Artiklid ja uudised

Viis põnevat moodust, kuidas kasutada sisekujunduses pakkepaberi jääke

Jõulude aegu on igal pool kuulda pakkepaberi sahinat: usin kingipakkimine vaheldub krabisevate üllatuste lahtiharutamisega. Mõnikord on kingitustest alles jäänud pakkepaber nii ilus, et seda on lausa kahju ära visata. Sellisel juhul võib kauni paberi vabalt alles jätta ja kasutada seda hoopis kodu ehtimiseks. Siin on mõned näited, kuidas pakkepaberi abil interjöörile põnevust lisada.


Vooderda pakkepaberiga pildiraam
Kes ütles, et fotod peavad asuma valgel taustal? Pakkepaberi jääkidest saab pildiraamile väga huvitava paspartuu, mis elavdab ka kõige igavamat pilti. Selleks ei lähe tarvis mingeid erilisi käsitööoskusi - lihtsalt lõika pakkepaberist välja sobiva suurusega tükk ja aseta pildiraami sisse.

Kui tegu on eriti ilusa paberiga, võid vabalt ära raamida ka ainult tüki pakkepaberit. Tapeediga on seda trikki juba mõnda aega kasutatud - miks mitte teha sama pakkepaberiga?



Paki sisse vana raamat
Kui pakkepaberist on järel suurem tükk, võid kasutada seda mõne armetu väljanägemisega raamatu kaanetamiseks. Kui oled eriti osav, võid tuua mängu ka pakkepaela! On väga hea, kui paberi motiiv ja värvid sobivad koduse interjööriga. Nii võib riiuli tagumisse nurka peidetud näotust teosest saada tõeliselt stiilne kohvilaua aksessuaar!

Kaunista mõni riiul
Riiuli tagaseina kleebitud pakkepaber annab sellele mööbliesemele momentaalselt uue ja värskema ilme. Trikk sobib eriti hästi tühjavõitu riiulite puhul, millele pole eriti midagi panna. Et põnev tagasein mõjule pääseks, ei tohigi riiulis liiga palju asju olla. Paar raamatut ja mõni dekoratiivese löövad efektsel taustal särama ja lasevad ka taustal silma paista.

Meisterda lastetuppa vimplid
Kui sinu kodu on kujundatud Skandinaavia stiilis, siis need vahvad vimplid sobivad ideaalselt lastetuppa. Lõika paksemast papist välja tugevduseks sobiva kujuga kolmnurgad ja liimi neist igaühele pakkepaber. Liimi vimplirida omakorda kenale paelale ja riputa saadud kaunistus oma võsukese toa seinale.


Paki sisse mini-kingitused
Kui sul jääb alles mingi kogus pakkepaberit, millest ei piisa ühegi kingi jaoks, võid kasutada seda dekoratiivsete mini-kingituste pakkimiseks. Otsi välja mõned väiksemad karbikesed, paki need sisse ja seo igaühe ümber üks ilus pael. Saadud väikseid "kingipakikesi" võid paigutada kuhu iganes, kasvõi igasse tuppa, et lisada sinna veel üks killuke jõulumeeleolu.

Sisestatud: 18.12.2019

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väike köök – kuidas teha nii, et see oleks mahukas ja funktsionaalne

Väike köök – kuidas teha nii, et see oleks mahukas ja funktsionaalne

Küll oleks tore, kui saaksime igapäevaselt toimetada avaras köögis, kus oleks piisavalt tööpinda ning igal asjal oleks kapis oma kindel koht! Paraku on meist enamikku õnnistatud pigem väiksema köögiga ning peame olema kavalad, et see enda jaoks võimalikult käepäraseks muuta. Õnneks on tänapäeval saadaval mitmeid nutikaid lahendusi, mis võimaldavad köögis ruumi maksimaalselt kasutada, ohverdamata seejuures kasutusmugavust. Sisekujundaja Kristiina Luts toob välja mõned nipid, mis võimaldavad väikesest köögist võimalikult palju välja pigistada.

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujunduses on ikka nii, et mööblikataloogide stiilis tüüplahendused on head ja turvalised, ent ometi on just väiksed vimkad ja kiiksuga sisustuselemendid need, mis teevad ühest majast või korterist kodu, rääkides selle omanike lugu. Mida aga teha siis, kui sinu kodu interjöör igatseb midagi erilist, ent sul pole õrna aimugi, mis see olla võiks? Ära muretse - meil on taolisteks puhkudeks hulgaliselt häid soovitusi! Toome sinuni mõned põnevad ideed meie sisekujundaja varasalvest.

Kuidas kujundada lastetuba, mida jagab mitu last?

Kuidas kujundada lastetuba, mida jagab mitu last?

Kõik me armastame oma lapsi ning kui saaksime, pakuksime neile alati vaid parimat. Esmaklassiliste mänguasjade, arvukate raamatute ja vanemate jäägitu tähelepanu kõrval oleks igal silmateral uhke lastetuba, kus ta saaks lustida pikki õnnelikke aastaid. Paraku pole reaalsuses alati võimalik igale lapsele isiklikku tuba eraldada ja seda ainult tema tahtmiste järgi sisustada. Sageli peab võsuke jagama tuba õe või vennaga, kelle vanus ja huvid on tema omadest erinevad. Meie suur soov on aga, et iga laps tunneks end oma kodus õnnelikuna. Seetõttu jagame hea meelega meie sisekujundaja näpunäiteid teemal kuidas sisustada jagatud lastetuba nii, et kõik tunneksid seal end mõnusalt.

vaata kõiki