Artiklid ja uudised

Sisustus E Kaubamaja jagab 6 olulisemat nõuannet koolilapse toa sisustamisel

Lastele püstitatakse juba üsna varajases eas hulga nõudmisi – „täna lähed varakult magama“, „sa pead hästi õppima“, või „on sul ikka kõik juba õpitud?“. Kuidas aga vanemad saavad oma last tema ülesannetes toetada? Kindlasti on üheks viisiks mugava ja meeldiva keskkonna loomine, kus neid ülesandeid hea täita oleks. Samuti on Sisustus E Kaubamaja salongid ja teenusepakkujad meeleldi abiks õige sisutuse valimisel, tuues allpool välja mitmed tähelepanekud ja soovitused ning parimad pakkumised.

1. Kui päris väikesed lapsed ei pööra oma toale suurt tähelepanu, siis varajases koolieaks on üsna selgelt välja kujunenud soolistest erinevusest tulenevad hoiakud, soovid ja käitumisharjumused. Seega on värskele koolilapsele oluline kujundada tuba just selliselt, et see sobituks hästi lapse enda maitse ja iseloomuga;

2. Laste kiire kasvuga jäävad erinevad mööbliesemed väikseks. Enam ei pruugi eredad seinad, mängunurgad ja muud väiksele lapsele iseäralikud esemed olla koolilapsele sobilikud. Selle vältimiseks on võimalik soetada mööbel, mis ei peegelda lapse eeldatavat vanust. Näiteks erinevad sisustuselemendid, mis sobivad vaatamata vanusele, kleebitavad seinakaunistused, mis on vajadusel kergesti eemaldatavad. Värvivalikus on sel juhul mõistlik kasutada neutraalseid või pastelseid toone;

3. Teismelise ikka jõudes on oluline silmas pidada nooruki isiksusest tulenevaid soove. Seega on oluline enne otsuste tegemist rääkida oma lapsega esemetest, mis ta toas võiksid olla. Tüdrukud eelistavad sageli peeglilaudu, millel on palju sahtleid ilutoodete hoidmiseks. Poisid võivad aga soovida riiulit, kus oma kollektsioone hoida, või hoopis mugavat kott-tooli, kus mõnusalt raamatut lugeda. Ruumi sisustuse kujundamisel tuleks kaaluda just neid elemente, mis on lapse isiksusele olulised;

4. Rääkides värvidest, siis tüdrukud kipuvad eelistama heledamaid ja soojemaid värve, samas kui poisid - vastupidi - eelistavad rohkem maskuliinsemaid, tumedamaid ja sügavamaid toone. Siiski ei ole mõttekas ainult seda „reeglit“ järgides oma laste tuba kujundada. Värvivalikud on väga individuaalsed ning seetõttu tasub kindlasti uurida mida su laps eelistab ning seda arvestades parim toon välja valida;

5. Kuna koolilapsed veedavad õppides enamiku oma ajast, on oluline luua selleks hästi valgustatud koht. Kindlasti on parim koht selle jaoks akna lähedal, et võimalikult palju loomulikku valgust õppimispinnale langeks. Juhul kui kirjutuslaua paigutamine akna alla pole võimalik, on abiks hästi valitud lambid, mis valgustaksid piisavalt õppimiskohta;

6. Ei tohi unustada, et olulised on ka mugav istekoht, mille valikul tuleks jälgida, et see toetaks lapse rühti, ja sobilik kirjutuslaud. Kirjutuslaud tuleb valida lapsele tema suuruse järgi, kuna ebamugav asend ei soodusta õppimist ja võib tekitada keskendumisraskusi. Parim valik on universaalne laud, mille kõrgust saab muuta, või hiljem lauajalad pikemate vastu vahetada.

Kõik ülal mainitud punktid aitavad lapsel oma toas end hästi ja turvaliselt tunda ja kindlasti toetavad need ka õppimisprotsessi. Selleks, et toa sisustamine hästi õnnestuks, tuleks end juba varakult erinevate võimalustega kurssi viia. Sisustus E Kaubamajas on mitmeid erinevaid sisustussalonge, kes meeleldi head sisustusnõu andes aitavad langetada parimad otsused, et väike toa omanik rõõmus ja rahul oleks.

 Allikas: sisustuse.ee

Allikas: sisustuse.ee

Mida leiab koolilapse tuppa Sisustus E Kaubamaja salongidest?

Meblik
Mebliku salongi mööbli igat kollektsiooni kaunistab fassaadidel unikaalne 3D disain graveering, mis iseloomustab igat sarja.
Tootmises kasutatavad värvid on turvalised ja väga vastupidavad. Tootevalikus on lastele mõeldud lauad ja toolid, mille kõrgust on võimalik reguleerida. Voodite külge on võimalik kinnitada turvapiirdeid. Lisaks on valikus ka öökapid, voodisahtlid, madratsid ja voodikatted.
Hoolides klientidest ja looduskeskkonnast- kasutatakse mööblil ökoloogilisel tehnoloogial toodetud vesiemulsioonvärve.
www.meblik.ee

 Allikas: www.meblik.ee

Allikas: www.meblik.ee

Skano Furniture
Skano Furniture sisustussalongil on lastetuppa pakkuda Villinki seeria mööbel, mille näol on tegemist omanäolise kase täispuidust mööbliga, mida iseloomustab põhjamaine ilu, kestvus ja mitmekülgne kasutatavus. Moodulite üksteise peale või kõrvale tõstes on võimalik luua väga palju erinevaid kombinatsioone. Villinki tootmisel on silmas peetud keskkonnasõbralikku materjalikasutust viimistledes kõik esemed veebaasil värvide ja peitsidega.
www.skano.com

 Allikas: www.skano.com

Allikas: www.skano.com

Sisustus+
Sisustus + salongis on võimalik leida seinakate millel on kujutatud väga paljud lastele tuttavad ja toredad tegelaskujud. Kas poleks mitte tore kui seinad meie ümber jutustaks iga päev mõne uue loo täpselt sellises võtmes nagu parasjagu tuju on? Õnneks on selle tarbeks loonud tapeeditootjad toreda pisimaailma, kuhu kõik lapsed ja lapsemeelsed unelema võivad pugeda. Tegelased on ette antud, sinule jääb jutustaja roll.
www.sisustuspluss.eu

 Allikas: sisustuspluss.eu

Allikas: sisustuspluss.eu

Mööbel. ZIP
Mööbel. ZIPil on pakkud 2 erinevat tüüpi lastetuppa mõeldud mööblikollektsiooni.
VOX lastetoad. Kirjutuslauad on ergonoomilised, mis on koos lastega „kasvavad”, ehk võimalik muuta kõrgust.
CILEK lastetoad.Originaalsed ja põnevad lastetoad.Vastab kõige kõrgemale ökostandartidele, ei kasuta formaldehüüdi sisaldavaid lakke ja liime, mõeldud just lasetele, väga vastupidavad kriimuvabad pinnad.
www.ziphome.ee

 Allikas: www.ziphome.ee

Allikas: www.ziphome.ee

Hektor Light
Hommikusel ajal (kodukontoris töötades või ajal kui last peaks õppimise ajal virgena hoidma) vajame külmemat valgust, et tagada kiire keskendumine tööle ning efektiivsem töö kogu päeva vältel. Päevapeale ja vastu õhtut peaks aga valgustaset alandama, et hakata lõõgastuma ja ööks valmistuma. Lapse kirjutuslaua valgustus on palju olulisem kui me aimatagi oskame. Valgus mõjutab paljuski õppimisvõimet ja heaolu. Ebapiisava valgusega seostatakse terve rida tülikaid vaevusi nagu peavalud, silmade ülepingutust ning ka rühivigasid.

Hektor Light tootevalikus on lauavalgusti Tempos, mida saab kasutada kellana, äratuskellana ja vaadata toas olevat temperatuuri.
Mida soovitab Hekto Light, seda saab lugeda järgnevast artiklist.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Camel Mööbel
SAN MICHELE – BEVERLY kollektsioon on mõeldud lastele, kuid täiskasvanute stiilis. Beverly lastemööbli kollektsioon võimaldab kujundada ainulaadne lastetuba, kasutades erinevaid voodi mudeleid, seinariiuleid, riidekappe ja kirjutuslaudu.
www.camelfurniture.eu

 Allikas: www.camelfurniture.eu

Allikas: www.camelfurniture.eu

Oriens Sisustussalong
Elades kaasa sujuvale kooliaasta algusele oleme augustikuus pööranud erilist tähelepanu just lastetoa ja kodukontori sisustusele ning pakume muuhulgas häid pakkumisi ka kirjutuslaudadele ja raamaturiiulitele. Oriens sisustussalongist leiad erineva mõõdu ja disainiga kirjutuslaudu, ratastel veerevaid sahtlibokse, raamaturiiuleid, mida saab nutikalt kasutada ka ruumieraldajana. Ruumipuudusel tasub valida 360 kraadi ümber oma telje pöörlev raamaturiiul, mis on uskumatult mahukas, kuid seejuures võtab enda alla vaid 40x40 cm põrandapinnast.
Oriens puitmööbli disainis ja lõppviimistluses näed aegumatut, kvaliteetset ja vastupidavat toodet, mis kannab endas funktsionaalsust ja mugavust.
www.oriens.ee

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

Tapeedistuudio
Tapeedistuudiost leiad palju uut ja huvitatav millega kaunistada kodu seinad. Näiteks Tales kollektsiooni tapeetidega saab seinale lendama panna armsad pilvelambad ja lõbusad mummud või seina elavdada paljude lemmikutega - tähekeste, kolmnurgamustri või lihtsa rahuliku triibuga. Lisaks on siin seinasuurused digitapeedid, mida saab tellida oma seinale sobivas suuruses.
Nagu Tapeedistuudiol tavaks saanud, siis augustis ja septembris on lastesarjadel ka soodushinnad - nii tapeedid, kleebised kui ka pilttapeedid ja paljud kangad on hea hinnaga.
www.tapeedid.ee

 Allikas: www.tapeedid.ee

Allikas: www.tapeedid.ee

Home4You
Koolilapse tool peab olema eakohane ning piisab ka tavalisest lihtsast funktsioonist nagu kõrguse muutmine. Lapsele on sageli ka tooli värv oluline ning siin võib kasutada julgemaid toone või piltidega mustreid, mis lastetuppa hästi sobivad.

STEP kollektsioonis on moodsa välimusega riiul ja kirjutuslaud riiuliga, mis teevad koolilapse toa põnevamaks ning riiulite kuju tõttu on kõik vajalikud kooliasjad ilusasti näha ning käepärast.

Home4you salongidest leiad alati laia valiku töötoole ja kirjutuslaudu koolilapse toa sisustamiseks.
www.home4you.ee

 Allikas: www.home4you.ee

Allikas: www.home4you.ee

4ROOM
Õige töölaua valgusti peab tagama piisava valgustaseme ilma silma paistmata ja arvutiekraanil peegeldusi tekitamata. Ruumis peaks olema tagatud piisav taustvalgustus, vältimaks liiga teravaid valgustaseme üleminekuid ruumis. Ka mitme aknaga ruum vajab hämaral ajal lisavalgust.
Koolilapsed peaksid lõpetama koolitööd paar tundi enne magamaminekut, et liiga ere valgus ei häiriks unerütmi.
4ROOM toodetest pälvisid valgustusinseneri heakskiidu koolillapse lauale valgustid Flex Small, Flex Big ja Universal.
Lauavalgustite kohta loe lähemalt 4ROOM Facebooki lehelt.
www.4room.ee

 Allikas: www.4room.ee

Allikas: www.4room.ee

NOTO
Cielo valikusse on lisandunud uudne Narciso kollektsioon, mis kooli alguse puhul pisut koolilauda meenutab, kuid on tegelikult siiski valamukapp-laud, mida saab kasutada ka meikimiseks, võimaldades vajalikud tarvikud osavalt ära peita.
www.noto.ee

 Allikas: noto.ee

Allikas: noto.ee

Softrend
Lastele meeldib ju joosta, hüpata ja turnida. Kui pole teravaid nurki, on vanematel muret vähem ja lastel rohkem tegutsemisvabadust.
Lastevoodi Junior sobib ühtviisi hästi nii väikelapse kui teismelise tuppa. Väikelaste jaoks saab voodi veel pehmemaks ja soojemaks muuta, kasutades servale kinnitatavaid rulle. Kangas on eemaldatav nii peatsilt kui raamilt, et voodit oleks mugav puhastada.
www.softrend.ee

 Allikas: softrend.ee

Allikas: softrend.ee

ROOSIMARI
ROOSIMARI soovitab pere nooremate liikmete tubadesse valida praktilised roomakardinad või rulood, kuna need võtavad vähe ruumi ja on lihtsad käsitelda. Soovi korral saab neile juurde lisada dekoratiivsed külgkardinad või siis romantilisemad päevakardinad. Kui ei ole soovi iga paari aasta pärast kardinaid vahetada, võiks arvestada sedagi, et kvaliteetsed kardinad kestavad kaua ja et need võiksid sobida ka lapse kasvades.

ROOSIMARI salongis on mitmeid lastele sobivaid tekstiilikollektsioone - nii päris pisikestele beebidele kui ka teismelistele noortele.
Roosimari Facebookis

 Allikas: roosimari.wordpress.com

Allikas: roosimari.wordpress.com

Strössel
Originaalse sisustuselemendina võiks teismelise toas kasutada dekoratiivset redelit. See on suurepärane abimees, kuhu muidu põrandale maanduvaid riideid viisakalt ära paigutada ja lisaks ei võta see toas ka palju ruumi. Strösseli valikus on mitmeid erinevaid dekoratiivseid redeleid - täispuidust, metallist, bambusest, pruune, musti ja halle - tule ja leia oma!
www.strossel.ee

 Allikas: strossel.ee

Allikas: strossel.ee

NordIn Sisustussalong
NordIn sisustussalongist leiad lihtsa vormiga tammepuidust sarjad. Sarja kuuluvad erinevad kirjutuslauad, toolid, riiulid ja kapid, mis sobivad hästi koolilapse toa sisustamiseks.
Toodete kohta leiad rohkem informatsiooni kodulehelt.

 Allikas: nordin.ee

Allikas: nordin.ee

Lõuna-Eesti suurim sisustuskeskus
Juba 15 aastat samas kohas - Tehase 16, Tartu
www.sisustuse.ee

Sisestatud: 28.08.2017

Sisustus E Kaubamaja

Tel:
737 1000
Aadress:
Tehase 16, Tartu, Tartumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Tapeeditrendid 2024

Tapeeditrendid 2024

Tapeetide kasutamine interjööris on aegade jooksul läbi elanud erinevaid populaarsuse perioode, kuid praegu on tapeedid tõeliselt moes! Üheplaanilised värvitud seinad, vaid ühte tooni hallid ja beežid kujundused on jäämas tagaplaanile ning selle asemel võtavad maad julgemad värvid, erinevad tekstuurid ja suuremad mustrid. Tapeet muudab kodud kodusemaks, toad hubasemaks ja elu rõõmsamaks ning on üks parimaid viise kodule isikupära lisamiseks. Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Viimastel aastatel on suvi meile pakkunud korralikke kuumakraade. Suurema osa aastast ootame kannatamatult suve, kuid kui kõrge temperatuuri ja lõõmava päikesega suvi kätte jõuab, siis oleme kimpus üle kuumenevate kodudega.

Oma osa mängib kindlasti see, et trendiks on väga suurte aknapindadega korterid ja majad. Seetõttu otsitakse üha enam võimalusi temperatuuri kontrollimiseks, et saaks kodust olemist ja toimetamist nautida.

Koduse temperatuuri reguleerimiseks on mitmeid võimalusi, kuid meie käisime Sisustus+ salongi konsultandi Mailise käest uurimas, milliseid aknakatteid on võimalik liigse suvekuumuse peletamiseks oma koju valida.

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Jõulukuul soovime aja maha võtta, oma lähedastega koos aega veeta ja neile kingituste näol rõõmu tuua. Oleme siia koondanud väikese valiku ideedest, mis rõõmustavad kingisaajat või kaunistavad kodu.

Roosimari Sisustussalong soovitab sel aastal praktilisi, samas keskkonnast hoolivaid kingitusi. Evelin Variku telgedel kootud triibupadjad ja -vaibad sobivad nii maamajadesse kui ka linna ja loovad rõõmsa atmosfääri, lisades omapära ning soojust.

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Igal aastaajal kuuleme uutest värvitoonidest, tekstuuridest ja suundadest, mida kodukujunduses kindlasti silmas peaks pidama. Kuidas leida tasakaal värskuse ja kaasaegsuse, iseendaks jäämise ning sisustuse mõistliku ja kestliku planeerimise vahel?

Laia kogemuse ning praktilise meelega disainer Katariina Kalda jagab parimaid praktikaid, kuidas kodu sisustada nii, et see oleks isikupärane ning samas võimaldaks mõõdukas mahus ka „hooaja-hullusi“ kaasa teha.

vaata kõiki