Artiklid ja uudised

Sisustus E Kaubamaja jagab 5 kasulikku ja inspireerivat nõuannet pehme mööbli soetamisel

Kodu sisustamine pehmete sisustuselementidega - näiteks diivanite ja muu põnevaga - on hea ja lihtne viis tuua ruumi juurde soojust ja muuta see rohkem teretulnuks kõikidele külalistele. Samuti on Lõuna-Eesti suurima sisutuskeskuse Sisustus E Kaubamaja salongid ja teenusepakkujad meeleldi abiks õige sisutuse valimisel, tuues allpool välja tähelepanekud, soovitused ja info, millist pehmet mööblit nende salongides leidub.

Pehme mööbli soetamisel on aga oluline silmas pidada viite asjaolu:

1. Mis eesmärki täidab - hea näite saab tuua diivanite puhul. Enne ostmist peaks läbi mõtlema, kas vajatakse diivanit või lahtikäivat diivanvoodit. Sel puhul tuleks jõuda arusaamisele, kas soovitakse diivanit, kus peal oleks võimalikult mugav istuda ja televiisorit vaadata, või hoopis diivanit, mis mahutaks võimalikult palju külalisi ja oleks erilise kujuga ning sobituks hästi nurka.

2. Soovitud toon - diivani toon oleks mõttekas valida juba toas domineerivate värvide järgi, et see tuppa hästi sobituks. Loomulikult võib selle küsimusega pöörduda kas sisekujundaja või salongi töötajate poole, sest neil on sellel alal küllaldaselt kogemusi.

 Allikas: softrend.ee

Allikas: softrend.ee

3. Kattematerjalide valik - nende valik on tihtipeale niivõrd lai, et see võib segadusse ajada ning seetõttu on ka väga raske kohe ostust langetada. Kangaste puhul on kindlasti oluline peale värvi valimise uurida ka selle:
• koostist - kas tegemist on sünteetilise, puuvillase või nende seguga ja venivust, et ostetud toode ei kaotaks kiirelt oma välimust;
• puhastustingimusi - millega, kuidas ja kui tihti tuleks pindasid puhastada;
• kestvust - kas ja kui kiiresti toode võib muutuda topiliseks ja kui pikk on eeldatav diivanikatte eluiga.

Kattematerjalide valikul on jällegi kasulik pöörduda kas sisekujundaja või salongi töötaja poole, kellega koos kõige sobilikum valik teha. Üldjuhul on igal kangal ka oma kasutusjuhend, kus kogu vajalik info kirjas.

4. Transportimine - palun veenduge enne ostu, kas valitud eset oleks võimalik soovitud ruumi transportida. Kui elad raskesti ligipääsetavas korteris, kus on kitsad trepikojad ja liftid, siis on võimalik otsida endale sobiv diivan, mida on võimalik mooduliteks lahti võtta.

 Allikas: nordin.ee

Allikas: nordin.ee

Väikeste ja keeruliste sissepääsudega ruumidesse on veel kindlasti sobilikud mööbliesemed, mida on saab võimalikult paljudeks tükkideks võtta - näiteks jalad alt ära võtta ja mooduliteks teha.

5. Sobivus ruumi - kuna kõik toad on erineva kujunduse ja suurusega, siis üldjuhul sobivad nendesse tubadesse ka erinevat tüüpi diivanid. Suurtesse ja avaratesse tubadesse sobivad nagu valatult maani ulatuvad ja peale vaadates raskelt tunduvad diivanid. Üldjuhul sobivad jalgadega diivanid hästi pisematesse tubadesse ja korteritesse, luues keskkonda õhulisema ja valgusrikkama atmosfääri.

Paksud ja laiad käetoed on mõnusad, kus mõnusalt käsi puhata. Peened käetoed tulevad aga kasuks kitsastes ja väikestes tubades, kuna need määravad üldjuhul ära, mitmele inimesele istumisruumi on.

Kindlasti lisavad toale õdusust ja hubasust diivani juurde hästi sobivad padjad. Oma äärmiselt rikkaliku kangavalikuga ja mitmete erinevate võimalike vormidena, on padjad ka äärmiselt stiilsed sisekujunduselemendid. Katsetada tasub, sest patju saab hästi sobitada näiteks kardinate, diivani mustri või voodi kujuga. Samuti on põnev variant tuua erksate punaste patjadega ruumi juurde uut värskust. Lisaks toa dekoreerimisele, kannavad padjad ka praktilist eesmärki - patjadega saab muuta kõval toolil istumise mugavamaks, toetada lugemise ajal keha või muuta maas istumise pehmeks.

Sisustus E Kaubamajas on mitmed sisustussalongid, kes meeleldi head sisustusnõu andes aitavad langetada parimad otsused. Millist pehmet mööblit Sisustus E Kaubamaja salongidest leiab?

 Allikas: www.sisustuse.ee

Allikas: www.sisustuse.ee

Softrend
Esitleme uhkusega diivanit Meta – täna moodsaim ja homme klassika. Meta on disainitud Argo Tamme poolt võistlemaks maailma kõige kvaliteetsemate ja kaunimate diivanite meistriklassis. Täispuidust jalad on klassikalised ja vastupidavad, innovatiivne memory foam ja pocket-vedrustus annavad diivanile mugavuse ja vastupidavuse. Meta vastab kõige nõudlikumale maitsele nii välimuse kui funktsioonide osas. Elegantne vorm haakub õhulise funktsionalismiga või tekitab mugava nurga avarasse industriaalsesse lofti. Oma koha leiab ta ka traditsioonilises sisekujunduses, kus aukohal puit ja naturaalne soojus.

 Allikas: softrend.ee

Allikas: softrend.ee

Oriens Sisustussalong
Elutuba on kodu süda. Nagu ka elutoa nimetus vihjab, siis põhiline pereelu toimubki selles toas ja sellepärast peaks seal kindlasti olema mugav diivan. Muud mööbliesemed võivad olla, aga mugav pehmemööbel diivani ja/või tugitoolide näol peavad olema.

Diivani funktsioone on mitmeid, veel rohkem on aga erinevaid disainilahendusi. Valik tuleb põhjalikult läbi mõelda, kuna pehmemööbel soetatakse pikaks perioodiks.

Kas sa eelistad pigem kõvemat ja toetavamat diivanit või meeldiks sulle diivani pehmusesse vajuda? Kas diivan võiks olla lahtikäiv, et see saaks aeg-ajalt ka külalistele magamisasemena toimida?
Kui sul on lemmikloomad või väikesed lapsed, tasuks kaaluda naturaalnahast kattega diivanit, mida on kerge puhastada. Lai disainkangaste valik annab võimaluse interjöörile pehmust või särtsu lisada.

Õigesti valitud diivan on esteetiliselt sobiv ja üldist sisustusstiili toetav ning praktiliste omaduste poolest sobilik pere elustiili ja harjumustega. Vaata üle meie pehmemööbli valik ja leia endale sobiv.

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

Mööbel. ZIP
Kodu on Teie maailm ja diivan on kodu süda. Mööbel.ZIP salongist võid leida pehmet mööblit, mis on just Teile kõige sobilikum.

 Allikas: www.ziphome.ee

Allikas: www.ziphome.ee
Pakume lihtsa disainiga, praktilist pehmet mööblit - liikuvad peatoed, jalatoed, kõrgekvaliteedilised voodimehhanismid ja palju muud, mis tagavad Teile hea une kogu ööks.

Koostöös disainerite ja meistritega on leitud parimad lahendused. Valmistamisel kasutatakse kõrgekvaliteedilisi materjale: pocket-vedrustust, sulgi, HR porolooni, mäluporolooni ja puitu.

Camel Mööbel
Pehme mööbli valiku osas soovitame Samoa tehase diivaneid, mille hüüdlauseks on esteetika ja mugavuse kooskõla.

Mis on ühine kõigile Samoa 68-le diivani mudelile:
• Kõikide mudelite kattekangas on eemaldatav puhastamiseks;
• Valida on üle 200 erineva kanga, samuti naturaalse naha valik;
• Erineva vormi ja viimistlusega jalad;
• Komponeerida vastavalt vajadusele diivani, nurgadiivani suurus;
• Vajadusel saab lisada diivanile ka voodi mehanismi.

Erilised Samoa mudelid:
• Diivani iste on liigutatav;
• Peatoe asend reguleeritav;
• Seljatoe asend reguleeritav;
• Klassikalised diivanid.

 Allikas: www.camelfurniture.eu

Allikas: www.camelfurniture.eu

NordIn Sisustussalong
Skandinaavia stiilis pehme mööbel on mugav, nutikas, trendikas ning aegumatult klassikaline. Mahedate ja maalähedaste värvide tõttu, mida disainis kasutatakse, on neid lihtne sobitada igasse interjööri. Kvaliteetne pehme mööbel tuleb meie healt Taani partnerilt Thecalt ning meil on au olla nende ainuke edasimüüja Eestis.
Lisaks meie kodulehele leiate huvitavaid kollektsioone ka Theca koduleheküljelt.

 Allikas: nordin.ee

Allikas: nordin.ee

Meblik
Mebliku salongist leiad beebivoodid mille, ääred on kaetud silikoonliistuga. See on lapsele hammaste tuleku ajal eriti vajalik, kuna tihtipeale on voodiääred just esimesed kohad, mis hambajäljed juurde saavad.

Beebivoodist voodisse äsja kolinud lapse puhul soovitame kasutada üht või lausa mitut turvapiiret vähendamaks ohtu, et väike laps voodist välja kukub. Pehme turvapiire on nahkpolstriga täidetud pehmest vahtmaterjalist täitega. Lisaks on meie salongidest leitavad ka selja- ja käetoed voodile, mis täiustavad voodi funktsionaalsust seina ääres. Kindlasti soovitame mõelda ka voodipehmenduse peale, et uni oleks võimalikult häirimatu.

 Allikas: www.meblik.ee

Allikas: www.meblik.ee

Home4You
Diivanvoodi või diivan, mida valida?
Diivan on elutoa sisustamise juures üks kesksemaid mööbliesemeid ja seetõttu võib võtta parima valiku tegemine aega. Diivanite värvihulgast ja tekstiilide valikust leiab midagi igale maitsele. Kuid kuidas langetada otsus selle vahel, kas soetada meelepärane diivan või hoopis diivanvoodi?

Diivanvoodi on ratsionaalne valik oma funktsionaalsete omaduste pärast. Sisseehitatud ja mahukas pesukast käib enamiku diivanvooditega kaasas ja annab seeläbi hea võimaluse asjade paigutamiseks, näiteks vähekasutatavate tekkide ja patjade hoiustamiseks.

Samuti ei vasta enam tõele varasemalt diivanvoodite kohta käiv arvamus, et need pole kasutajale mugavad keerulise lahti ja kinni panemise protsessi ning kõva magamispinna tõttu. Diivanvoodite madratsid on kvaliteedilt ja mugavuselt ligilähedased voodi madratsitele, mistõttu sobivad need magamiseks ka kõige nõudlikumale inimesele. Home4you valikus on erinevaid mudeleid nii suuremasse kui väiksemasse elutuppa, samuti erineva stiiliga diivanvoodeid. Populaarne nurgadiivanvoodi LUCREZIA on praktiline ja mugav ning kaunistab iga elutuba oma rahuliku, aga huvitava värvikombinatsiooniga.

 Allikas: www.home4you.ee

Allikas: www.home4you.ee

Roosimari
Roosimari salongist leiab mööblikangaid igale maitsele ja igasugusele mööblile. Praegusel hooajal on ülipopulaarne luksuslik samet, mida pakutakse erineva struktuuri ja trükimustritega. Värvidest on sellel sügistalvel aktuaalsed hallid, rohelised, lillad, roosad, pronksjad ja kõikvõimalikud sinised ning looduses leiduvad pastelsed toonid. Toonid on pigem tumedamad, külluslikud ja soojad. Omavahel võiks katsetada erinevate mustrite sobitamist, näiteks ühevärvilist diivanit saab elavdada erinevate patjadega.
Edevaid mööblitekstiile tasub vaadata näiteks Alhambra kollektsioonidest.

 Allikas: www.facebook.com

Allikas: www.facebook.com

Tapeedistuudio
Teinekord piisab igavalt ühetooniliselt mõjuva või päevinäinud diivani uuenduseks ja värskenduseks vaid patjade lisamisest.Tapeedistuudiosse on jõudnud uued kangakollektsioonid, millest erinevaid dekoratiivpatju tapeetidele ning aknakatetele täienduseks õmmelda. Valikus on nii efektses pilttrükis puuvillakangad kui peenekoelised tikandid ja pehmed sametmustrid. Muuda oma diivan õdusaks isikupäraseks pilgupüüdjaks või pane voodi särama mustriliste ja/või värviliste lisapatjadega. Ammuta Inspiratsiooni siit.

 Allikas: www.tapeedid.ee

Allikas: www.tapeedid.ee

3D Sisustussalong
Creativo nurgadiivan koosneb moodulitest, millest saab valmistada nii suure või väikese nurgadiivani nagu soovid. Lisaks saab valida käetoe kuju ja stiili, seljapatjade täidiseid, suurust ning jalgade peitsi. Diivani karkass on valmistatud puidust ja vineerist ning diivanil on sik-sak vedrustus. Istmepadjad on valmistatud mõnusast 3-kihilisest HR poroloonist ja seljapadjad on kerakiudtäidistega või poroloontäidisega. Kangavalik on samuti lai. Uuri lisa siit.

 Allikas: 3dsisustus.ee

Allikas: 3dsisustus.ee

Lõuna-Eesti suurim sisustuskeskus
Juba 15 aastat samas kohas - Tehase 16, Tartu
www.sisustuse.ee

Sisestatud: 18.09.2017

Sisustus E Kaubamaja

Tel:
737 1000
Aadress:
Tehase 16, Tartu, Tartumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Tapeeditrendid 2024

Tapeeditrendid 2024

Tapeetide kasutamine interjööris on aegade jooksul läbi elanud erinevaid populaarsuse perioode, kuid praegu on tapeedid tõeliselt moes! Üheplaanilised värvitud seinad, vaid ühte tooni hallid ja beežid kujundused on jäämas tagaplaanile ning selle asemel võtavad maad julgemad värvid, erinevad tekstuurid ja suuremad mustrid. Tapeet muudab kodud kodusemaks, toad hubasemaks ja elu rõõmsamaks ning on üks parimaid viise kodule isikupära lisamiseks. Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Viimastel aastatel on suvi meile pakkunud korralikke kuumakraade. Suurema osa aastast ootame kannatamatult suve, kuid kui kõrge temperatuuri ja lõõmava päikesega suvi kätte jõuab, siis oleme kimpus üle kuumenevate kodudega.

Oma osa mängib kindlasti see, et trendiks on väga suurte aknapindadega korterid ja majad. Seetõttu otsitakse üha enam võimalusi temperatuuri kontrollimiseks, et saaks kodust olemist ja toimetamist nautida.

Koduse temperatuuri reguleerimiseks on mitmeid võimalusi, kuid meie käisime Sisustus+ salongi konsultandi Mailise käest uurimas, milliseid aknakatteid on võimalik liigse suvekuumuse peletamiseks oma koju valida.

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Jõulukuul soovime aja maha võtta, oma lähedastega koos aega veeta ja neile kingituste näol rõõmu tuua. Oleme siia koondanud väikese valiku ideedest, mis rõõmustavad kingisaajat või kaunistavad kodu.

Roosimari Sisustussalong soovitab sel aastal praktilisi, samas keskkonnast hoolivaid kingitusi. Evelin Variku telgedel kootud triibupadjad ja -vaibad sobivad nii maamajadesse kui ka linna ja loovad rõõmsa atmosfääri, lisades omapära ning soojust.

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Igal aastaajal kuuleme uutest värvitoonidest, tekstuuridest ja suundadest, mida kodukujunduses kindlasti silmas peaks pidama. Kuidas leida tasakaal värskuse ja kaasaegsuse, iseendaks jäämise ning sisustuse mõistliku ja kestliku planeerimise vahel?

Laia kogemuse ning praktilise meelega disainer Katariina Kalda jagab parimaid praktikaid, kuidas kodu sisustada nii, et see oleks isikupärane ning samas võimaldaks mõõdukas mahus ka „hooaja-hullusi“ kaasa teha.

vaata kõiki