Artiklid ja uudised

Kuidas LED valgusribad lisavad koju meeleolu

Kodu sisustamiseks on valikuid lõputult. Iga aasta kerkivad esile uued trendid ja moevoolud. Mõned neist kaovad sama kiirelt kui ilmusid, teised jäävad aga kestma aastakümneteks. Üheks selliseks trendiks, mis kestab läbi aastate, on tõenäoliselt ka LED valgusribad, mis lubavad väga lihtsalt luua koju mõnusa meeleolu.

LED valgusribade eelisteks on nende madal profiil, energiasäästlikkus ja lai kasutusvõimalus. Kui tavalise lambi valikul ei saa mõõtude osas kaasa rääkida, siis LED valgusribasid saab lõigata täpselt sellises pikkuses nagu reaalselt vaja. Ja kuigi LED valgusribad on tänu madalale profiilile silmale märkamatud, on neil piisavalt jõudu, et aidata luua just selline atmosfäär, mida soovid.

Sooja tooniga valge aitab luua hubase ja lõõgastuma kutsuva atmosfääri, mistõttu sobivad need kõige paremini magamistuppa ja elutuppa. Päevavalgusele on kõige sarnasem aga neutraalne valge, mistõttu sobib see igasse olukorda ja igasse ruumi. Jahe valge on aga kõige erksam ja modernsem toon, sobides sinna, kus on vaja selget ja konkreetset valgust nagu näiteks köögis.

Tutvu LED valguslahenduste valikuga Kaup24.ee e-poes.

Köögis

Tundes, et köögis jääb valgusest puudu, on esimeseks lahenduseks eredamate lampide ostmine. Terves köögis ei ole aga vaja sama valgust ning olenemata sellest, kui võimas on laelamp, ei valgusta see eraldi valgust vajavad kohti. Reeglina läheb kõige rohkem valgust vaja tööpinnal, mistõttu võiks lampide väljavahetamise asemel kaaluda LED valgusribasid. Töötasapinna ja valamu kohale kinnitatud LED valgustid lubavad täpsust nõudvaid köögitöid teha palju mugavamalt.

Kuigi köögikappide alla paigutatud LED ribad on kaugelt kõige populaarsemad, on disainist olnevalt võimalus valgusribasid ka mujale lisada. Näiteks annab köögisaare alla paigutatud valgusriba dramaatilise efekti, jättes mulje, et köögisaar hõljub õhus. Sahtlites olevad valgusribad annavad aga selge ülevaate sellest, mis kuskil peitub.

Elutoas

Elutoas kasutatavatel LED valgustitel on reeglina dekoratiivne roll, sest LED ribad pakuvad võimalust rõhutada kindlat asja või kindlat osa elutoast. Olgu selleks siis mõni omapärane mööblitükk, seinal rippuv maal või lapse meisterdatud savivaas. Valgusriba saab väga kergelt paigaldada just sinna, kus arvad, et seda võiks vaja minna või kuhu teised lahendused ei sobi.

Näiteks ei sobi igale riiulile laualamp, sest see võtab lihtsalt liiga palju ruumi. See-eest ei võta ruumi aga valgusribad. Ja kui valgusribad on juba paigas, pole hubase atmosfääri saavutamiseks vaja teha muud, kui ülejäänud tuled kustu panna ja lasta valgusribadel mõjule pääseda.

Magamistoas

Magamiseks on vaja pimedust, kuid mõnikord on ka peale öö saabumist vaja toas ringi liikuda. Üksi elades ei ole hullu, kui pead tule põlema panema, ent kui sellega häiritakse kaaslase und, on paremaks lahenduseks tagasihoidlikku valgust pakkuvad LED valgusribad. Valgust on täpselt nii vähe kui võimalik aga täpselt nii palju kui vaja.

Nagu elutoas, saab ka magamistoas valgusribasid kasutada selleks, et soovitu fookusesse tuua: silmapaistev voodipeats, massiivne kapp või seinal rippuv mesinädalate foto. Valgusribasid võib julgelt lisata ka kappi ja muudesse panipaikadesse, et miski kahe silma vahele ei jääks ning et kapiust avades selle sisu kohe nähtav oleks.

Vannitoas

Ka vannituba on koht, kus saab meeleolu ja atmosfääri muuta vaid valgust kasutades. Seintes olevad süvendid on heaks kohaks, kus hoida kreemipotsikuid või muid vajalikke vahendeid. Kuna LED valgusribad on lihtsalt lisatavad ka kõige väiksematesse süvenditesse, saab neid kasutades juhtida tähelepanu ruumi omapärasele disainile.

Vaata lisaks ka vannitoa valgustuse planeerimisest artiklit sisustusweb.ee portaalis.

Väga populaarne on ka valgusribade peegli ümber lisamine, mis annab vannitoale peaaegu et futuristliku ilme. Lisades vanni või duši ümber värvimuutvaid LED valgusribasid, saab ka lihtsa vanniskäigu muuta omapäraseks elamuseks ning ka kõige tavalisemast vannitoast saab isiklik oaas, kus lõõgastuda ja energiat koguda.

Kokkuvõtteks

Valgusribad on suurepärane lisa LED lampidele, mis tagavad ruumidesse energiasäästliku põhivalgustuse.

Sisestatud: 04.02.2019