visuaalse tulemuse nagu seintel. Peagi on saadaval ülevärvitavad valged katted SSP6 resonaatorite katmiseks, juhuks kui need on installeeritud väljapoole seina.

 Allikas: www.akaabel.ee

Allikas: www.akaabel.ee

Kodukino juures on kergesti võimalik saavutada üllatavaid tulemusi, kasutades SPP6 Mutiducers™ resonaatoreid. Standardse 2-minutilise paigalduse juures muudab resonaatorite kasutamise vägagi tasuvaks, samas paigaldamise pealt korralikult kokku hoides. SSP6i on võimalik kasutada keskkanali, vasaku-, parema- ja isegi satelliitkanalite tarvis. Sõltuvalt kasutatavast võimendi võimsusest ja isiklikust maitsest, on siiski otstarbekas kasutada väikest subwooferit alla 45 Hz helide edastamiseks.

SSP6 resonaator on saanud ihaldatud Ingress Protection sertifikaadi kuni 65 tasemele vee ja tolmu kindluse kohta, mistõttu on see ainus lihtsalt paigaldatav nähtamatus formaadis kõlar, mis suudab seda saavutada. See avab neile mitmeid muid rakendusi, kuhu ükski teine kõlar ei sobiks. See on ainus nähtamatu kõlar, mis oma omadustelt vastavad lõppkasutaja unistustele, kes soovivad heli edastada nähtamatult ja keerukates keskkonnatingimustes, kaasa arvatud välitingimustes. Näiteks väliterrasse ja basseine saab nüüd kasutada võimsate heliväljade loomiseks, ilma et selle tõttu peaks disain kannatama.

Iga korralikult valitud võimendi, mis on ühendatud 2 Revolution Acoustic SSP6 resonaatoriga, on võimeline asendama 6 kuni 8 tavalist kõlarit, muutes ümbritsevaid helivälju niimoodi, et see tekitab kadedust igal koonuse tüüpi kõlarite omanikul. 2 Revolution Acoustic SSP6 resonaatorite puhul on vaja vähem seadmeid paigaldada ja sageli ei ole vaja ka seintesse auke teha. Lisaks ruumi ja aja kokkuhoiule, on neil ka väiksemad kulud paigaldamisel. Mitte miski nähtamatute kõlarite kategoorias ei suuda ka majanduslikus mõttes võistelda audiosüsteemiga Revolution Acoustic.

Kodune muusikanautimise kontseptsioon on nüüdseks igaveseks muutunud. Nähtamatust audiotehnikast on lõpuks tehtud tõhus ja töökindel ning lihtsalt ja kiirelt paigaldatav audiosüsteem.

Vaata allolevast videost, kuidas peidetud kõlareid kodus ise paigaldada.


Alati on võimalus pöörduda ka allolevatel kontaktidel ning kõike lähemalt uurida.

A-Kaabel OÜ
www.akaabel.ee
Facebook

Sisestatud: 05.01.2016