Artiklid ja uudised

Trendid Milano mööblimessilt


Salone del Mobile Milanos, või rahvusvaheliselt paremini tuntud kui Milano Furniture Fair ehk Milano mööblimess on igal aastal parimaks kompassiks disaini, kodusisustuse ja mööblitrendide vallas. Artskill meeskonnale meeldib igal aastal oma meeskonnaga meeleolukas reis messile ette võtta, sest seal näeme esimestena nii Artskillis esindatud brändide trende ja uusi suundasid, kui ka kõikide teiste maailma disainifirmade sarju ja erikollektsioone. Järgnevalt on 5 üldist trendi, mis meile silma jäid ja teiega jagada tahame.

Roosa
Paljude brändide väljapanekutes leidus roosat - mahedast lõheroosast oranžika-pruunika saviroosa ja sügava marsala nootidega roosani. Erinevaid toone kohtasime nii magamistoa mööblil, söögitoa toolidel, diivanitel, mustrilistes vaipades kui ka akssessuaarides. Nii näiteks ka meie enda esindatud Caccaro alal oli välja toodud magamistubade lahendus, kus öökapp ja koos valgustiga väga silmapaistev voodipeats olid eri tooni mahedad roosad.

Pehmed vormid
Mitmed tuntud ja vähem tuntud brändid, sh näiteks ka Louis Vuitton, on suundunud kandilisest Skandinaavia minimalistlikust disainist pehmete, ülevoolavate ja looduses esinevate vormide juurde. Vahutavaid ja voogavaid vorme leidsime nii valgustite kui ka pehme mööbli seast, põhiliselt diivanite, tugitoolide ja tumbade vallast. Pehmed vormid on kindla koha sisse võtnud ka hubasust loovate sisekujunduselementide seas nagu näiteks vaagnad, vaasid, uksenupud jms furnituur. Mitmed disainerid kirjeldasid, kuidas veest lihvitud kivid ja tuulest siledaks puhutud pinnavormid on neile inspiratsiooniks olnud.

Marmor ja samet
Pehme, luksuslik ja paljude eri varjunditega samet alustas oma tagasitulekut eelmisel aastal, kui naases paljude eri riikide tippdisainerite diivanikangaste valikutesse ja sealt muidugi hakkas mõjutama ka taskukohasemate brändide valikut. Sumedad ja sügavad juveelide toonis ning helged ja romantilised pastelsed sametkangad on leidnud tee ka tumbadele, voodipeatsitele ja kardinatesse. Samet annab võimaluse tuua soojust ja pehmust minimalistlikku ja monokroomsetes värvides interjööri, aga ka luksust ja väärikust klassikalise joonega ruumidesse.
Aastasadu hinnatud ja kasutatud marmor jätkab samuti oma moe võidukäiku. Nüüd aga on valge ja must marmor asendumas kollektsioonides tummistemate pruunide ja iseloomukate roheliste varjunditega. Puhaste disainijoontega kombineerides on uute toonidega võimalik luua täiesti uued ja pilkupüüdvad lahendused. Näiteks on ka rohelisel marmoril sillerdavad omadused, seega toas ringi liikudes muudab kivi oma värvi ja helki.
Meie pakutaval brändil Scavolini on šikk pruun marmor koos klassikaliste valge ja musta marmoriga valikus täiesti olemas - lisa moodsat luksust ja ajatut elegantsi oma vannituppa!

Taaskasutus ja rohetehnoloogia
Taaskasutus ja otsingud ökonoomsemate tootmisviiside järele olid muidugi ka mööblimessil teemadena kanda kinnitanud. Mitmed brändid on loonud kollektsioonid ümbertöödeldud plastikut kasutades, teised vaatavad enda tootmisprotsesse, jääkide teket ja näiteks kemikaalide kasutamise vähendamist. Messil kohtasime mitmeid kollektsioone (nt Taani brändi Mater kollektsioon Ocean Collection) kui ka üksikuid lansseerimisi (nt Briti disainiduo Barber & Osgerby esitlesid ümbertöödeldud plastikpudelitest toole, mida on võimalik lõpmatuseni uuesti ümbertöödelda), mis on loodud planeeti säästvaid lahendusi kasutades.
Meie esindatud Scavolini on samuti selles vallas tähelepanelik ja aktiivne juba aastast 2000, kui nad hakkasid rakendama vabatahtlikku UNI EN ISO 14001 keskkonnastandardit. Lisaks on neil välja töötatud enda väärtustele ja põhimõtetele tuginev programm Scavolini Green Mind, mis hõlmab endas erinevaid tegevusi nii elektri-, õhu-, vee-, jäätme- kui ka paberikasutuses. Loe lähemalt SIIT.

Elusloodus siseruumides
Eelmise teemaga hästi haakuv on ka roheliste elustaimede kasutamine sisekujunduses. Lisaks õhku puhastavatele ja meelt rahustavatele omadustele annavad taimed võimaluse väga unikaalseks stiiliks. Iseloomukaks valikuks on mitmeid võimalusi - näiteks paksulehelised ja sügavrohelised taimed, kaktuseliste või sukulentide ansamblid, siseruumides üllatavad suured palmid, viigipuud, vilja kandvad troopilised viljapuud või hoopiski ronitaimed. Huvitavad taimed sobivad ka katustele, terrassidele ja rõdudele. Ei pea piirduma klassikaliste elupuudega ja võib katsetada ka esialgu hulluna tunduva ideega ka umbrohust roheala kasvatada. Näiteks messil oli väljas suur roheline saar Jill Sanderi väljapaneku alas, kuhu taimed oli kogunud Austraalia päritolu maastikuarhitekt Linda Tegg maha jäetud aladelt Milano ümbrusest.

Mõni idee hakkas meeldima? Astu meie salongist läbi aadressil Tööstuse 47B, Tallinn ja leiame ideele teostuse!

Sisestatud: 08.05.2019

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Scavolini Formalia - tänastele ootustele vastav väga stiilne terviklik kodusüsteem köögist kodukontorini

Scavolini Formalia - tänastele ootustele vastav väga stiilne terviklik kodusüsteem köögist kodukontorini

Scavolini uhiuus köögimööbli mudel Formalia on loodud koostöös kuulsa Itaalia disaineri Vittore Nioluga. Uus mudel on erakordne oma stiili ja karakteri poolest. Valides Formalia valid köögimööbli, mis tõmbab tähelepanu ja on trendidest ees ning kõige olulisemalt tähendab seda, et kodu süda - köök - on šikk, elegantne ja võimaldab muutunud elukorralduses ühendada ühele alale mitmeid funktsioone.

Scavolini Box Life: üks toode, lõputud võimalused

Scavolini Box Life: üks toode, lõputud võimalused

Scavolini tutvustab sellel aastal oma innovaatilist uut toodet Box Life. Box Life on nutika sisekujunduse kontseptsioon, mis võimaldab luua erineva funktsiooniga alasid väikesel pinnal organiseeritult ja funktsionaalsel viisil, mida iseloomustavad elegants ja ülipaindlik kohandamise võimalus. See hõlmab lõputuid funktsioone, ühendades samal ajal elu-, majapidamis- ja magamistoad, et tagada väikeste eluruumide ülim paindlikkus. Mööbli disainisid rahvusvaheline disainistuudio Rainlight ja selle loovjuht Yorgo Lykouria koostöös HOK-iga, kes on kaasaegse arhitektuuri mõne olulisema teose, sealhulgas Dali muuseumi, Mercedes Benzi staadioni ja Hamadi Rahvusvahelise lennujaama disainerid ja autorid.

Artskill stuudiol on NEMO salonginäidistele äärmiselt head hinnad

Artskill stuudiol on NEMO salonginäidistele äärmiselt head hinnad

Aastal 1993 Milanos asutatud Itaalia disainvalgustite bränd NEMO on algusest peale olnud innovaatiliste lahenduste ja moodsa joonega disaini esindaja. Käesoleval hetkel on kollektsioonis mitmeid mudeleid, mis on loodud Itaalia tipp-disainerite poolt nagu näiteks Carlo Forcolini, Jehs + Laub, Javier Mariscal, Karim Rashid, Ilaria Marelli, Foster+Partners, Hannes Wettstein ja Roberto Paoli. Lisaks hooajaliste kollektsioonide mudelitele on NEMO-l ka Masters-nimeline kollektsioon, mis koosneb spetsiaalselt valitud äärmiselt unikaalsetest ja ikoonilistest valgustitest. Need mudelid on sündinud Itaalia disainiklassika esindajate sulest - Le Corbusier, Vico Magistretti, Franco Albini, Charlotte Perriand ja Kazuhide Takahama.

7 nippi puhta ja modernse köögimööbli disainimiseks

7 nippi puhta ja modernse köögimööbli disainimiseks

Puhasta pinnad pisividinatest ja vaheta mõned vanad elemendid uute vastu - nii lihtne see ongi!
Me veedame palju tunde köögis ja kuna toidu valmistamiseks läheb vaja nii erinevaid köögimasinaid, vidinaid kui abivahendeid, siis on loomulik, et köök ei pruugi igapäevaselt kõige stiilsemat silmailu pakkuda. Kui otsid võimalusi oma kööki renoveerida või ka lihtsalt mõne nipi abil šikimaks muuta, siis järgnevad nipid minimalistliku ja vaba pinnaga köögi disainimiseks on just sulle.

vaata kõiki