Artiklid ja uudised

Keskkonnasõbralikud ja vastupidavad bambusterrassid ja -fassaadid


Bambusterass - Soovite terrassi, mis on vastupidav ja samas kauni välimusega? Peale klassikalise laudise (mänd, kuusk, lehis), komposiitmaterjalide ja troopilise puidu on veel üks täiesti innovaatiline ja keskkonnasõbralik lahendus - termotöödeldud massiivbambus MOSO Bamboo X-treme.


Materjal
Juba sajandeid on Aasias kasutatud bambust kui toormaterjali ka välitingimustes. Kuivas ja vahelduva niiskusega kliimas bambustüvi praguneb ja tüve sisu saab paraku tihti einelauaks (suhkur ja tärklis) mikroorganismidele ja seentele. Selle probleemi lahenduseks töötati välja MOSO Thermo-Density töötlus ehk kõrgsurve pressi meetod koos termotöötlusega (200o C). Selline töötlus tõstab bambusmaterjali vastupidavusklassi tippu - Class 1 (CEN/TS 15083-2).


MOSO Bamboo X-treme laudis on välja töötatud kui:
-Keskkonda säästev ja CO2 neutraalne toode
Bambusmets taastub juba viie aastaga, samas kui tavamets taastub 70-120 aastaga. Bambustaim kasvab 1 m päevas ja on kõige kiiremini kasvav taim planeedil. Bambus kasvab tagasi oma lõikepinnale ja puudub pinnase erosioon. Bambustaim toodab looduses 30% rohkem hapnikku ja seob viis korda rohkem süsinikdioksiidi kui teised puuliigid.
-Pilkupüüdev välimus
Laudisel on kaunis naturaalne massivpuidu välimus. Võimalus valida sileda ja soonilise laudise vahel. Puuduvad oksakohad ja vaiguavad. Paigaldus peidetud klambritega.
-Väga vastupidav
Materjal on eriti tugev - Brinelli indeks 9.5 kg/mm2 (kolm korda tugevam kui tamm). Tootel on 25-aastane garantii.
-Suure tulekindlusega
(Bfl-s1) materjal, mida võib võrrelda kõige vastupidavamate troopiliste puiduliikidega (Ipe, tiikpuu, Bangkirai).

Stabiilne
Stabiilsem kui teised troopilised puiduliigid. Stabiilsust lisab ka laudise lõpu-alguse keelsüsteem. Puudub vajadus jätta paisumisvahe laudise lõppu.


Paigaldus
Bambusterrassi paigaldus on sarnane teiste troopilistest puitudest terrasside paigaldusega. Oluline on järgida paigaldusjuhendit ja et terrassi paigaldaks professionaalne paigaldaja. Soovitav on paigaldamisel kasutada kinnitusklambreid. Laudise pikkus 1850 mm võimaldab paigaldada laudist ka üksinda.

Hooldus
Terrassi pind võib aja jooksul päikese ja vihma mõjul muutuda hallikaks nagu iga teine looduslik laudis. Seega vajab ka bambusterrass hooldust. Selleks sobivad suurepäraselt WOCA terrassiõlid ja -puhastusvahendid.

Praeguseks on Bamboo X-treme terrasse paigaldatud juba üle 3 miljoni m2 enam kui 50 erinevas riigis.


Bambusfassaadid - MOSO Bamboo X-teme välisfassaadi laudis on tugev ja elegantse välimusega fassaadimaterjal, mis on toodetud samadel põhimõtetel nagu bambusterrass. Tootmisel ei ole kasutatud toksilisi immutusvahendeid, kuid samas on saavutatud väga kõrge vastupidavus- ja tulekindlusklass (B-s1-dO).

Moso bamboo X-treme fassaadilaudis on saadaval kahes profiilis: trapetz ja soonega. Trapetz laudis paigaldatakse kruvidega ja soonega laudis klambritega.

Paigaldus- ja lisainfo: www.bambuskeskus.ee

Sisestatud: 10.06.2019

Bambuskeskus - eksootiline sisustus

Tel:
+372 5895 0720
Aadress:
Tervise 30 , Keila, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

 Kaheksa kaunist bambusest põrandaga kodu

Kaheksa kaunist bambusest põrandaga kodu

MOSO on suurima bambuspõrandate valiku ja edasimüüjate võrgustikuga ettevõte kogu maailmas. Tänaseks oleme tarninud bambuspõrandaid väga paljudesse kodudesse ja kontoritesse. Käesolevas artiklis tutvustan Sulle kaheksat vahvat kodu, mille interjööris mängivad võtmerolli just bambus ja bambuspõrand.

Õige bambuspõranda valik sõltub väga palju tulevasest kasutajast. Kas soovid pikki ja laiu laudu või hoopis peenemat ja huvitava mustriga parketti? Kas paigaldad põranda põrandaküttele või eelistad ,,klick” süsteemiga ujuvat põrandapaigaldust? MOSO bambuspõrandate võimalused ja lahendused on lõputud!

 Roheline tulevik ehituses: Kuidas EPD ja Bambuskeskus muudavad sinu ehitusprojekti jätkusuutlikumaks.

Roheline tulevik ehituses: Kuidas EPD ja Bambuskeskus muudavad sinu ehitusprojekti jätkusuutlikumaks.

Ava oma silmad rohelisemale tulevikule: Kas teadsid, et ehitussektor on üks peamisi süsinikdioksiidi heitkoguste allikaid maailmas? Kujutle, kui iga sinu ehitus- või renoveerimisprojekt aitaks kaasa puhtamale ja rohelisemale planeedile. See pole mitte ainult võimalik, vaid muutub järjest olulisemaks tänu EPD-le ehk toote keskkonnadeklaratsioonile ja jätkusuutlikele materjalidele, nagu need, mida pakub Bambuskeskus.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki