Artiklid ja uudised

Oot-Oot Stuudio tutvustab: Mis on Martindale'i test ja miks see on oluline?

Pehmet mööblit valides kohtame ikka ja jälle terminit Martindale ja sinna juurde märgitud numbrit. Mida sellest numbrist välja lugeda ja miks on seda oluline jälgida, saad teada allolevast artiklist.

Mis on Martindale’i test?

Martindale’i testiga mõõdetakse kanga vastupidavust. Martindale on ühik, mis näitab kanga kulumiskindlust. Olles tuntud ka kui hõõrdumistest, hinnatakse Martindale’i testiga kangaste sobivust erinevateks kasutusolukordadeks – dekoratiivne, kodune või avalik kasutus.


Kuidas testi tehakse?

Testitav kangas tehakse tükkideks ja tükid asetatakse Martindale’i masinasse. Masinas tõmmatakse kangas pinge alla. Kanga vastu hõõrutakse ringjate liigutustega väikeseid traatvõrgu kettaid või karmutatud villa senikaua, kuni kaks kanga lõnga purunevad või kuni kangas on märgatavalt muutunud. Katseseade töötab 5000-tsüklilise intervalliga, mille põhjal kujuneb kulumisnäitaja Martindale. Iga 1000 tsükli tagant kontrollitakse kanga kvaliteeti. Tulemusena on näha, mis tasemel on materjal hõõrdunud. Mida suurem on Martindale’i väärtus, seda vastupidavam on kangas hõõrdumisele.

 Allikas: oot-oot.com

Allikas: oot-oot.com

Kuidas lugeda Martindale’i testi tulemusi?

- Dekoratiivkasutus kui Martindale’i väärtus on 6000-10 000. Sobilik dekoratiivpatjadele või muudele kangast valmistatud aksessuaaridele. Ei ole sobilik mööblikangaks;
- Kerge kodune kasutus, kui Martindale’i väärtus on 10 000-15 000. Kangas on peenest lõngast valmistatud või eeldab keemilist puhastust, seega sobilik vaid vähest kasutust leidvale mööblile;
- Tavapärane kodune kasutus kui Martindale’i väärtus on 15 000-25 000. Igapäevaseks koduseks kasutuseks sobilik, kuid mittesoovitatav nn kohandatavale mööblile (nt diivanvoodi, kohandatavad tugitoolid jms). Sellisel juhul tasub kaaluda järgmise Martindale’i astmega mööblikangaid;
- Tihe kodune kasutus, kui Martindale’i väärtus on 25 000-30 000. Igapäevaseks koduseks tihedaks kasutuseks mõeldud mööblikangas, mis on sobilik ka kohandatavale mööblile. Ühtlasi võib kasutada kerge kasutusega mööblile avalikus ruumis;
- Väga tihe kasutus avalikus ruumis, kui Martindale’i väärtus on 30 000+.

www.oot-oot.com

Sisestatud: 26.11.2018

Oot-Oot Stuudio

Tel:
5373 0049
Aadress:
Rävala 7, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

Marko Ala on üks kahest Oot-Oot Stuudio loojast. Oot-Oot Stuudio on disainmööbli firma, mille tooted on nii disainitud, kui ka valmistatud Eestis. Oot-Oot Stuudio tegutseb väikese viiepealise kollektiiviga Tallinna kesklinnas Rävala pst 7 ja nende tugevuseks on kindlasti see, et kõigil Oot-Oot Stuudio inimestel on disainiharidus. Mööblidisainiga konkreetsemalt tegelevad kolm disainerit Marko Ala, Joonas Torim ja Mihkel Mölder. Esitasimegi Marko Alale 8 küsimust, et tema ja Oot-Oot Stuudio kohta rohkem teada saada.

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

Kui ees on diivani vahetamine või uue soetmine, võite leida ennast küllaltki keerulisest olukorrast. Valikuid on ju turul mustmiljon. Kuidas aga tunda ära see ideaalne diivan?
Diivaneid on erineva ergonoomikaga ja selleks, et leida omale sobiv, tuleb selgeks teha, kas eelistad midagi pehmemat või jäigemat. Suure istumissügavusega diivanit, et mõnusalt lebotada või klassikalist kitsast diivanit. Nii sule-, verdu- kui poroloondiivanid on väga erineva tunnetusega. Ei saa väita, et üks on parem kui teine, vaid tuleb lihtsalt proovida ja leida endale meeldivaim.

vaata kõiki