Artiklid ja uudised

Bambuspõrand on pilkupüüdev, vastupidav ja keskkonnasõbralik

Bambusparkett kui uue ajastu põrandakattematerjal muutub järjest populaarsemaks nii uue kodu sisustajate, arhitektide kui ka teeninduspindade arendajate seas. Võib julgelt väita, et bambus on tõeline tuleviku materjal. Esiteks seetõttu, et bambus on loodust säästev ja jätkusuutlik taim, mis erinevalt teistest troopilistest puiduliikidest (sh tiik, tamm) saab lõikuseks valmis juba viie aastaga. Kui bambustaim on juurdunud, ei vaja see taasistutamist, sest uus võrse areneb risoomist. Bambuse kasvatamisel ei ole tarvis kasutada pestitsiite, väetiseid ega muid mürgiseid kemikaale.

Bambusmets Allikas: www.bambuskeskus.ee

Bambusmets Allikas: www.bambuskeskus.ee

Tähelepanuväärne on ka see, et bambusmets seob atmosfääris süsinikdioksiidi oluliselt rohkem kui tavamets. Bambuskeskuses pakutavad kvaliteetsed MOSO bambusparketid on CO2 neutraalsed (ISO 14040/44). See tähendab, et kogu bambusparketi elutsükli poolt jäetud ökoloogiline jalajälg on neutraalne või isegi negatiivne.

Moso bambusparkett: Bamboo Solida HD Caramel                        Allikas: www.bambuskeskus.ee

Moso bambusparkett: Bamboo Solida HD Caramel Allikas: www.bambuskeskus.ee

Bambuse eriline ehitus ja kiud teevad bambuse väga vastupidavaks. Ainuüksi looduslik bambus ületab tamme tugevuse. Kui veel kasutada termotöötlust ja spetsiaalset pressmeetodit, saavutab bambus tugevuse, mis ületab tamme tugevust kolmekordselt (High Density bamboo).

Peamised eelised, miks valida bambusest põrand koju, kontorisse või üldkasutatavatesse ruumidesse:

● keskkonnasõbralik;
● tugev ja vastupidav (sobib oma tugevuse tõttu ka loomasõpradele);
● stabiilne (pressitud mitmest bambuskihist);
● lai valik ning pilkupüüdev välimus;
● hinnalt taskukohasem kui teised troopilised puiduliigid;
● emissioon sisetingimustes klass E1;
● antistaatiline ja antiallergiline;
● võimalik lakkida, õlitada või vahatada nagu teisi täispuidust parkette;
● garantii kuni 30 aastat.

Siinkohal tekib küsimus, kas bambusparketil esineb ka miinuseid. Oluline on arvestada, et bambus nagu iga teinegi puiduliik, reageerib niiskuse ja temperatuuri muudatustele ümbritsevas keskkonnas. Bambuskeskuse projektijuhi Mati Koppeli sõnul tuleb bambusparketi paigaldamisel kindlasti jälgida, et ruumi sisetemperatuur, kuhu bambusparkett paigaldatakse, jääks vahemikku 18-21C ning õhuniiskus ruumis oleks vahemikus 40-65%. Enne bambusparketi paigaldamist tuleb avatud bambuslaudise pakid jätta vähemalt 48 tunniks aklimatiseeruma ruumi kuhu põrand paigaldatakse.

Aluspind peab olema sile, puhas ja stabiilne. Juhul kui põrand paigaldatakse betoonist aluspinnale, ei tohiks betooni niiskusesisaldus ületada 1.8%. Ujuvalt paigaldatud põranda maksimaalne laius peaks jääma 8 m ja pikkus 12 m piiridesse. Kui tegemist on vesipõrandaküttega/jahutusega, tuleb bambusparkett kindlasti aluspinnale liimida kasutades selleks spetsiaalset liimi (Bona R770, Wakol PU210). Et vältida ebameeldivaid üllatusi, tuleks parketi paigaldus tellida kogenud parketi paigaldajalt.

Moso Bambusparkett: Bamboo Ultra Density                                      Allikas: www.bambuskeskus.ee

Moso Bambusparkett: Bamboo Ultra Density Allikas: www.bambuskeskus.ee

Bambuskeskuse tootevalikus on ligikaudu 100 erinevat bambusparketti, mis on jagatud kollektsioonidesse. Enne lõppvaliku tegemist on soovitav küsida nõu, milline kollektsioon on kõige sobilikum kliendi poolt valitud keskkonda. Näiteks on valikus põrandad paksusega 10 mm, mis sobivad vana aluspõranda katmiseks (MOSO Bamboo Supreme). Samas on saadaval ülitugev bambusparkett, mis põhimõtteliselt asendab kiviplaati ning sobib ka raudteejaamadesse ja lennujaamadesse (MOSO Bamboo Ultra Density).

Moso Bambusparkett: Bamboo Ultra Density  Allikas: www.bambuskeskus.ee

Moso Bambusparkett: Bamboo Ultra Density Allikas: www.bambuskeskus.ee

Bambusparkett MOSO Bamboo Forest on valmistatud erilisel pressmeetodil, mille korral bambustüvi pressitakse lapikuks ning tulemuseks saadakse autentne ja tugev bambuspõrand, mis ei vaja lisatöötlemist (lakkimist, õlitamist).

Moso bambusparkett: Bamboo Forest                                                Allikas: www.bambuskeskus.ee

Moso bambusparkett: Bamboo Forest Allikas: www.bambuskeskus.ee

MOSO Bamboo Elite on suurepärane valik neile, kes soovivad elegantset ja pisut laiema laudisega põrandat keskmisest suuremasse eluruumi.

Moso Bambusparkett: Bamboo Elite                                                Allikas: www.bambuskeskus.ee

Moso Bambusparkett: Bamboo Elite Allikas: www.bambuskeskus.ee

Valiku Bambuskeskuse poolt pakutavatest bambusparkettidest leiate kodulehelt ning ammuta infot ja inspiratsiooni ka Facebookist.

Sisestatud: 19.11.2018

Bambuskeskus - eksootiline sisustus

Tel:
+372 5895 0720
Aadress:
Tervise 30 , Keila, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

 Kaheksa kaunist bambusest põrandaga kodu

Kaheksa kaunist bambusest põrandaga kodu

MOSO on suurima bambuspõrandate valiku ja edasimüüjate võrgustikuga ettevõte kogu maailmas. Tänaseks oleme tarninud bambuspõrandaid väga paljudesse kodudesse ja kontoritesse. Käesolevas artiklis tutvustan Sulle kaheksat vahvat kodu, mille interjööris mängivad võtmerolli just bambus ja bambuspõrand.

Õige bambuspõranda valik sõltub väga palju tulevasest kasutajast. Kas soovid pikki ja laiu laudu või hoopis peenemat ja huvitava mustriga parketti? Kas paigaldad põranda põrandaküttele või eelistad ,,klick” süsteemiga ujuvat põrandapaigaldust? MOSO bambuspõrandate võimalused ja lahendused on lõputud!

 Roheline tulevik ehituses: Kuidas EPD ja Bambuskeskus muudavad sinu ehitusprojekti jätkusuutlikumaks.

Roheline tulevik ehituses: Kuidas EPD ja Bambuskeskus muudavad sinu ehitusprojekti jätkusuutlikumaks.

Ava oma silmad rohelisemale tulevikule: Kas teadsid, et ehitussektor on üks peamisi süsinikdioksiidi heitkoguste allikaid maailmas? Kujutle, kui iga sinu ehitus- või renoveerimisprojekt aitaks kaasa puhtamale ja rohelisemale planeedile. See pole mitte ainult võimalik, vaid muutub järjest olulisemaks tänu EPD-le ehk toote keskkonnadeklaratsioonile ja jätkusuutlikele materjalidele, nagu need, mida pakub Bambuskeskus.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki