Artiklid ja uudised

Duo Disain jagab nippe kodu paremaks valgustamiseks

Valgustuse eesmärk on luua ruumis parem õhkkond, esteetika ning parem nähtavus. Hea valgustus on selline, mida alati ei märka, kui viibid läbimõeldud ja hästi valgustatud ruumis. Samas kui valgustus ei ole piisavalt hästi planeeritud, on see koheselt aru saada. Mõtle oma kodu peale ja sellele, kas valgustuse kvaliteet on selline nagu soovid. Kui sa ei ole sellega rahul, siis Duo Disain jagab mõningaid nõuandeid, kuidas valida koju sobivaim valgustus.

 Allikas: www.duodisain.ee

Allikas: www.duodisain.ee

Esmalt tee kindlaks valgustuse eesmärgid. Suunatud või kohtvalgustus on mõeldud kohale, kus soovitakse tööd teha. Meeleolu ning karniisi või üldvalgustust kasutatakse õhkkonna ja ruumi üldiseks valgustamiseks. Iga ruumi jaoks peaks olema seatud eesmärk ja samuti ka funktsioon, mida valgustus peaks täitma.

 Allikas: www.duodisain.ee

Allikas: www.duodisain.ee

Turvalisuse ja ohutuse nimel valgusta kodu ka väljaspoolt. Kõnnitee, maja perimeeter ja sissepääs hoonesse peaks olema mahedalt valgustatud. Liiga vähe valgustust kodu ümber on kui teretulemast märk sissetungijale. Samas liiga ere välisvalgustus on kulukas ja naabritele häiriv. Kaalu liikumisanduriga valgustite paigaldamist hoone välisnurkadesse.

Paigalda dekoratiivne seinavalgusti maja välisseinale. Välisvalgustus ei pea olema ainult praktiline. Seinavalgustid annavad valguskogu välisseinale, et luua mahe meeleolu õhtutundidel. Üles või alla suunatud seinavalgusti võib keskenduda mõnele erilisele arhitektuursele elemendile ja juhtida tähelepanu välisniššidele ja taimedele kodu ümber.

 Allikas: www.duodisain.ee

Allikas: www.duodisain.ee

Kasuta eri valgusallikaid ühes ruumis. Mitme valgusallika olemasolu köögis, magamistoas ja elutoas võimaldab neid kasutada erinevate funktsioonide ja tegevuste puhul. Seinakappide alune valgusti köögis pakub head kohtvalgustust. Samas elutuppa vali diivani või tugitooli kõrvale lugemiseks - või hämarama valgusallika korral - hubasuse tekitamiseks põrandavalgusti. Vannitoa peegli valgustus peaks olema vaba varjudest ja silmipimestavast valgusest.

 Allikas: www.duodisain.ee

Allikas: www.duodisain.ee

 Allikas: www.duodisain.ee

Allikas: www.duodisain.ee

 Allikas: www.duodisain.ee

Allikas: www.duodisain.ee

Kõrgete lagedega ja kaasaegse kujundusega kasuta süvistatud valgusteid. Süvistatud valgustid võivad olla ka suunatavad ja võimalik ühendada dimmerlülitiga, et anda võimalus muuta ruumi hämaramaks või täiesti valgeks.

 Allikas: www.duodisain.ee

Allikas: www.duodisain.ee

Lastetubades kasuta öövalgustust. Valgustuse planeerimisel mõtle ajale, mil laps magab. Öövalgustus võib aidata vähendada väikelastel hirmu ning samas aitab vanematel pimedas toas ringi liikuda.

Elu- ja söögituppa vali lühter targalt. Ruumidesse, kuhu on lühter mõeldud, vali selline, mis ei muudaks ülejäänud toa kujundust. Tihti ostetakse lühtrid mõtlemata ruumile ja kujundusele, mis seda ümbritseb. Lühtrid on väga eripärase disainiga, mis sisaldab küünla imitatsioone, väikseid pirne ja erinevaid kristalle. Mis iganes on sinu disaini valik, siis enne tellimist mõõda ära ruum ja lae kõrgus ning ole kindel, et seal on piisavalt ruumi rippuva lühtri jaoks.

Ära karda valida erinevat valgustust oma koju, see teeb õhkkonna ja meeleolu paremaks. Valgustite valikul saab inspiratsiooni valgustipoodidest, veebist, blogidest ning oma ideede kinnituseks võid abi küsida ka sisekujundajalt. Just nagu värvid sinu kodus, nii ka valgustus peaks suurendama ruumi ja muutma selle soojaks ning kutsuvaks kohaks.

Duo Disain
www.duodisain.ee
Facebook

Sisestatud: 24.11.2016

Duo Disain

Tel:
5813 3552
Aadress:
Savi 20, Pärnu, Pärnumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Duo Disain jagab sisustuse trendisuundi 2018. aastaks

Duo Disain jagab sisustuse trendisuundi 2018. aastaks

Oluline on meeles pidada, et trendid liiguvad aeglaselt ja tähtis ei ole see, mis hetkel in ja out, vaid need trendisuunad, mis hakkavad vaikselt tõusma või kaduma. Ja nagu kõikide trendidega, siis ei ole need kindlad reeglid, vaid tähelepanekud. Kui meeldib konkreetne ese, millest ei suuda lahti lasta, siis jäta see endale alles. Samas kui tekib tunne, et see konkreetne ilme on väsinud või ära tüüdanud ning samas ei ole kindel, mida edasi teha, siis Duo Disain jagab mõningad ideed, millele mõelda.

vaata kõiki